Özürsüz 10 gün, toplamda da 30 gün devamsızlık hakkınız var. İkisinden birisi yarım gün aşarsa sınıfta kalıyorsunuz ve toplam devamsızlığınız da özürlü ve özürsüz devamsızlığınızın toplamıdır.
En fazla 9,5 gün özürsüz devamsızlık yapma hakkın var. 10 olunca sınıfta kalmıyorsunuz 20 gün özürlü 10 gün özürsüz hakkın var azami sınır olarak eğer üstüne çıkarsan kalıyorsun.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda yayımladığı yönetmelik değişikliğiyle birlikte takdir ve teşekkür belgesini de içeren ödül sistemini değiştirdi. Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, özürlü özürsüz toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Devamsızlıkların 5. gününde, 15. gününde ve 25. gününde veliye devamsızlık mektubu gönderilir.
O dersi ayda 16 saat, 1 dönemde ise 64 saat görürsünüz. 64 saatin %70'ini hesapladığımız zaman 45 saate yakın bir süre ortaya çıkar. Yani siz o derse 1 dönem boyunca en az 45 saat katılmak zorundasınız. Geri kalan 19 saat ise sizin kullanabileceğiniz devamsızlık hakkını gösterir.
İlgili 38 soru bulundu
Devamsızlık süresi özürsüz (raporsuz) olarak 10 gün, özürlü (raporlu) olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür.
Üniversitemizde derslere %80 devam zorunluluğu vardır. Örneğin bir yarıyılda toplam 100 saat okutulan bir derse en az 80 saat devam edilmelidir. Bu şartı yerine getirmeyen öğrenciler devamsızlıktan kalır ve not kartlarında “Z” harfi görünür. Bu not “FF” notu ile eş değerdir.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Dönem Devamsızlığı İkinci Dönem Silinir mi? İlk dönemde yapılan devamsızlıklar, ikinci dönemde silinmeyecek. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için toplam özürsüz devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlendi. Örneğin, birinci dönemde 5 gün, ikinci dönemde 6 gün devamsızlık yapan öğrenci devamsızlık sınırını aşmış sayılacak.
Kilopat. Hayır, devamsızlık silme diye bir şey yok. Ancak özürsüz devamsızlıklar özürlü devamsızlığa geçirilir.
· Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. · Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
Liselerde devamsızlık sildirme, velilerin dilekçe vermesiyle mümkündür. Ancak okul yönetimi, tüm süreç boyunca inisiyatif kullanmakta yetkilidir.
Lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Lisede özürlü ve özürsüz devamsızlık 45 günü geçmeyecektir. Yani 35 gün özürlü devamsızlık hakkı tanınmıştır.
c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.
Öğrencinin not ortalaması takdir ve teşekkür almaya yeterli olsa bile devamsızlığı 5 günden fazla ise bu belgeyi almaya hak kazanamıyor.
Öğrenciler, yeni yönetmeliğe göre özürsüz devamsızlık sınırını aşması durumunda sınıf tekrarına kalabiliyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla birinci ve ikinci dönem toplam on gün olduğundan ikinci dönem devamsızlığı silinmez.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Devamsızlık Affı Geri Gelmeli
Her yıl olan devamsızlık affı 2023-2024 eğitim yılı içerisinde kaldırıldı.
Hocam özürlü denilen şey izinli, raporlu ve faaliyettir. Özürsüz ize dersten veya okuldan kaçmak ya da okula hiç gelmemektir. Bizde silindiğinde direk silinmekte ve özürlüye işlememekte.
Sonuç olarak; belge almak için 5 gün özürsüz devamsızlık yapmama şartı 08 Eylül 2023'de kaldırılmıştır.
Ayrıca devamsızlık müfredatında 30 gün devamsızlık aşıldığında ne olduğu da belirtilmiştir. Belirtilenlere göre öğrenciler başarısız sayılacaktır. Dolayısıyla öğrenciler 31. gün okula gitmeme durumunda sınıfta kalmaktadır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak.Devamsızlıkta art arda özürsüz 2 gün devamsızlık yapan öğrencinin velisi okula çağrılacak.
8 Mart 2024 tarihinden itibaren özürsüz devamsızlıkları özürlü devamsızlığa çevirmek için 5 iş günü süre uygulanmaya başlanacaktır. Mağduriyet yaşanmaması için izin dilekçesi ve raporları, devamsızlık gününden itibaren 5 iş gününü geçirmeden ilgili müdür yardımcısına mesai saatleri içinde teslim etmeniz gerekmektedir.
Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, 12. sınıf öğrencilerinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) "daha rahat hazırlanabilmeleri için" devamsızlıktan muaf tutulacağını açıkladı.
Uygulamalı derslerde ise %20lik kısmı 3 hafta yapmakta ve 3 haftadan fazla devamsızlık yapan öğrencinin dersten devamsızlıktan kalmasına neden olur.
12. sınıflar için devam zorunluluğu şartı aranmayacağını açıklayan Özer, Kahramanmaraş merkezli depremleri hatırlatarak, "10 ili etkilemedi, tüm illerimiz acı çekti. 12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız" dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri