Pamukkale Travertenleri giriş ücreti 2023 yılında 700 Türk Lirası'dır. 18 yaş altındaki öğrenciler için giriş ücretsizdir.
Yerli misafirlerimiz 60 TL karşılığı aldığı Müze Kart'tan bir yıl boyunca sınırsız olmak üzere Türkiye'deki müze ve ören yerlerin birçoğuna ücretsiz girebilecek. 65 yaş üstü ve 18 yaş altına da müze yerlerimiz ücretsiz.
Ziyaret öncesi en çok merak edilen konulardan birisi olan ücretsiz giriş hakkı kimler için geçerlidir şöyle sıralayabiliriz; 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerin Pamukkale Travertenlerine girişi ücretsizdir. Müze kart sahibi kişilerin Pamukkale Travertenlerine girişi ücretsizdir.
Müze kart geçerli mi? Müze kart sahipleri ücretsiz giriş yapabilir. Türkiye'nin batısında Denizli ilinde bulunan doğal bir oluşumdur.
İlgili 25 soru bulundu
Bakan Ersoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "MüzeKart'a 2023 yılında da zam yapmadık. Türk vatandaşlarımıza MüzeKart sadece 60 lira." açıklamasında bulundu.
Pamukkale Travertenleri giriş ücreti = 400 TL. Antik Havuz giriş ücreti = 150 TL.
Ogretmen veya öğrenci muze kartınız var ise %50 indirimden faydalanamiyorsunuz. Tam müze kartınız var ise ancak öyle indirimden yararlanabiliyorsunuz. Giriş ücreti 130 tl.
Pamukkale Travertenlerini her mevsim ziyaret edebilirsiniz. Kışın havanın soğuk olmasına rağmen Antik Havuzun içerisi her zaman 36 derece civarında oluyor. Bu sayede her mevsim rahatlıkla yüzebilirsiniz. İlkbahar ve sonbahar ayları, Pamukkale Travertenlerini ziyaret etmek için en ideal zamanlar olarak biliniyor.
İlimizde, Pamukkale Ören Yeri Kuzey ve Güney ziyaretçi karşılama merkezlerindeki elektronik geçiş gişelerinde Müze Kart Basım İstasyonları kurulduğunu ve kartın satışa sunulduğunu dile getiren Korkmaz, “Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığınca oluşturulan www.muzekart.com adresinden de doğrudan Müze Kart satışı ...
Hierapolis (Pamukkale) Arkeoloji Örenyeri. Tel 1: Giriş Ücreti : 700 TL - Durum : AÇIK ( Güney kapı girişleri 07:00-18:00 arası açık olup, kuzey kapı girişleri 08:00-18:00 saatleri arası ziyarete açıktır.)
Pamukkale termal suyunun tedavi edici özelliği, çok eski çağlardan beri anlaşılmış, yüzyıllar sonra şifa niteliği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. UNESCO Kültür Miras Listesi'nde yer alarak, özenle korunan Pamukkale, şifalı termal suları ile ziyaretçilerine pek çok alternatifli tedavi olanakları sunmaktadır.
EFES ANTİK KENTİ GİRİŞ ÜCRETİ 2023
Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL olarak belirlendi. MüzeKart sahipleri Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı 350'den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilecek.
Pamukkale Travertenleri Ziyaret Gün ve Saatleri
Ören yeri Haftanın her günü açık. Sadece müze kısmı Pazartesi günleri kapalı. Normalde Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale Travertenleri yaz kış 8.00'de açılıp, Nisan -Ekim arası 21.00'de, Kasım – Mart arası 17.00'de kapanıyor.
Kış ayları bir çok insan için kaplıcalara gitmek daha çekici gelmektedir. Ziyaretçiler sadece travertenler ve antik kent ile ilgileniyorsa bahar ve yaz ayları daha ideal bir zaman dilimidir.
Milattan önce 6000'li yıllarda kurulmuş olan Efes Antik Kenti, pek çok yerli ve yabancı turistin ülkemizde ziyaret ettiği önemli bir ören yeridir. Efes Antik Kenti örenyeri giriş ücreti 150 TL'dir.
Bölgeye giderken yanınızda mutlaka güneş gözlüğü, şapka, ayakkabılarınızı elinizde taşımamanız için bir çanta bulundurun. Yazın öğlen çok sıcak olacağından dolayı ya sabah yada öğleden sonra 4 gibi ziyaret edilmesi daha uygun. Yanlızca travertenler için gidilmemeli.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen "Müzekart GNS" projesi kapsamında, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Pamukkale, 18-25 yaş arası gençleri ücretsiz ağırlamaya başladı.
Termal suların yapısı sodalı olduğundan bölgedeki suyun kalp damar hastalıkları, romatizma, deri ve sinir hastalıklarına iyi geldiği belirtilir. Termal suların yanında antik havuz suyu da benzer şifalandırıcı özellik gösterir.
YAZ-KIŞ 36 DERECE SU SICAKLIĞINA SAHİP
Pamukkale'de bulunan Hierapolis Antik Kenti'nde, yaz-kış 36 derece su sıcaklığına sahip 2 bin 500 yıllık Kleopatra antik termal havuz da kış mevsimi ve soğuk havaya rağmen bölgeye gelen turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.
Antik çağdan itibaren termal tedavi merkezi olarak bilinen, milattan sonra 692'de meydana gelen depremde sütunların yıkılması ve termal suyun birikmesiyle doğal yollarla oluşan antik havuz, yaz kış değişmeyen 36 derecelik suyuyla yerli ve yabancı misafirlerine farklı deneyim sunuyor.
Şen, antik havuz suyunun, kalp damar hastalıkları, romatizma, deri, felç ve sinir hastalıklarına, içildiğinde de mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiğine inanıldığı için talep gördüğünü ifade etti.
Kleopatra Havuzu Hakkında Bilgi
Roma İmparatorluğu döneminden beri Antik Havuzun suyunun bazı cilt ve dolaşım sorunlarına iyi geldiği düşünülmektedir. Mısır kraliçesi Kleopatra'nın da bu havuzda yüzdüğü rivayet edildiğinden Kleopatra Havuzu olarak anılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri