Özel üniversitelerde başarısızlık durumlarında burs kesintisi yapılmaz. Bunun sebebi öğrencinin bursu o okula girmeye hak kazandığı yıl üniversite sınavında aldığı puan sayesinde kazanmasıdır. Daha sonradan eğitim hayatındaki yaşayacağı başarısızlıklar aldığı bursun kesilmesine sebep olmaz.
Vakıf Üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilere yargıdan sevindirici bir haber geldi. Öğrenciler bir dersten başarısız olup bu dersi ikinci defa aldıklarında,ikinci defa ders ücreti ödemektedir.
Özel Üniversiteler Öğrencinin Başarısız Olduğu Dersleri Tekrar Alması Nedeniyle Ödenen Eğitim Ücreti Dışında Yeniden Ücret Talep Edemez.
Özel okulda Okumayı Tercih Eden Öğrenciler Devlet Bursundan Faydalanabilir Mi? Özel okulda okuyan öğrenciler devlette herhangi bir okula geçer ise devletin verdiği burstan yararlanması mümkün olabilmektedir.
Üniversitenin kurallarına aykırı davranan ve disiplin cezası alanların bursları kesilebilir. Yüz kızartıcı suç işleyen bir öğrencinin de bursu kesilir. Ayrıca derslerden ve bölümden başarısız olan öğrencilerin bazı durumlarda bursları kesintiye uğrayabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Eylül 2018'de KYK burs yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre not ortalaması 4'lük sistemde 2.00'nin altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Almakta olduğunuz bursun devam edebilmesi için not ortalamanızın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarında 2.00 ve üzeri olması gerekmektedir.
Alttan ders alınca burs kesilmemektedir.
KYK burs/öğrenim kredisi yönetmeliğinde bursun devam etmesi için aranılan “başarılı olma” durumunda kaç dersten kalınması halinde KYK bursunun krediye döneceği hakkında bir hüküm yer almıyor.
Eğitim gördüğünüz kurumdan isteğinizle ayrılma, çıkarılma, 1 dönem uzaklaştırma cezası alma gibi durumlarda da KYK geri ödemesiz bursu kesilir. Sağlık veya farklı nedenlerden dolayı, geçici, kısa ya da uzun süreli kayıt dondurma gibi durumlarda burs kesilir.
ÖSYM giriş burslarının azami öğretim süresi şöyledir: Önlisans programlarında 4 yıl, dört yıllık lisans programlarında 7 yıl ve altı yıllık programlarda ise 9 akademik yıl olarak yurt içinde geçerlidir.
Katkı payı / öğrenim ücretinin zamanında ödenmemesi durumunda öğrenci ders kayıtlarını yapamaz ve yatırmadığı dönemin öğrenim hakkını kaybeder. İlgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Durumu kısaca özetlemek gerekirse: Alttan dersin çok ise ve bu derslerin üçüncü, dördüncü (ya da daha fazla) kez alıyorsan harç parasını denkleştirmek biraz zor olacak gibi. Çünkü normal harç ücretinin yanı sıra alttan aldığın dersler için de ek harç yatıracaksın.
üniversite de sınıfta kalmak diye bir şey yok. alttan kalan dersini geçmedikçe mezun olamazsın.
Öğrenim ücreti ödenmediğinde yarıyıl kaydı yenilenmiyor.Üst üste 2 yarıyıl kaydını yenilemeyenin üniversiteyle ilişiği kesiliyor.
İlkokulda veya lisede herhangi bir dersten kalınca takdir veya teşekkür belgesi alınamıyor. Yani 1 dersten kalıp diğerlerini geçen bir öğrenci maalesef belge alamıyor. Diyelim ki karnede 1 tane 1 olsun ve diğerleri 5 olsun. Bu durumda o öğrenci takdir veya teşekkür belgesi alamaz.
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI? Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.
özel üniversite bursu kesilir mi? YÖK yönetmeliğine göre tüm özel üniversitelerde geçerli tek bir kural vardır. Özel üniversitelerde başarısızlık durumlarında burs kesintisi yapılmaz. Bunun sebebi öğrencinin bursu o okula girmeye hak kazandığı yıl üniversite sınavında aldığı puan sayesinde kazanmasıdır.
9. Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler İOKBS'ye müracaat edebilecekler; sınavı kazananlar Millî Eğitim Bakanlığına bağlı yurt içindeki resmî, örgün okul/kurumlara (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) 30 Eylül 2021 tarihine kadar kayıt/nakil yaptırmaları hâlinde bu haklarından ...
Madde 24 — (Değişik:RG-14/6/2008-26906) Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursu kesilir. Bursu kesilen öğrencilere, burslarının kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenecek esaslara göre kredi verilebilir.
4 dersten kaldığın takdirde krediye dönüşür.
Bursunun öğrenim kredisine dönüşüp dönüşmediğini kontrol etmek isteyen öğrenciler, durumlarını ekim ayı itibarıyla e-Devlet'teki Burs/Kredi Sorgu alanından ya da Ziraat Bankası ATM'lerinden öğrenebilecektir.
Özel burslar, öğrencilerin akademik başarılarına, okudukları bölüm ve üniversiteye veya kurumlar tarafından belirlenecek diğer özelliklere dayalı olarak verilebilir. Bazı özel burslar, öğrencilerin üniversite masraflarını karşılamak için verilir.
Maalesef, sınıf veya dönem tekrarı yapan öğrenciler burs başvuru yapamaz.
4 yıllık bir lisans bölümünde okurken yatay geçişle farklı bir üniversite veya bölüme geçerseniz KYK bursunuz kesilmez. Ancak yatay geçiş yapmadan önce derslerinizde başarısız olduysanız veya devamsızlık yüzünden bursunuz kesildiyse üniversite değiştirseniz dahi kesilen bursunuz geri gelmez.
O zaman yıl sonuna kadar devam edebilir. Ekim ayında yöksis kayıtlarına baktıklarına göre. Bir öğrencinin okulu bırakması sonucu kyk bursu kesilmektedir. Örneğin 2 dönem üst üste ders kaydı yaptırmayan öğrencinin 2. dönem itibarıyla kredi yurtlar kurumu (kyk) bursu kesilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri