İnsanın günlük yaşam konforunu olumsuz etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren panik atak probleminde kafa hacamatı iyi gelmektedir. Ancak tedavi öncesinde mutlaka kesin tanının konulması gerekmektedir.
Akciğer, safra, tansiyon, bağışıklık sistemi, panik atak, evham, vesvese gibi rahatsızlıklar için kalbin arka bölgesine hacamat yapılır.
Hacamat en etkili psikolojik rahatlama yöntemlerinden birisidir, bunu stresi azaltarak yapar kişi stresi azaldığı için rahatlama sağlayacaktır. Anksiyete sorunu için çok etkili.
Söz konusu hacamat noktaları aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir. Kürek kemiklerinin ortası: pankreas ve safra kesesi gibi hastalıkların tedavisinde uygulanmaktadır. Kafa arkası: psikolojik problemlerin tedavisinde. Baldırlar: sedef ve böbrek hastalıklarının tedavisinde uygulanmaktadır.
Baş ağrısı (Migren), boyun fıtığı gibi rahatsızlıklarda ense ve boyuna. Böbrek rahatsızlıkları olan hastalarda bel ve kuyruk sokumu bölgesine. Fıtık ve sırt ağrıları olanlarda sırt ve omuz bölgelerine. Halsizlik, stres gibi rahatsızlıkları olanlarda yine sırt bölgesi.
İlgili 25 soru bulundu
Sempatik sinir sisteminin yeniden dengeleyerek, kandaki stres hormonu salınımını azaltarak zihni yatıştırır. Sedasyon yapar. Düzenli hacamat tedavisi olanlarda depresyon, uykusuzluk vb hastalıklar pek görülmez ya da hafif atlatılır.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Bacaklara uygulanan hacamatın faydaları arasında kan dolaşımının rahatlaması ile huzursuz bacak sendromu gibi rahatsızlıkların iyileştirilmesi sayılabilir.
Akupunktur tekniğinde olduğu gibi deri üzerinde, beyin ile organlar arası iletişimi sağlayan enerjiyollarındaki akımı düzenler. Kafadan düzenli hacamat unutkanlığı önler, hafızayı güçlendirir. Özellikle çocuk yaşlarında kafadan hacamat beyin kapasitesini maksimum kullanma yönünde yardımcıdır.
Beyin fonksiyonlarının canlanmasına yardımcı olur. Psikolojik hastalıklar, karaciğer, eklem ağrıları, bel boyun fıtıkları, kalp rahatsızlıkları gibi kronik hastalıkların tedavisini destekler. Gözün görme işlevinin artmasında da etkilidir. Baş ağrısı, dikkat kaybı ve unutkanlık gibi durumlarda da etkilidir.
KALP HASTALIKLARI VE KAN DOLAŞIMI PROBLEMLERİ
Kalpteki tıkanıklıklar, çarpıntı, katle sıkışma hissi ve göğüs kafesinde ağrı hissi şikayetlerinde hacamatın önemi büyüktür. Kan dolaşımı ve damar problemlerinde de hacamatın önemi çok büyüktür.
Kaygı bozukluğu, depresyon ve korkulara karşı etkilidir. Dalak ve karaciğer hastalıklarını tedavisinde yardımcıdır.
Hafif anksiyete ya da gündelik hayatta karşılaşılan durumlar karşısında yaşanan kaygı ve endişe durumlarında kişiler stres yönetimi, rahatlama teknikleri, egzersiz, davranış değişiklikleri ya da sosyalleşme gibi yöntemlerle önlem alabilir.
Panik Atağı yenmenin 2 yolu; Psikanalitik Psikoterapi ve ilaç tedavisidir. Aynı kolonları çürüyen bir binanın güçlendirilmesinde sıva ve destekleyici demirlerle işlem sırasında destek olması gibi ilaç tedavisi de psikoterapi süreci içerisinde destekleyici olarak görülür.
Panik atak bilişsel davranışçı tedavi yöntemi ile kolaylıkla tedavi edilebilir. İlaç tedavisine ek olarak psikoterapi ile kişinin hastalığının ne olduğu ve nedenleri bilmesi, nefes egzersizleri, olumsuz düşüncelerinin değiştirilmesi amaçlanır. Terapi 6-12 seans kadar sürebilir.
Korku nöbeti olarak da tanımlanabilen panik atak, gerçekte herhangi bir tehlike olmamasına rağmen kişinin kendini tehlikeli bir durum içinde hissetmesine, buna bağlı olarak heyecanla tepki vermesine ve korku hissetmesine neden olan psikolojik bir durumdur.
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Detoks amacı ve hastalıklardan korunma amacıyla yapılacak uygulamalarda öncelikle vücudun ana çöplük merkezi olan sırt bölgesinin temizlenmesi gerektiği ve sonrasında devam eden seanslarda ve kişinin hastalıklarına göre hekimin belirleyeceği şekilde baş bölgesi ve vücudun diğer kısımlarından hacamat uygulaması ...
Kan tutan kişilere, kalp pili takılı hastalara, panik atak geçirenlere, düşük tansiyon hastalarına, kemoterapi görenlere, hamilelere, organ nakli olanlara, 12 aydan küçüklere, kanın pıhtılaşma zamanı düşük olan kişilere, bazı durumlar hariç 60 yaş üzerinde olan kişilere hacamat tedavisinin uygulanması önerilmemektedir.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Hacamat tedavisiyle vücut, toksinlerden arındırıldığı için rahatlama ve ferahlama hissi yaşayacaksınız. Bu uygulama sonrasında dinlenmek ve vücudu yoran aktivitelerden uzak durmak gerekir. Uygulama sonra 12 saat duş alınması önerilmemektedir.
Uygulama öncesi ılık su ile duş alınması önerilmektedir. Uygulamadan 1 gün öncesinde cinsel ilişki önerilmemektedir.
2023 İÇİN ALTIN HACAMAT GÜNÜ 6 HAZİRAN!
Hicri takvime göre her ayın 15'i, 17'si, 19'u, 21'i, 23'ü ve 25'i hacamat için uygun zaman dilimlerini gösterir. Hacamat öncesinde uyulması gereken hususları kısaca sıralamak gerekirse; Bir gün öncesinde hayvansal ürün tüketmeyiniz. Bir gün öncesinde cimada bulunmayın.
GÜNÜN HANGİ SAATİNDE YAPILMALI
En faydalısı güneş doğduktan 1 saat geçtikten sonraki 2 saattir(bu 2 saatten sonrada öğlen kerahet vaktine kadarda hacamat yapılabilir), bu mümkün olmazsa öğlen ikindi arası. Ayın ilk yarısında vücutta kan miktarı artmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri