Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir.
Pamuklu kumaşlar için renkli kıyafetler adına ideal yıkama 40 derecedir. Ancak ipekli ve bu gibi narin kumaşlar adına 30 derece yeterlidir. Sentetik kumaşlar konusunda ise eğer ön yıkama da bulunuyorsa, 50 veya 60 derece ayarlanmalıdır.
Genel olarak pamuklu çamaşırları 40 derecede; yünlü, ipekli gibi narin kumaş yapısına sahip olanları 30 derecede veya soğuk suda yıkayabilirsiniz. Lacivert, siyah gibi koyu renkli çamaşırlar, renk veren çamaşırların başında gelir.
En sık kullanılan ve en çok tercih edilen programlardan biri olan pamuklu yıkama programı, renkli çamaşırlar ve çoğu kumaş türü için uygun oluyor. Genellikle bir pamuklu programı 40 derecede veya 60 derecede çalışıyor ve çamaşırları içeride döndürerek derinlemesine bir temizlik sağlıyor.
Giysileri aşırı sıcak suda yıkamak, onların zarar görmesine neden olacaktır. Bu nedenle sıcaklık ayarını kıyafet tipine göre ayırmak gerekebilir. Pamuklu kıyafetlerde renkli kıyafetlerde ideal yıkama 40 derece olacaktır. İpekli ve narin kumaşlarda ise ideal yıkama 30 derece olmalıdır.
İlgili 45 soru bulundu
Renkli ve kot giysilerinizin renklerini korumak için “Renkliler” programını seçebilirsiniz. Genellikle 30 ve 40 derecede yıkanması tavsiye edilen kotlarınız için uygun bir programdır.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Pamuklular: Beyaz pamuklular 80- 90 derece, renkliler ise en fazla 60 derece. Ketenler: Ön yıkama suyu sıcaklığı 25 -30 derece, ana yıkama sıcaklığı 50 -60 derece. Yünlüler: Yıkama suyu sıcaklığı 30 -40 dereceyi geçmelidir. İpekliler: Kuru temizleme önerilir.
Bu kumaşı yıkamak için uygun olan sıcaklığı bilmeniz gerekir. İlk olarak giysinizin etiketine bakmanız doğru yolu izlemenizi sağlar. Fakat, genel olarak tüm pamuklu giysiler 30 veya 40 ° C'de yıkanır. 80 ila 95 ° C ise beyaz çamaşırlar için daha uygundur.
Pamuklu giysinin boyasının ya da pamukçuklarının diğer giysilere bulaşmasını önlemek için ilk birkaç yıkamada pamuklu kumaşların ayrı tutulması tavsiye edilir. Çamaşır makinenizin sıcaklığının 30 dereceyi geçmemesine dikkat etmeniz oldukça önemlidir çünkü pamuk ilk kez yıkandığında çekme yapabilir.
Örneğin 30 ile 40 derecede çoğu kumaşın çekmediğini belirtmek gerek. -Sıcaklık: Sıcaklığın fazla olması da kıyafetlerin çekmesine neden olur. Çekmemesi için el yıkaması önerilebilir. El yıkaması ılık ve de soğuk su ile gerçekleşir.
Seçtiğiniz sıcaklık kumaşın türüne göre değişebilir, ancak genellikle koyu renkli, orta derecede kirli çamaşırları yıkamak için ideal sıcaklık 30 derecedir. Ancak siyah kumaşlar en iyi şekilde düşük sıcaklıklarda yıkanır.
Beyazların maksimum 60 derecede yıkanması tavsiye edilmektedir. Beyaz kıyafetlerin çabuk kirleniyor olması ve dokuları gereği bazı lekelerin kalıcı iz bırakması, rutin temizlik ve çamaşır işlemlerinde bir sorun olarak karşılaşılmaktadır.
Sık kullanılan: Pamuklular
Bu mod hassas olmayan pamuk ve keten gibi kumaşlardan üretilmiş çamaşırların yıkanması için kullanılmaktadır. Pamuklu yıkama programında yüksek sıcaklıklara çıkabilen çamaşır makinesi, çamaşırlarınızı kapsamlı bir şekilde temizleyecektir.
Günlük, çok az kirli, maksimum 2 kg ağırlığındaki pamuklu çamaşırlarınızı yıkamak istiyorsanız ve az zamanınız varsa tercih edebileceğiniz bu programda, çamaşır makineniz 14 dakikada ılık suyla yıkama yapıyor.
Ayrıca durduğu yerde zamanla sararan beyaz giysiler, pamuklu ürünler ve örtüler de iç çamaşırları gibi 90 derecede yıkanabilir ve böylece istenilen temizliğe erişilebilir.
Soğuk Su Kullanın: Pamuklu kıyafetler genellikle soğuk suda yıkanmalıdır. Soğuk su, renklerin solmasını engeller ve kıyafetlerin uzun ömürlü olmasına yardımcı olabilir. Nazik Deterjan Kullanın: Agresif deterjanlar kumaşa zarar verebilir.
Pamuklu programlar daha yüksek sıcaklıklarda yıkama yaparken, sentetikler 40 derece civarında yıkanıyor. Bu da sentetik malzemelerin daha hassas olmalarından kaynaklanıyor. Sentetik programda çamaşırların daha az zarar görmesi için sıkma işlemi de daha düşük seviyede tutuluyor. Calgon'la makineniz güvende!
Bu program› az say›da ve çok az kirli olan pamuklu giysileri h›zl› bir biçimde (30 dakika) y›kamak için kullanabilirsiniz.
2. Temizleme ve yıkama. Poliamid ve pamuklu kıyafetler, hassas yıkama programı ile 30 derecede makinede yıkanabilir.
Çamaşır makinesi yorgan kaç derecede yıkanır sorusunun yanıtını arıyorsanız, 30 derece iyi bir seçenek olur. Pamuk veya yün yorgan çeşitleri düşük sıcaklıkta yıkanmalıdır. Bu sayede iç kısmında bulunan malzemeler topaklanmadan temizlenebilir. Pamuklu programında ve düşük sıcaklıkta yorganı yıkayabilirsiniz.
Hassas kumaşlar nasıl yıkanır ? Hassas kumaşlar şunlar olabilir: Suni ipek, kupramonyum ipeği, keten, yün veya ipek üstler, tişört ve bluzlar; poliamid, polyester ve Likralı iç çamaşırları, külotlu çorap ve mayolar. Çamaşırları dikkatli bir biçimde açık ve koyu renkler olarak ayırın. Beyaz çamaşırlar ayrı yıkanmalıdır!
Kısa program ve düşük sıcaklıkta yıkama: Dikkatli olun!
Düşük sıcaklıkta ve kısa programda tekrarlanan yıkama, çamaşır makineniz için risk oluşturur, çünkü: Makinenizde biriken kir kalıntıları kötü koku kaynağıdır ve makinenizi kirletir.
Beyaz kıyafetler (atlet, iç çamaşırı vb.) genellikle 60-90 derece arasında yıkanır. Bu sıcaklık, beyaz kıyafetlerin daha temiz ve daha beyaz görünmesini sağlar.
Çamaşır ve bulaşık makinaları en kayda değer enerji oranını suyu ısıtmak için kullanmakta. Kullanılan enerjinin ortalama yüzde 70'i suyu ısıtmaya harcanmaktadır. Eko programlarda ise suyu 60 derece yerine 40 dereceye çıkarırsınız. Yani suyu ısıtmak için harcanan enerjiden kısarsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri