Hastaya uygulanan muayeneler, teşhisler, tıbbi görüntülemeler, tahliller ve testlerin hepsinin kaydedildiği elektronik kayıt sistemi e-nabızdır. Tüm tahlil sonuçları özel veya devlet hastanesi fark etmeksizin e-nabız sistemine kaydedilir.
Kişisel E-nabız hesabınıza giriş yaptıktan sonra Görüntülerim bölümünden tüm hastanelerde çektirdiğiniz radyoloji görüntülerine ulaşabilirsiniz.
Hastanede yaptırmış olduğunuz tüm tahlil sonuçlarını evinizden öğrenebilirsiniz. Tahlil sonuçlarını internet ortamından öğrenmek için MHRS sistemine giriş yaparak, e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Tahlil sonuçlarınız çıktığında internet yolu ile öğrenmek için T.C. kimlik numaranızı girmeniz istenecektir.
Devlet hastanesinde yapılan tahliller kayıt altına alınır ve ileride birgün sistemde görülür. Özel hastanelerdekilerde hastanenin kendi bünyesinde kaydedilir ve hastaya özeldir, başka kimse bilemez ve göremez. Rica ederim.
İlgili bölümler tarafından bu raporlar değerlendirilir. Ortalama olarak on gün içerisinde hastalar sonuçlara ulaşabilir. Sonuçlar çıktıktan sonra hemen E-Nabız uygulamasına düşmeyebilir. Böyle durumlarda hastaların birkaç gün beklemesi gerekebilir.
İlgili 21 soru bulundu
"FİLMLERİ YANLARINDA TAŞIMALARI GEREKMEYECEK" Radyolojik görüntülerin, Teletıp sistemi altyapısı kullanılarak e-Nabız sistemi yoluyla, vatandaşların erişimine açıldığını ifade eden Birinci, bu sayede hastaların tanıda kullanılmak üzere istenilen çeşitli filmleri yanlarında taşımalarına gerek kalmadığına dikkati çekti.
Bilgisayarlı Tomografi Sonucu Ne Kadar Sürede Çıkar? Tomografi sonuçları genellikle 24 saat içerisinde çıkar. Bilgisayarlı tomografi taraması ve diğer radyolojik görüntüleri okuma ve yorumlama konusunda uzmanlaşmış bir doktor olan radyolog, taramayı inceleyecek ve bunları açıklayan bir rapor hazırlayacaktır.
Yeni Üye. Herhangi bir hastanede yaptığınız kan idrar bütün tahliller e nabıza otomatik olarak yansır. Sadece geç yansıyor. Herhangi bir hastanede yaptığınız kan idrar bütün tahliller e nabıza otomatik olarak yansır.
Geçiyor evet. E nabız kullanıyorsan hemen görebilirsin.
Kan tahlillerinin sonuçları, en geç 2 iş günü içinde çıkar.
Tahlil sonuçları, hastanelerin internet sitelerinden de öğrenilebilir. Özel hastane ya da devlet hastanesi olması fark etmeksizin bütün hastanelerin internet sitelerinde, tahlil sonuçlarının öğrenilebileceği bir panel bulunur.
E Nabız internet sitesi ya da uygulaması üzerinden tahlil ve radyolojik görüntülerinize ulaşabilirsiniz. Bunun için TC kimlik numaranız ve E Nabız şifreniz ile sisteme giriş yapmanız gerekiyor.
Referans dışı terimi değer aralığının bulunamaması anlamına gelmektedir. Kan tahlili yaptıran kişiler bazı değerleri için referans dışı detayını görmektedir. Bu durum ölçülen değeri normal dışında olduğunu gösteren ya da ölçülemeyen anlamlarını taşımaktadır.
kimlik numarası ve kişiye özel şifre ile e-Nabız sistemine girilir. Açılan sayfada sol tarafta yer alan menüden "Analiz Sorgusu" seçeneği tıklanır. "Analiz Sorgusu" başlığı altında tüm radyolojik tetkiklerin sonuçları görülür. Çıkan liste içinde MR, ultrason, röntgen ve diğer bütün radyolojik sonuçlar görüntülenir.
E-Nabız Akciğer Filmi Görüntüsü
Ve E-Nabız'da görüntülenemiyor.
Emar sonuçları çıkma süresi 1 gün ile 3 gün arasında değişebilir. İlaçlı emarın hangi durumlarda ve aciliyet durumuna göre çıkam süresi değişmektedir. Devlet hastanesinde emar çekimi sonrası, sonuçların çıkması daha uzun sürebilir. Ancak Özel Avicenna Ataşehir Hastanesi'nde emar sonuçları aynı gün çıkmaktadır.
E-nabız sistemine giriş yaparak tahliller kısmından bütün sonuçlarınızı görebilirsiniz. O zaman özel hastanede yapılan testler e-nabıza ne zaman düşer? Yapılan testler doktorun hasta sistemine düştüğü zaman aksi bir durum olmadığı sürece e-nabız sistemine de düşer.
Sağlık Bakanlığı, e-Nabız sisteminin ve görsel altyapısının güvenilir bir şekilde kişilere sunulmasıyla ilgili ihtiyaç duyulan güvenlik önlemlerini yerine getirmiştir. Kişilerin e-Nabız'daki sağlık bilgilerini sadece kişilerin onayını alan hekimler ve/veya kişiler görebilir.
Kürtaj işlemi aslında cerrahi bir operasyondan ziyade cerrahi bir müdahaledir. Yani kürtaj yapılan kadında herhangi bir kesi, kesi izi, dikiş, pansuman gerektiren bir bölge, dışarıdan veya içeriden bakıldığında, muayene edilip ultrason yapıldığında, kürtaj olduğunu anlayabileceğimiz bir belirteç yoktur.
Merkezi sağlık veri sistemine aktarılan veriler, 10 yıl sonra silinebilir.
Mevcut durumda vatandaşlar E-NABIZ sistemine girdiklerinde ziyaretlerim sekmesinden ilgili hastane ziyaretini seçip profilimde gözükmesin tuşuna basarak hastalıklarına ilişkin, tanı tedavi ve ilaç bilgisini kaldırabilir.
Gizlenen verilerin profilinizde yeniden görüntülenmesi için size en yakın İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile başvurmanız gerekir.
İşlemin yapıldığı bölgeye göre sonuç çıkma süresi de değişkenlik gösterebilmektedir. Genellikle ilaçlı MR sonuç çıkma süresi 1 ila 3 gün arasında değişir.
Akciğer Grafisi Hemen Sonuç Verir mi? Akciğer grafisi güvenli ve bir o kadar da hemen sonuç alınabilecek bir tetkiktir. İleri derecede bir inceleme gereksinimi olup olmadığı grafi sayesindedir. Hastalık bu sonuca göre yönlendirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri