Çamaşır suyu, şeffaf telefon kılıfını da temizlemek için etkili bir yöntemdir. Çamaşır suyu, bir telefon kılıfında çamaşırlarda olduğu kadar yararlı olabilir, çünkü plastik ağartıcı ile olumsuz reaksiyona girmez. Bunun istisnası, renkli silikon kılıfları temizliyor olmanızdır.
Marketten gelen ürünleri açık havada bekletin ya da plastik, cam, metal ambalajları çamaşır sulu suyla silin, ambalajsız sebze meyveyi muslukta yıkayıp kurutun.
Röfle tozu da ilâve edebiliriz. Röfle tozuna oryal denir kuaförlerde. Bu 12 lik açıci oksidanın içine röfle toz açıcı yani oryali de ilâve edip karıştırıp krema kıvamına getirip fırçayla beyaz eşyanın sararmış olan plastiğine sürülür ve bir kaç saat bekletilir. Silince hemen beyazlar.
Öncelikle kozmetik mağazalarından alınan ve içinde yüzde 12 oranında hidrojen peroksit olan saç açıcı ürünü kullanmadan önce ellere eldiven takılması gerekiyor. Bu ürünler genelde jel kıvamında oluyor. Bir fırça yardımıyla sararmış olan plastik yüzeye saç açıcıyı sürüp yaklaşık 6 saat bekleyin.
Plastiği tamamen ıslatan sirke çözeltisiyle plastiğe bolca püskürtün. Sirke, sert yüzeyleri dezenfekte etmenin yanı sıra yağ, küf ve sert su lekelerini çıkarmada iyidir. Plastiği silin. Plastiğin etrafındaki sirke solüsyonlarını silmek için temiz bir bez veya sünger kullanın.
İlgili 15 soru bulundu
Beyaz plastik sandalyeyi yukarıdan aşağıya doğru ılık su ve karbonat karışımıyla temizleyin. Fırçalamak için bir temizleme fırçası kullanın. Bu aşama da temizleme işlemini dikkatli bir şekilde yapmalı, plastik sandalyenin kıvrımlı bölgelerini bir dış fırçası yardımı ile temizlemelisiniz.
Buz, plastiğin yüzeyden daha kolay çıkmasına yardımcı olur. Buzlar eriyince bir metal spatula ya da bıçak yardımıyla plastiğin kenarından yavaşça kaldırın.Bu aşamada çıkmayan küçük parçaları metal spatula ya da jiletle kazıyabilirsiniz. Parça halinde olmayan sıvanmış plastikler içinde tiner kullanabilirsiniz.
Plastik ürünü limon suyunun içerisine daldırıp güneş ışığında en az 1 saat bekletin. Diş fırçası üzerine bir miktar karbonat dökerek plastiği iyice fırçalayın. Sarı lekeler yumuşayacak ve kolaylıkla çıkacaktır. Son olarak plastik ürünü su ile yıkadıktan sonra kurumasını bekleyin.
1 litre suyun içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi koyarak buzdolabı içindeki kirlerin kabası alınır. Ardından temiz su ile durulanır ve kuruması beklenir. Sirkeli su ile temizlemek yeterli gelmiyorsa yine de çamaşır duyu gibi ağır kimyasallar içeren deterjanların kullanılmaması tavsiye edilir.
Matlaşan plastiklerin bir başka çözümü ise boyattırmadır. İlk olarak zımparalanıp temizlenen yüzeye 2 kat plastik astarı atılır. Sonrasında tekrar ince bir zımpara yapılır. Son olarak boyanır.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
1 litre suyun içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi koyarak buzdolabı içindeki kirlerin kabası alınır. Ardından temiz su ile durulanır ve kuruması beklenir. Sirkeli su ile temizlemek yeterli gelmiyorsa yine de çamaşır duyu gibi ağır kimyasallar içeren deterjanların kullanılmaması tavsiye edilir.
Dış temizlik için de sirkeli su kullanabilirsiniz. Mikrodalga fırınlarda ise fırını yaklaşık 1 dakika çalıştırdıktan sonra (Güvenlik için ürünün kullanım kılavuzunu da okumanızı öneririz.) fişi prizden çekip sirkeli su ve ılık nemli bir bez ile temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Tek ihtiyacınız olan bir pet şişe ve biraz çamaşır suyu. Pet şişeye su dolduruyorsunuz, içine attığınız çamaşır suyu ile yosun oluşumunu engelliyorsunuz. Ve bu kadar!
Çamaşır Suyu Kullanım Alanları
Bu anlamda çamaşır suları banyo, tuvalet, lavabo ve emutfaklarda olmak üzere sıklıkla kullanılırlar. Beyazlatıcı özellikleri sayesinde fayans zeminlerde de oldukça etkilidirler. İş yerindeki birçok yüzeyi çamaşır suyu ile temizlemek, hijyenik ve sağlıklı iş ortamlarının oluşmasını sağlar.
İnatçı lekeler için beyazları yaklaşık beş ila on dakika boyunca her 3 litre soğuk su için 1/4 fincan normal çamaşır suyu içinde bekletebilirsiniz. Ancak asla renkli giysiler için kullanmamalısınız. Çamaşırların dışında duş, lavabo, küvet ve tuvalet gibi alanları da etkili bir şekilde temizler.
Buzdolabı Temizliğinde Çamaşır Suyu Kullanılmalı mı? Çamaşır suyu gibi güçlü dezenfektanlar buzdolabı temizliğinde kullanılmamalıdır. Bu tarz ürünlerin gıda ile temas etmesi hastalanmanıza veya zehirlenmenize neden olabilir.
Buzdolabının dışını temizlemek için: Raflarda olduğu gibi buzdolabının dışını da süngerin üzerine döktüğümüz bulaşık deterjanı yardımıyla siliyoruz. Süngerin nemli olmasına ve yumuşak yüzeyini kullandığımıza emin oluyoruz. Ardından nemli bir bezle ilk katı siliyoruz. Son olarak kuru bir bezle kurulamasını yapıyoruz.
Buzdolabının dışını temizlemek için çizmeden temizleyebileceğiniz bir bez seçmeniz gerekir. Daha sonrasında Cif ürünlerini kullanarak kapakları ve buzdolabının diğer yüzeylerini temizleyebilirsiniz. Son olarak kuru bir bezle yavaşça silebilir, parıldayan bir buzdolabı elde edebilirsiniz.
SİRKE VE KARBONAT MUCİZESİ
Duş teknesine, küvete ve duşa kabine bu karışımdan bolca sıkın. Ardından bölgeyi iyice fırçalayın ve en az 1 saat boyunca bekletin. Beklettikten sonra tekrar fırçalayın ve sıcak su ile lekelerin olduğu bölgeyi durulayın. Bir süre sonra sarı lekelerin artık tamamen çıktığını göreceksiniz.
Ben evinizde hangi malzemeler varsa o yöntemi denemenizi tavsiye ederim. Klozet suyunu boşalttıktan sonra içine 2 bardak beyaz sirke koyun. 15 dakika hiç dokunmayın sirke o bölgenin içine iyice işleyecektir. Daha sonra tuvalet fırçasıyla kireçlenmiş bölgeyi fırçalayın ve sifonu çekin.
Karbonat, oksijenli su ve tuzkarışımını beyaz kıyafetinizde oluşan sarı lekelerin üzerine sürün. Kıyafetinizi bu şeklide yarım saat bekletin. Daha sonra beyazlarınızı çamaşır makinenizin içine atın. Makineden çıkardığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
Maliyeti düşürmek ve daha çok kâr elde edebilmek için üretilen "çok ince" plastik bardak ve tabaklar 70-90 derece sıcaklığındaki sıvılar içine konduğunda tehlike yaratır. Sıcak sıvı, plastik malzemeyi eritir.
Çözücü Aseton, birçok plastik ve bazı sentetik elyaflar için iyi bir çözücüdür.
Plastik çelik yapıştırıcıları da sentetik maddelerin yapıştırılmasında şimdiye kadar bilinen en başarılı ve kuvvetli yapıştırıcı ya da tamir malzemesi olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri