Kot pantolon 60 derecede yıkanırsa ne olur? - Pantolon daraltma işlemini birkaç yıl önce kilo verme sonucumda bende uyguladım. Yüksek sıcaklık, 60 derece yıkamak çekme işlemi için ideal bir yöntem diyebilirim. 60 derecede yıkayabilirsin.
Pantolonumuzu daraltmak için ilk yöntememiz sıcak suda yıkamak olacak. Kot pantolonların pamuklu yapısı sayesinde ve sıcak suyla teması halinde sıkılaşır , daralma gözlene bilir. Yıkamadan önce kotların yıpranmaması ve tahriş olmaması için mutlaka ters çevirmememiz gerekiyor.
Paylaşılan kıyafet hilesine göre pantolonu daraltmak için tek ihtiyacınız olan malzeme her evde bulunan bir çengelli iğne. Çengelli iğneyi bol gelen kısıma takmanız gerekiyor. Ardından genellikle kumaş pantolonlarda bulunan kancayı çengelli iğneye takarak bol gelen kumaş pantolonunuzu anında daraltabilirsiniz.
Su, yüksek ısı, çalkalama ve sabun hepsi birden kumaşın çekmesini kolaylaştırır. Kumaş birkaç kere yıkandıktan sonra belli bir dengeye ulaşır ve bundan sonra ne kadar yıkanırsa yıkansın boyca kısalmaz.
Denim pantolon üzerindeki yıkama talimatını dikkate alarak işlem yapın. 30 derece ve hassas program genellikle kotlar için idealdir.
İlgili 37 soru bulundu
60 derecede yıkamak pantolonunun çekmesi için uygun derecedir.
Pamuklu kumaşlar için ideal yıkama sıcaklığı genellikle 40 derece oluyor; ipekli ve narin giysilerde ise maksimum 30 dereceye kadar çıkmak gerekiyor. Sentetik kumaşlar kaç derecede yıkanır derseniz de eğer ön yıkama işlemi de olacaksa 50-60 derecede yıkama yapabilirsiniz.
Fakat çok sıcakta yıkamak kıyafetlerin renginin açılmasına ve kıyafetlerde sarkmaya sebep olabilmektedir. Bunlara rağmen hala kıyafetlerinizi küçültmek istiyorsanız 60-90 derece arasında yıkama yapacağınız kıyafetlerde küçülme görülecektir.
Bazı kumaşlar normal yıkamada küçülüyor.40 da yıkayıp deneyin olmazsa bir çözüm bulursunuz. Ama 90 da küçülme dışında kırışma çok olabilir.O riske girmeyin derim. Güle güle kullanın.
Pamuklu beyaz çamaşırlar en az 50 en fazla 70 derecede, pamuklu programda yıkanmalıdır. Beyaz iç çamaşırları ise yine en az 50 derece olmak üzere 90 dereceye kadar yüksek ısılarda yıkanabilir. Yünlü ve ipek kumaşlar beyaz dahi olsa yüksek ısıda yıkanmamalıdır, çünkü küçülüp çekebilirler.
Sıcak suyla yıkama
Pamuklu bir kot pantolonu daraltmak istiyorsanız, sıcak su pamuk lifleri üzerinde harikalar yaratabilir. Pamuklu bir kot pantolonu daraltmaksa niyetiniz aşınmasını önlemek için pantolonu ters çevirin, çamaşır makinesine koyun ve yüksek sıcaklıkta yıkayın. Fakat çamaşır yumuşatıcı kullanmayın.
Kot pantolonunu giy ve doğru bedene ayarlamak için bir elinle bel kısmının arkasından çek. Beldeki fazlalığı boştaki elinle sıkıştır ve onu büyük bir çengelli iğne ile sabitle. Fazla kumaşı çıkarmak için çengelli iğnenin hemen altını sıkıştır ve onu toplu iğne ile sabitle.
Pens aynı zamanda bir tasarımı bedene oturtmak için kumaşı içe doğru kıvırarak atılan dikişe verilen isimdir. Genellikle gömleklerin bel kısmında ve pantolonların üst kısmında kullanılır. Bu küçük dikişler için pens atmak eylemi kullanılırken, bu parçalar pensli pantolon, pensli gömlek olarak adlandırılır.
Pantolon yıkanınca çeker mi, makinede yıkadığın zaman, her kumaş aynı tepkiyi vermeyebilir. Fakat likralı pantolonlar zamanla giyildikçe, çok daha fazla genişlemeler olduğunu fark edebilirsin. Aynı şekilde likralı pantolonlarda, kot pantolonlar gibi yüksek sıcaklıkta yıkanırsa elbette çeker.
Dar paça toparlayıcı tayt pantolonlar daha uzun ve daha zayıf gösteren pantolonlardır. Zayıf gösteren kumaş pantolon giymek istiyorsanız dar paça olan modelleri tercih etmelisiniz. Bol paça pantolonlar sizi olduğunuzdan daha kısa ve daha kilolu gösterebilir.
Kotu suda 15 dakika kadar beklet.
Kotun içine sığamıyorsan sadece kotu suya batır. Kotu en az 10 dakika ya da su soğuyana dek suyun altında tutmaya çalış. Su kotu yumuşatır ve kumaşın liflerini biçimlendirmesi daha kolay hâle getirir. Kotu giydikten sonra suya batırmak kotun hemen esnemeye başlamasını sağlar.
Örneğin 30 ile 40 derecede çoğu kumaşın çekmediğini belirtmek gerek. -Sıcaklık: Sıcaklığın fazla olması da kıyafetlerin çekmesine neden olur. Çekmemesi için el yıkaması önerilebilir. El yıkaması ılık ve de soğuk su ile gerçekleşir.
Beyazlar, kirleri daha fazla gösterdiği için genellikle 60 derecede yıkanır. Ancak bir ipek bluzu 60 derecede yıkayamazsınız, bu nedenle giysilerinizi yıkamadan önce mutlaka yıkama talimatlarını okuyup, uygun yıkama yaptığınızdan emin olmalısınız.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Çamaşır ve bulaşık makinaları en kayda değer enerji oranını suyu ısıtmak için kullanmakta. Kullanılan enerjinin ortalama yüzde 70'i suyu ısıtmaya harcanmaktadır. Eko programlarda ise suyu 60 derece yerine 40 dereceye çıkarırsınız. Yani suyu ısıtmak için harcanan enerjiden kısarsınız.
Giysinin makinede yıkanabilir olduğundan emin olun, ardından çamaşır makinesinde bulunan en sıcak ayara koyarak daralma işlemine başlayın. Kurutma işlemi sırasında giysiyi düzenli aralıklarla kontrol edin. Öğeniz yeterince küçüldüğünde, kurutucu sıcaklığını düşürün veya öğeyi açık havada kurumaya çıkarın.
Genel olarak kumaş pantolonların yıkama sıcaklığı 30 ila 40 derece arasındadır. Saf yünden imal edilmiş kumaş pantolonların yıkama sıcaklığı ise 60 derecedir. Bu kapsamda pantolonların iç kısmında yer alan yıkama sıcaklık tavsiyesini dikkate alabilirsiniz.
Beyaz çamaşırlar ile renk geçirmemesi için ayrı yıkanmaması gereken siyahlar; çamaşır makinesinin ''sentetik'' programında, 40 derecede yıkanmalıdır. Ayrıca aşırı derecede kirli olmayan siyah çamaşırlar için sentetik program yerine hızlı program da tercih edilebilmektedir.
Renklere Göre Derece Ayarlaması
Seçtiğiniz sıcaklık kumaşın türüne göre değişebilir, ancak genellikle koyu renkli, orta derecede kirli çamaşırları yıkamak için ideal sıcaklık 30 derecedir. Ancak siyah kumaşlar en iyi şekilde düşük sıcaklıklarda yıkanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri