Türkiye'deki özel şoförlerin maaşları, çalıştıkları kişinin veya kurumun büyüklüğüne, çalışma saatlerine, özelliklerine ve deneyimlerine göre değişkenlik göstermektedir. Ancak genel olarak Türkiye'deki özel şoförlerin maaşları, başlangıç seviyesinde ortalama 13.000 TL ile 18.000 TL arasında olabilir.
ÖZEL ŞOFÖR, bireysel olarak çalışan veya bir aile, şirket veya kuruluşa ait araçların şoförlüğünü yapan kişidir. Özel şoförler, genellikle kişisel sürüş hizmetleri sunarak, müşterileri istedikleri yere taşır ve onların güvenliğini sağlarlar.
eleman.net verilerine göre, Taksi Şoförü 2023 yılında ortalama 31.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Taksi Şoförü , Ocak 2023 yılında ortalama 25.520 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 15.840 TL maaş alıyordu.
eleman.net verilerine göre, Otobüs Şoförü 2023 yılında ortalama 25.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Otobüs Şoförü , Ocak 2023 yılında ortalama 19.800 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.276 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Taksilerde tarife değişikliğinde uzun kuyruklara çözüm
Bundan sonra azami şoför olma yaşı 65'ten 68'e çıkarıldı.
Şoförlerin günde 9 saatten fazla çalıştırılmaması, sürekli olarak 4,5 saatten fazla araç kullanmaması, 24 saatlik süre içinde kesintisiz en az 11 saat dinlendirilmesi, haftanın bir gününde kesintisiz 24 saatten az olmamak üzere hafta tatili yapması… gerekir.
Düzenli seferler haricindeki uluslararası yolcu taşımacılığı söz konusu olduğunda şoförler 12 gün süreyle araç kullanabilirler, araç kullanma süresinden sonra 2 günlük hafta tatilini kullanmak zorundadırlar. Birleşik 2 hafta içinde toplam araç kullanma süresi 90 saati aşamaz.
eleman.net verilerine göre, Tır Şoförü 2023 yılında ortalama 30.800 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Tır Şoförü , Ocak 2023 yılında ortalama 24.420 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 15.136 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Makam şoförleri büyük ölçüde özel işletmeler, ekonomik açıdan iyi durumda olan kişiler ya da resmi kuruluşlar için özel araçların sürücülüğünü üstlenirler. Makam şoförü, çalıştığı kurumun prensipleri doğrultusunda kişi ya da kişilerin şehir içi, şehir dışı ulaşımından sorumlu olan kişidir.
Kullanılacak ulaşım aracına göre durum değişse de genel olarak B sınıfı ehliyeti olan herkes özel şoför olabilir. Özel şoför trafik kurallarına uyarak, güvenli bir biçimde araç kullanmanın yanı sıra, dış görünüm ve insan ilişkileri konularında da yeterli donanıma sahip olmalıdır.
Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre tek şoför dinlenme süresini haftada kaç kere 9 saate indirebilir? GÜNLÜK ÇALIŞMA (SÜRÜŞ): Şoförlerinin 24 saatlik herhangi bir süre içinde; toplam olarak 9 saatten ve devamlı olarak 4,5 saatten fazla araç sürmeleri yasaktır.
eleman.net verilerine göre, Ambulans Şoförü 2023 yılında ortalama 19.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Ambulans Şoförü , Ocak 2023 yılında ortalama 15.180 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 9.372 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Şoförlük mesleğini profesyonel olarak icra eden bir kişi, çalıştığı sektöre ve kuruma göre kullanmakla yükümlü olduğu aracı trafik ve sürüş kurallarına riayet ederek güvenli bir şekilde sürmekle yükümlüdür. Yolcu taşımacılığı yapan şoförler, yolcuları rahat ve güvenli bir şekilde taşımakla sorumludur.
4.5 saati geçen uzun yol şoförlerinin 45 dakika boyunca dinlenmeleri mecburidir. Toplamda 9 saat çalışan sürücünün 11 saat boyunca aracını hareket ettirmemesi ve dinlenmesi gerekmektedir.
İki haftalık dinlenme süresi arasında, 9 saatten kısa ve 11 saatten uzun bir dinlenme süresi yasaktır. Günlük dinlenme süresi, önceki dinlenme süresinden sonraki 24 saat içinde tamamlanmalıdır.
Herhangi bir onbeş günlük sürede toplam taşıt kullanma süresi 90 saati geçemez. Kesintisiz günlük dinlenme süresi 11 saattir. Sabit bir hafta içinde 3 defadan fazla olmamak üzere bu süre en az 9 saate düşürülebilir.
Bir şoför 7 gün çalışsa bile; 7 gün x 9 saat = 63 saat toplam çalışma süresi olacaktır. Kesin delil ibraz edilmediği müddetçe; şoförlerin 1 haftada en fazla 18 saat fazla mesai yapması mümkündür.
Bu şoförler sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süresi sonunda, eğer istirahata çekilmiyor ise en az 45 dakika mola almaları mecburidir. Bu molalar sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süreleri içerisinde en az 15 dakikalık molalar şeklinde de kullanılabilir. Bu molalar süresince şoförler başka bir işle meşgul olamazlar.
Genel olarak bakıldığında uzun yol şoförlerinin 24 saatlik herhangi bir zaman diliminde toplamda 9 saatten fazla araç kullanmaması gereklidir. 9 saatlik bu araç kullanma süresinde ise kesintisiz olarak 4,5 saatten daha fazla araç kullanılmamalıdır.
İstanbul Şoför Kartı alabilmeniz için tüm şoför kardeşlerimize sunulan bu hizmet tamamen ücretsiz. Şoför Kartı için gerekli yeterliliklere ve belgelere sahipseniz başvurunuzu ücretsiz yapıyor ve takip ediyoruz. Psikoteknik Değerlendirme Raporu Ya da Psikoteknik Belgesini Nedir?
Src belgesi için yaş şartı aranmaktadır. Yaş şartını şu şekilde özetleyebiliriz; 66 yaşından gün almayanlar ile 18 yaşını doldurup ehliyet almaya hak kazananlar eşya ve kargo taşımacılığı için eşya ve kargo taşımacılığı için src belgesi ne başvurabilirler.
Bu kartı almak için gerekilen koşulların ve şartların sağlanılması ve o şekilde başvuruda bulunulması gerekir. Her belediye mutlaka bu kartı ister ve şoför kartı olmadan ticari araç kullanmanıza izin verilmez. Belgeyi almak için ehliyetlerinin belli bir yılı doldurması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri