Kumaşın dışı pamuk içi polyesterdir. İçi polyester olduğundan diz izi yapmaz. Kumaşlar arasinda renkte ton farki vardir.
İki iplik kumaş, mevsimlik giysi üretiminde sıkça kullanılan ve çok tercih edilen bir kumaş türüdür. Çok ince ve dayanıklı bir kumaş olan iki iplik kumaşı, iki iplik çeşidi kullanılarak imal edilir. Bu nedenle de oldukça yumuşak ve dayanıklıdır.
İki İplik Kumaş Özellikleri
Kalın bir kumaş olup yaz aylarının aksine genellikle kış ya da mevsim geçişlerinde ön plana çıkar. Likra yani elastan ile örüldüğünde esneklik özelliği artar. Ön ve arka yüzü birbirinden farklı bir görünüme sahiptir. Ön yüzü inceyken arka yüzü atlamalı yapıdadır.
Polyester Giysilerin Avantajı
Çabuk kurumasından dolayı dış kıyafetlerde tercih edilir. Ayrıca kullanımdan dolayı iz yapmaz. (Pantolonlar, pijamalarda diz izi yapmaz.)
Genellikle kışlık kıyafetlerin üretiminde kullanılan iki iplik kumaş terletmez. Kışın pamuk ve polyester ile bir arada üretildiği kıyafetler sıcak tutar. İki iplikleri diğer kumaş türlerinden ayıran en önemli özellik ön ve arka yüzünün farklı olmasıdır. Arka yüzü atlamalı yapılırken ön yüzü daha incedir.
İlgili 22 soru bulundu
İki İplik Kumaşların Özellikleri
Kalın kumaşlardır ve bahar mevsiminde kullanılırlar, Yazlık kumaş olarak tercih edilmezler, Leke tutma özellikleri yüksek olduğu için dikkatli kullanılması gerekir, Likra ile örüldüğünde esnekliği oldukça iyi olur.
2 farklı ipliğin kullanıldığı bu kumaş türü de kalın ve sıcak tutan yapısıyla dikkat çekmektedir. 2 iplik kumaşların da şardonlama işlemi uygulanan çeşitleri bulunmaktadır.
Kalitesiz kumaş nasıl anlaşılır? Elde sıkıştırdıktan sonra doğal kırışıklık dışında kağıt gibi keskin çizgiler şeklinde hızlı buruşan, esnedikten sonra eski şeklini almayan veya yüzeyinde renk farklılıkları olan kumaş kalitesiz kumaştır.
Yüksek kaliteli kumaşlar, düzgün dokunmuş, sıkı ve ince bir dokuya sahiptir. Ayrıca, kumaşın dokuma yöntemi, dayanıklılık, esneklik ve hava geçirgenliği gibi özelliklerini de etkiler. Renk ve desen: Kaliteli bir kumaşın renkleri canlı olmalı ve ayrıca düzgün bir şekilde boyanmalıdır. Desenler net ve keskin olmalıdır.
Mevsime uygun, doğru kumaş
Yaz ayında keten, pamuk gibi hava alan kumaşlar; kış ayında ise yünlü ve kalın kumaşlar tercih etmeliyiz. Görece daha ucuz olan ve yüksek polyester kullanılan takım elbiseler hava almadığından terletir ve ütüsü çabucak bozulur.
İnterlok Kumaş Nasıl Yıkanır? Hassas yıkamada ve 40 derecenin altında yıkanması gereken kumaşlardır.
En önemli özelliği temiz ve yumuşak bir dokuya sahip olmasıdır. Penye kumaş esner mi sorusuna da yanıt aranabilir. Bu kumaş türü de oldukça esnek bir yapıya sahiptir. Bu özelliği kolaylıkla kırışmamasına neden olur.
İki iplik kumaş, hem dayanıklı hem de rahat bir kumaş türüdür. Yüksek su ve hava geçirgenliği ile bilinir ve bu özellikler, iş elbisesi üretiminde tercih edilmesini sağlar. Genellikle spor giyim ve iç giyim üretiminde kullanılır.
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır. Yaz aylarında sizi terletmeyecek, pamuklu Hatemoğlu ürünlerine göz atmaya ne dersiniz?
Üç İplik Penye Kumaş iki ipliğe oranla ve normal penye kumaşlara oranla oldukça kalın, esnek, yumuşak, dayanıklı ve sıcak tutma özelliğine sahip insanlar tarafından sıkça tercih edilen bir kumaş türüdür. Genel olarak sweat, kapüşonlu, eşofman takımı olarak rahatlıkla kullanılabilir.
Sweatshirt giyim ürünlerinde ribana kumaş kullanımı oldukça yaygındır. Çorap, elbise ve bluz gibi çok farklı giyim ürünlerinde de kullanılabilmektedir. Ribana kumaşlar hijyenik ve rahat yapısıyla çocuk kıyafeti koleksiyonlarında da tercih edilir.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Dünyanın en pahalı kumaşı; Peru'nun milli hayvanından alınan yünlerden elde ediliyor. Vikunya (vicuna) dünyadaki en değerli lif kaynağı. Bu nadir bulunan lif ve kumaştan yapılan elbiseler fahiş fiyat etiketi ile müşterilerini bekliyor. Vicuna her iki yılda bir kırkılıyor az miktarda yün elde ediliyor.
Doğal kumaş türleri içinde en sağlıklı olan kumaş türünün pamuklu kumaş olduğu düşünülür. Bu nedenle bebek giysilerinde bile tercih edilir. Dört mevsim kumaşı olarak adlandırılmasına neden olacak şekilde ortam ısısına uyum sağlama yeteneği vardır. Gabardin, kadife, poplin ilk akla gelen türleridir.
Bir kumaşın kaliteli olduğunu söyleyebilmek için kumaşın ham maddesinin ipek, kenevir, pamuk, yün gibi doğal olması gerekir. Kırışmayan, leke tutmayan, ütü gerektirmeyen türdeki kumaşlar sağlıksızdır. Bu kumaşlar yoğun kimyasal işlemlerden geçmiş olabileceği için tercih edilmemelidir. Kaliteli kumaş doğal kumaştır.
Kumaş türlerine hakim olmayanlar için polyester kumaş nedir sorusu merak edilebilir. Bu kumaşın özelliklerine baktığımızda sentetik bir iplik olduğu belirtilebilir. PES kısaltmasıyla kumaşlar üzerinde belirtilir. Sentetik bir yapıda olsa da ısı, ışık, radyoaktif, küf, ter gibi birçok duruma karşı dayanıklılık gösterir.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Üç iplik kumaşlar, kalın olma özellikleri ile ön plana çıkan, iki iplik kumaşlara oranla daha kalındır. Three ply fleece yani üç iplik kumaşlar, iki iplik kumaşlardan farklı olarak astar ve zemin ipliğinin yanı sıra ekstra üçüncü bir ipliğin eklenmesi ile elde edilir.
Üretilen bu giyim ve tekstil ürünleri genellikle kış aylarında kullanılmaktadır. 3 iplik kumaş yazın giyilir mi sorusu sorulabilir. Fakat bu kumaş türü sıcak havalarda kullanıma uygun olmayan oldukça kalın bir yapıya sahiptir. Buna bağlı olarak da yaşanılan bölgelere göre sonbahar ve kış aylarında kullanımı uygundur.
Regenere ya da diğer bir ifade ile geri kazanılmış elyaflardan iplik imalatı, kısaca, tekstil ve konfeksiyon artıklarının toplanıp,, parçalanarak tekrar elyaf haline getirilip, elde edilen bu elyafların ise yeniden iplik haline getirilip ekonomiye kazandırılmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri