Ozon tedavisi ile dokuların ve organların oksijen ihtiyaçlarının daha iyi karşılanmaktadır. Ayrıca ozon gazının ağrı giderici ve antienflamatuar etkisi de mevcuttur. Bu nedenle topuk dikeni tedavisinde ozon enjeksiyonu uygulabilir.
Kantaron yağı cilt sağlığını destekleyici etkisi ile bilinen bir doğal üründür. Topuk dikenine karşı direkt bir tedavi özelliği olduğunu söylemek yanıltıcı olabilir. Ancak topuk dikeni ağrılarını hafifletmeye yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özellikleri vardır.
Kullanıldığı alanlar; Eklem ağrıları Nöropatik ağrılar Sedef hastalığı Pişik Parmak mantarı Selülite karşı Akne Egzama Hemoroitler Güneş yanığı Böcek ısırığı Kas ağrıları Citte pullanma Saçlı deride ortaya çıkan sorunlar Kapanmayan yaralar Kuru deri ve yaşlılık karşıtı etkilerinden tedavide yararlanılmaktadır.
Topuk dikeninin tedavisinde öncelikle; ağrı kesici kremler eşliğinde masaj ve soğuk uygulamalarına başvurulmaktadır. Masaj uygulaması ayak parmaklarını geriye çekerek topuk üzerine 5 dakika boyunca soğuk uyguladıktan sonra ağrı kesici kremler sürülerek yapılmalıdır. Bu uygulama günde 4-5 defa tekrar edilmelidir.
Etki oluşabilmesi için en az 5 seans ve üzeri uygulama yapmak gerekir. Haftada 1 kez ya da haftada iki kez uygulanabilir.
İlgili 33 soru bulundu
OZON TERAPİ'DEN SONRA YAPILMASI GEREKENLER Ozon uygulama seanslardan hemen sonra fazla efor sarf edilmemesi tavsiye etmekteyiz. Eğer zararlı alışkanlıklar varsa derhal terk edilmeli, içilen su miktarını artırmalıdır. Diyet, düzenli egzersiz ve yürüyüşler yapılmalıdır.
Kronik ve ameliyat olmuş hastalarda yöntemin başarı oranı düşüyor. Hasta ozon enjeksiyonu sonrası, 3-5 dakika ile 1-2 saat içinde geçen hafif bir yanma hissedebiliyor.
Topuk Dikeninde Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Hastalığın ilk dönemlerinde tedavi; öncelikle istirahat ve gece ayak bileğini sabitleyici cihazlar kullanmaktır. Bulguları hafifletmek için, ağrılı bölgeye, günde 2 defa, yirmi dakika süreyle buz uygulamak gerekebilir.
Feridun Kunak'ın önerdiği bitkisel kür ile topuk dikeni domates, lahana yaprağı, biberiye yağı ve elma sirkesi ile tedavi edilebilir.
Topuk dikeni ilk basamak tedavisinde egzersizler çok önemlidir. Bunlar arasında ayak altında donmuş şişe yuvarlama (ark egzersizi), ayak tabanı germe egzersizleri gibi egzersizler vardır. Bu egzersizlerin uygulanması tedavi başarı şansını arttırır.
Sır, ozonun çok saf zeytinyağı ile birleştirilmesindedir. Ozonlanmış yağın etkisi çok hızlıdır ve etkisini birkaç gün içerisinde gösterir. Sorunlu bölgeyi dezenfekte ederek yüksek miktarda oksijen sağlar.
Ozon yağı cildin yenilenmesini sağlayarak cildin iyileşmesini hızlandırır. Kişiden kişiye ve yaraya bağlı olarak yara izlerinin giderilmesi için faydalıdır.
Cildinizin canlanmasını, cilt hücrelerinizin yenilenmesini sağlayacaktır. Ayrıca akne ya da sivilce sorununuz varsa, uygulamak istediğiniz sorunlu bölgeye günde 2 kez masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bunun dışında bir başka uygulama yöntemi de gece temizlediğiniz yüzünüze ozon yağını sürüp yatmaktır.
Topuk dikeni tedavisinde iyi gelen ve uygulanması tercih edinen bir diğer yöntemde bitkisel yağlardır. Bunun için tabii ki de her yağ kullanılmaz. Tedavi için kullanılması gereken yağlar Kantaron ve Papatya yağlarıdır.
Topuk dikeni, dinlenme halindeyken sessiz kalan; ancak hareket edildiğinde kendini hissettiren ağrılarla belirti veren ve günlük hayatta kişinin hareketlerini kısıtlayan bir sağlık sorunudur. Topuk kısmında çivi ya da taş olduğu hissini veren topuk dikeni erken tanı ve tedavi ile tamamen ortadan kalkabilir.
Topuk dikeni tedavisinde ayak egzersizleri önerilir, ancak uzun süreli ve doğru egzersiz yapmakta kişiler zorlandıkları için podo taping uygulaması kolay ve etkili bir alternatifidir. Esnek bantlar atılan her adımda taban kaslarına mini egzersiz yaptırır.
Topuk dikeni için Prof Saraçoğlu'nun evde yapılması için önerisi; çekirdekli siyah kuru üzüm ve tatlı pul biberdir. Bir yemek kaşığı çekirdekli siyah kuru üzümü havanda ezip tülbente koyunuz. Üç gün akşamdan sabaha kadar topuğunuza sarınız. Dördüncü gün bir yemek kaşığı tatlı pul biberi havanda ezip tülbente koyunuz.
İşte topuk ağrısını tedavi etmek için kullanılan yaygın yöntemler: Dinlenme: Eğer topuk ağrınızın nedeni aşırı kullanım veya stres ise, dinlenmek ağrının iyileşmesine yardımcı olabilir. Ayaklarınıza fazla yük bindirmemeye çalışın. Buz Uygulama: Topuk ağrısını hafifletmek için ağrı bölgesine buz uygulayabilirsiniz.
Evde yapılan doğal yöntemlerle de tedavi edilebilen topuk dikenine iyi gelen şeyler arasında istirahat etmek, karbonatla karışım yapmak ve limon vardır. Topuk dikeni başka sağlıksal sorunlar neticesinde ortaya çıkabileceği gibi bağımsız olarak da görülmektedir.
Elma sirkesi: Ilık suya birkaç damla elma sirkesi eklenir ve ayaklar bu suda bir süre bekletilir ya da topuk etrafına birkaç dakika kadar elma sirkesi ile ıslatılmış havlu sarılır. Elma sirkesinin kemikten fazla kalsiyumu çıkardığı bilinir.
Topuk dikeninin klasik belirtisi topukta saplanıcı tarzda ağrı oluşmasıdır. Bazı kişilerde bu ağrı sızı şeklinde olabilir veya yanma hissiyle birlikte görülebilir. Ağrı temel olarak topuk bölgesinde oluşmakla birlikte bazı kişilerde ayağın ortalarına doğru yayılabilir.
Bazı enzim eksiklerinde hasta ozon alamaz. Hastanın baklaya karşı bir alerjisi de olmamalıdır. Kontrol edilemeyen hipertansiyon ve hipertiroidi varsa ozon tedavisi uygulanmaz. Ozon, kanser hastalarında tedavi amaçlı değil, kanser tedavisinde ortaya çıkan yan etkileri azaltmak için kullanılabilir.
Yanlış uygulandığında veya aşırı dozda kullanıldığında, ozon tedavisi ciddi yan etkilere neden olabilir. Bunlar arasında akciğer hasarı, göz tahrişi, solunum zorluğu, cilt yanıkları, kan pıhtılaşması sorunları ve enfeksiyon riski gibi durumlar yer alabilir.
Tüm dünyada yaygın olarak uzun süreden beri uygulanan doğal tedavi metodu olan Ozon tedavisinin bahsedilen yan etkileri çok azdır. Yan Etkiler: Ozonun kendisinden kaynaklanan belirgin bir yan etki yoktur. Nadiren geçici ve kısa süreli uygulama sonrası tansiyon düşüklüğü olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri