Özel Eğitim Sertifikası; otizmli, Down sendromlu gibi özel gereksinimli bireylerin eğitiminde görev alacak öğretmenleri yetiştirmek üzere açılan eğitim sonunda alınan belgedir. Özel Eğitim Kursu Sertifikası, halk eğitim merkezleri tarafından 80 saatlik süreyle verilir.
540 saatlik özel eğitim sertifikası, özel eğitim alanında yetkinlik kazanmak ve bu alanda kariyer yapmak isteyen bireyler için önemli bir belgedir. Bu tür bir sertifika, özel eğitim öğretmenleri, rehberlik uzmanları, özel gereksinimlere sahip bireylere hizmet veren uzmanlar ve diğer ilgili meslekler için gereklidir.
Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları Kursu ise özel eğitim alanında ücretli öğretmen olarak görev almak isteyen bireylerin, 80 saatlik Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları Eğitimi sonunda alması öngörülen sertifikadır.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2008 yılında oluşturulan eğitim programı 270 saat olarak planlanmıştır. 270 saatlik eğitim yaklaşık olarak 3 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.
2022 Yılı Alan Değişikliği Başvuru İşlemleri başladı fakat MEB Alan değişikliği başvurularında üniversitelerden alınan 540 saatlik sertifikaları kabul etmiyor.
İlgili 39 soru bulundu
Milli Eğitim Bakanlığının Kurs Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanmıştır, Eğitim programı uzaktan eğitim sistemi ile gerçekleşecektir ve 380 saatlik içerik 2 ay sürecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sunan özel eğitimlere katılarak özel eğitim öğretmeni olarak da çalışmak mümkündür. Mesleki gelişimlerini devam ettirmesi bireyler, alanları ile ilgili gelişmeleri sürekli takip ederler.
Bu sertifikaya sahip olan kişiler; özel eğitim okullarında, okulların özel eğitim sınıflarında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde iş imkanı bulur. Özel Eğitim Kursu Sertifikası, ikinci bir meslek sahibi olmayı sağlar. Ayrıca kişiye ek kazanç imkanı sunar.
Meb Onaylı Sertifika bakanlık tarafından lisanslı özel yada kamu kuruluşları eliyle eğitimini tamamlayan öğrencilere verilir. Meb Onaylı Sertifika almak için bakanlık tarafından lisanslı bir kurumda eğitiminizi tamamlayıp bakanlığı gözetmenleri kontrolünde sınava katılıp başarılı olmanız gerekmektedir.
Özel eğitimin yeni kurulduğu bir üniversiteden hangi yoğunlukta bilgi ile mezun oldunuz. Ayrıca İLK ATAMA da SERTİFİKALILAR BAŞVURAMAZ.
Program Eylül ve Şubat aylarında başlar. Bu 15 hafta boyunca süren 120 saatlik bir programdır. Katılımcılarımızın, kursa başlamadan önce sitemizde bulunan seviye tespit sınavına girmesi gerekmektedir.Seviye Tespit Sınavı İTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu Test Ofisi tarafından hazırlanmıştır.
Eğitim programı uzaktan eğitim sistemi ile gerçekleşecektir ve 380 saatlik içerik 2 ay sürecektir. Sertifikanızda 0-72 Ay Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Yazacaktır. Çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika programı sonucunda alınacak sertifika ile anaokulu ve kreşlerde çocuk bakım elemanı olarak çalışabilirsiniz.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Özel eğitim sertifikası kursu; Zihinsel engelliler öğretmenliği, Özel Eğitim Rehabilitasyon yardımcı öğretmenliği, olarak isimlendirilmiştir.
Özel eğitim okul türlerine yönetici olarak hem özel eğitim öğretmenleri hem de bu okullara haftalık ders çizelgesinde yer alan alanların alan öğretmenleri atanabilir.
Üniversiteler tarafından onaylanmış sertifikalar, bireyin aldığı eğitimi temellendirmesinin yanı sıra birçok meslek kapısının da açılmasına olanak sağlar. Eğitim merkezlerinin sunduğu üniversite onaylı sertifikalar, meslek alanında geçerlilik ve güvenilirlik problemlerine maruz kalmaz.
Sertifika hizmetleri sayfasına gidin: E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, "Sertifika Hizmetleri" sayfasını bulun ve tıklayın. Sertifika türünü seçin: Sertifika Hizmetleri sayfasında birkaç sertifika seçeneği bulunmaktadır. İhtiyacınıza uygun olan sertifikayı seçin.
Özel Eğitim öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü'nü okumak gerekmektedir. Özel Eğitim öğretmeni, eğitim kurumlarında, engelli bireylere eğitim verir ve onların yaşam koşullarını iyileştirecek bilgiler kazandırır.
Evet, MEB onaylı sertifika güvenilirdir çünkü MEB onaylı sertifikalar sadece Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yetkilendirdiği kurumlar tarafından verilebilir.
Özel eğitim uzman eğiticisi olmak için ilk olarak lise veya üzeri eğitimler almış olmak gereklidir. Daha sonrasında özel eğitim öğretmenliği lisans mezunu olmak gereklidir. Ancak yeni çıkan yasalara göre E-devlet onaylı olan eğitimleri almanın yardımı ile bu alanlarda çalışmak mümkün hale gelmektedir.
Özel eğitim öğretmenliği kursuna katılmak için herhangi bir ön şart yoktur. Ancak kursa katılmak isteyenlerin en az lise mezunu olmaları ve özel eğitim alanına ilgi duymaları gerekmektedir.
Anka Eğitim Kurumu'nda verilen MEB Onaylı Özel Eğitim sertifikasına sahip olmak için en az lise mezuniyeti gerekir. Bu mesleği yapabilecek fiziksel ve zihinsel yeterliliğe sahip olmanız da mesleğin gerekliliği için önemlidir.
Özel Eğitim Sertifikası, öğretmenlerin, özel gereksinimli öğrencilerin eğitimini planlama, uygulama ve değerlendirme konularında yeterliliklerini belgelemelerini sağlayan bir sertifikadır. Bu sertifika, özel eğitim alanında çalışmak isteyen öğretmenler için önemlidir.
Ücretli Özel Eğitim Öğretmeni olmak için sertifika almak gerekir. Ücretli öğretmenler için düzenlenen Özel Eğitim Uygulamaları kursunu tamamlayarak kursun sonunda alacakları sertifikayla ücretli öğretmenlik yapabilirler.
2023 yılı itibari ile 27 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Zihinsel Engelliler Öğretmeni maaşları 12490 TL'dir. En düşük Zihinsel Engelliler Öğretmeni maaşı 11400 TL iken, en yüksek Zihinsel Engelliler Öğretmeni maaşı 15380 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri