Pamuk yorganlar Eğer makineye sığacak ebatlarda bir yorganınız varsa, hassas programda yıkayabilirsiniz. Ardından uygun bir yere sererek kurutun, böylece pamuk bir alanda toplanmayacaktır. Eğer yorganınız makineye sığmayacak gibiyse, tıpkı yün yorganda olduğu gibi küvette yıkayabilirsiniz.
Pamuk Yorgan Nasıl Yıkanır? Elyaf ve yün yorganlar gibi makinada yıkanabilir. 30˚C sıcaklıkta, normal programda yıkanabilir. Ya da makinanızın pamuklu ayarında da yıkayabilirsiniz. Yıkama sonrasında ise ürün mutlaka 60˚C'nin altında bir sıcaklıkta kurutma makinesinde iyice kurutulmalıdır.
Pamuklu programında ve düşük sıcaklıkta yorganı yıkayabilirsiniz. Sıkma işlemini düşük devirde yapmanız yorganın toparlanmaması ve kırışmaması için önemlidir. Pamuk yorganı yayıp sererek kurutabilirsiniz.
Çamaşır makinesinde yorgan nasıl yıkanır? Çamaşır makinesinde yıkanacak olan yorgan elyaf ise 30 - 40 derecelik programlarda yıkaya bilirsiniz. Sıkmasını da 500 - 600 dereceye ayarlamanız yeterli olacaktır. Eğer kuş tüyü yorgan yada pamuk yorgan kullanıyorsanız makinenin en hassas programında yıkamalısınız.
Yastık ve yorganların sararmasının genel sebebi insan vücudunun ürettiği ter. Uyku anında da terlemeye devam eden bedenden dışarı salınan sıvı, çarşafa nüfuz ederek kirli görüntünün ortaya çıkmasına neden olur. Sararan yastık ve yorganlar temizlendikten sonra kullanılmalı.
İlgili 44 soru bulundu
Pamuk yorganınız da makinenizde serin ve yumuşak bir döngüde yıkanabilir. Ağartıcı veya beyazlatıcı madde kullanmamaya dikkat ederek az miktarda sıvı deterjan kullanın. Serin bir ortamda kurutun. Yorgan tamamen kurumadan önce onu kurutucudan çıkarın ve kurutma işlemini tamamlamak için asın.
Birçok yastık, hassas yıkama programında temizlenebilir. Hassas yıkama programı, düşük devir hızı ve daha az hareketle çalışır. Böylece yastığın dolgusu zarar görmez ve yastık daha iyi temizlenir. Örneğin pamuk yastıklar genellikle makinede bu programlarda yıkanabilir.
Ekleyeceğiniz yumuşatıcı ise yünün yumuşacık olmasını sağlar. Yıkama sırasında dikkat etmeniz gereken diğer bir konu ise durulama adımıdır. Yorganın deterjan ve yumuşatıcıdan tamamen arınmış olduğundan emin olana kadar durulamaya devam edin.
Kurutma makinesinde kurutulabilir etiketi olan çift kişilik 1 adet elyaf yorganınızı kurutabilirsiniz. Yorgan gibi büyük hacimli çamaşırlarınızı yıkama derdine son! 1 adet çift kişilik (200x200 boyutlarında) makinede yıkanabilir etiketli, elyaf yorgan yıkayabilen programdır.
8 kg ve üstü makina alırsanız sorun çıkmadan yıkarsınız yorganlarınıda 7 kg makinada yorgan yıkamak zor çünkü. Arçelik 64lt, Bosch 63lt. Çift kişilik büyük yorganları biraz sıkıştırmanız gerekecektir. Büyük çift kişilik yorganları yıkamak için minimum 65lt hacim gerekir.
Normal kıyafetlerinizde kullandığınız toz deterjanların aksine yünlüler ve hassas kumaşlar için üretilmiş sıvı deterjanları tercih etmeniz gerekiyor. Toz deterjanla yıkanan yün yorganların içinde deterjan artıkları kalarak alerjiye sebebiyet verebiliyor.
Karbonat İşlemi
Yataklarınızın ve yorganlarınızın üzerine bolca karbonat dökerek bir süre bekledikten sonra elektrikli süpürge ile temizleyin. Bir süre bekledikten sonra karbonat buralardaki rutubete sebep olan nemi emecektir. Böylece rutubet kokusunun hafiflediğini ya da tamamen yok olduğunu görürsünüz.
Elyaf, pamuk, yün, kuştüyü gibi çeşitli türlerdeki çamaşır makinesine uygun olmayan yorgan modelleri Dry Service'ın hassas kuru temizleme hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Özellikle kışın yatak odanızın hava almaması nedeniyle yorganlarınız bozulacak ve kirlenecektir.
Pamuk yorganlar
Eğer makineye sığacak ebatlarda bir yorganınız varsa, hassas programda yıkayabilirsiniz. Ardından uygun bir yere sererek kurutun, böylece pamuk bir alanda toplanmayacaktır. Eğer yorganınız makineye sığmayacak gibiyse, tıpkı yün yorganda olduğu gibi küvette yıkayabilirsiniz.
Elyaf yorganınız uygun boyutlarda ise çamaşır makinesinde 30-40 derecede yıkayabilirsiniz. Ancak yorganınız çok büyükse yukarıda pamuk ve yün yorganlarda anlattığımız gibi küvette yıkamalısınız.
Ayrıca yorganı kuruturken arada bir çevirmeniz, her tarafının hızlı ve eşit derecede kurumasını sağlar. İnce bir yün yorgan 4-6 günde tamamen kuruyacaktır. Ancak kalın bir yorganın kuruması çok daha zor olabilir.
Yorganların etiketindeki bakım talimatlarına göre yıkanması gerekir. Makinede yorgan programı varsa onu seçmeliyiz. Program yoksa çamaşır makinesinde yıkanacak olan yorgan elyaf ise 30 - 40 derecelik programlarda yıkayabilirsiniz. Sıkmasını da 500 - 600 devire ayarlamanız yeterli olacaktır.
9 Kiloluk Çamaşır Makinesinde Çift Kişilik Yorgan Yıkanır mı? Evet, 9 kiloluk çamaşır makinesi çift kişilik yorganları yıkayabilir.
Çamaşır makinenizin narin ya da hassas programında en az sıcaklık derecesine getirerek yıkamanızı tavsiye ederiz.
Yorganların yılda en az 2 kez yıkanması öneriliyor.
Kuru temizleme için uygun olan Yataş pamuk yorgana yıkama, ütüleme ya da kurutma yapmamanız gerekir.
İşte çamaşır makinesi deterjan nereye konur sorusunun cevabı: Her çamaşır makinesinin içerisinde deterjanlar için ayrılmış özel gözler mevcuttur. Bu gözlerden iki tanesi deterjan kısmı bir tanesi de yumuşatıcı içindir. Ortada kalan küçük kısma bir kapak kadar yumuşatıcı dökülür.
- Yumuşak bir deterjan ve güzel kokulu bir yumuşatıcı kullanmalısınız. - Sıcaklığı 30 dereceye ayarlamalı ve hassas programda yıkamalısınız. - Giysileri yıkadıktan hemen sonra makineden çıkarmalı ve kırışıklıkların açılması için nazikçe silkelemelisiniz.
Bu nedenle, en fazla 60° sıcaklıkta yıkanmaları tavsiye edilir. Pamuk lifi oldukça dayanıklıdır, bu da bükülmelerden az etkileneceği anlamına gelir. Hızlı modda yıkamayı düşünenler, bu seçeneğin hafif kirli çamaşırlar için uygun olduğunu bilmelidir. Sadece 30 ila 45 dakikada yıkanır ve çok daha ekonomiktir.
-Program: Genel olarak beyazlar için “pamuklu” tercih edilir. Çok kirli olması halinde 'hijyen' olarak ayrı bir ayarlama yapılabilir. Bir de 60 ya da 90 derece olarak tercihte bulunmak gerekir. -Deterjan: Beyaz çamaşırlar kaç derecede hangi programda yıkanır öğrenenler doğru deterjan tercihinde bulunmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri