Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Özel sektörde rapor alınca maaş kesilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Özel sektörde rapor alınca maaş kesilir mi?

Günlük ücretle çalışan bir işçi, sağlık raporu aldığında işverenin ücret ödemesi yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu durumda, rapor alınan günlerin ücreti maaştan kesilebilir. Sağlık raporu alan günlük ücretle çalışan bir işçi, işe gelmediği günler için ücret alamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Özel sektör rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

Raporluyken maaş kesintisi nereden alınır? Raporluyken maaş kesintisi hiçbir yerden alınmaz; fakat işçi gerekli şartları sağlamışsa SGK'dan rapor parası alabilir. Haliyle, SGK'dan alınan para maaş kesintisi değil; rapor parasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Raporluyken işyeri maaş öder mi?

İşçinin raporlu olduğu süre boyunca maaşı tam olarak ödenir, bununla birlikte SGK'ya tahsil edilecek sigorta primine karşılık SGK tarafından ödenecek Geçici İş Göremezlik ücretinin mahsup edilmesi sağlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

Rapor aldıktan sonra maaş kesilir mi?

Memur, kaza ya da hastalık sonucunda bir rapor aldığında maaşından bir kesinti yapılmaz. Ancak raporun uzaması durumunda ya da raporun yalan bilgiler içerdiği beyan edildiğinde denetim başlatılabilir. Böyle bir durumda memurun maaşında kesinti söz konusu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

2 gün rapor parası maaştan kesilir mi?

İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. İş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her gün ödeme yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

Raporlu işçinin maaşı kesilir mi?

İlgili 21 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 gün raporlu işçiye ücret ödenir mi?

Rapor alınan gün sayısı 3 ve üzeri sayılarda, aşağıda belirtilen kriterler dahilinde Sosyal Güvenlik kurumu rapor parası ödemektedir. 1 ve 2 günlük raporlar için ise ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: maashesapla.com

1 günlük rapor parası ne kadar?

Asgari ücretliler 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223,5 lira, yatarak tedavide de 167,68 lira günlük rapor parası alıyor. Asgari ücrete gelecek olan zamla bu rakamlar da güncellenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kaç gün rapor alırsa maaştan kesinti olmaz?

Günlük ücretli çalışanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu, genellikle 3 gün ve üzeri raporlar için rapor parası ödemektedir. Ancak, 1 ve 2 günlük raporlar için maaş kesintisi yapılır, bu durumda ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Rapor aldıktan sonra maaş ne zaman yatar?

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Raporlu çalışanın maaşını kim öder?

Böyle bir durumda kişinin çalışamadığı süre boyunca gelirindeki azalmayı telafi etmek için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından raporlu kişiye bir ödenek verilir. Bu ödenek de halk arasında rapor parası, hastalık parası veya istirahat parası olarak bilinen geçici iş göremezlik ödemesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Özel sektörde rapor parası nasıl alınır?

Öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK etkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT'ye ödeme talimatı gönderirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Raporluyken maaş nereye yatar?

İstirahatin bitim tarihi itibariyle gerekli işlemler yapılarak sigortalının hak ettiği geçici iş göremezlik ödeneği anlaşmalı bankanın herhangi bir şubesinden çekilebilecek şekilde hesaba aktarılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Özel sektörde kaç gün rapor alabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Rapordan dolayı maaş kesintisi nasıl alınır?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Raporlu işçinin sigortası kesilir mi?

Genel kural, raporlu olan işçi için işveren sigorta primi ödemez. İşçi, ortaya çıkan gelir kaybını prim ödediği hastalık, iş kazası veya analık sigortası kolundan karşılamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyegazetesi.com.tr

2 günlük istirahat parasını işveren ödemek zorunda mı?

Örneğin toplu iş sözleşmesi ile böyle bir hak kazanılmışsa, 5 gün rapor alan işçi ilk 2 günün ücretini işverenden alır, diğer 3 gün için SGK'dan rapor parası alır. Okurumuzun işyerinde de bu durum söz konusu. Yani işveren SGK'nın karşılamadığı, ödeme yapmadığı raporun ilk 2 günü için işçiye ödeme yapıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Işyeri raporu bildirmezse ne olur?

İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor

"İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor." 2022 yılı için ceza bedeli 2 bin 502 lira olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Asgari ücret 1 günlük rapor parası ne kadar?

Asgari ücretliler 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223,5 lira, yatarak tedavide de 167,68 lira günlük rapor parası alıyor. Asgari ücrete gelecek olan zamla bu rakamlar da güncellenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Raporlu işçi kendi isteği ile çalışabilir mi?

Sonuç olarak, istirahat raporu alan sigortalının ne mevcut işyerinde ne de başka bir işyerinde çalışamaz, mevcut işyeri de çalıştıramaz. Diğer işyeri bu kişinin istirahatli olduğunu tespit etmesi mümkün olmadığından istirahatli kişinin sorumluluğu kaçınılmazdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proventus.com.tr

10 günlük raporda hafta sonu sayılır mı?

Yani, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez. Bir haftalık süre içinde hekim raporuyla işe gelinmediği günler çalışılmış gibi sayılır ve o haftanın tamamı raporlu geçirilse dahi işçi hafta tatili hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

10 günlük raporun kaç günü ödenir?

10 Günlük Rapor Parası Ne Kadar? Sosyal Güvenlik Kurumu 10 gün için tedavi gören işçiye Geçici İş Göremezlik raporu için 8 günlük bir ödeme yapmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu 1-2 gün için ödeme yapmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

Rapor parası nasıl hesaplanıyor?

Rapor alan kişi, raporu aldığı tarihten 12 ay önce içerisinde her ay otuz gün Sosyal güvenlik kurumuna bildirimi gerçekleşirse, rapor alan kişinin prime esas kazancının toplamı 360 güne bölünmektedir. Ayakta tedavi olan hastanın rapor parası, 3/2 oranında kişiye günlük rapor parası ücret olarak ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

E devlet rapor parası nasıl alınır?

e-Devlet rapor parası sorgulama ekranı

SGK rapor parası sorgulama işlemi için ilk olarak e-Devlet'e giriş yapılır. Daha sonra 'Sosyal Güvenlik Kurumu' bölümüne girilir. Oradan "4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme" tıklanır. Ardından istenilen bilgiler eksiksiz doldurulduktan sonra detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT