Faizli işleme bulaşılmadığı sürece, söz konusu kartla fatura ödeme gibi meşru olan işlemlerin yapılmasında dinen bir sakınca yoktur.
Papara, kanunen kullanıcı bakiyelerinden faiz geliri elde edemez ve faydalanamaz.
Kişinin yasadışı bahis oynadığına yönelik ihbar, banka kayıtları, oynatan kişinin ifadesi ya da papara gibi aracı ödeme sistemlerinin veri paylaşması gibi durumlar sonucunda kişi hakkında inceleme başlatılabilir. Öncelikle ortada suç olarak tanımlanan fiil söz konusu olmadığı için hapis cezası da söz konusu değildir.
Sual: Her türlü alışverişte, kredi kartı kullanmak caiz midir? Kredi kartı kullanmak caizdir. Kredi kartı ile bir malı taksitle daha pahalı almak da caizdir. Zaruretsiz kredi kartından nakit çekip faiz ödemek caiz değildir.
Banka değiliz, Papara'yız;
2016 yılı Nisan ayında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan "Elektronik Para Kuruluşu" olarak faaliyet göstermek üzere aldığımız izin ile aynı yılın Ağustos ayında faaliyetlerimize başladık.
İlgili 29 soru bulundu
Papara hesabı oluşturmak için yaş sınırı 13 yaş ve üzeridir.
6493 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş online bir ödeme cüzdanı olan Papara'nın tüm kullanıcılarına ait bakiyeler Merkez Bankası onayı ile açılmış hesaplarda bulunuyor. Papara ayrıca MasterCard, Visa ve Bankalararası Kart Merkezi üyeliği ile güvenliğini kanıtlıyor.
Kurulumuz, halkımızla paylaştığı görüşünde; öncelikle faizin kesin olarak haram kılındığını, konut veya araç satın almak için faizli kredi kullanmanın caiz olmadığını çok açık ve kesin bir dille belirtmiştir.
Parayı siz nakit olarak yatırıyorsanız ve sadece yatırdığınız kadar harcama imkânı veriyorsa, bu kartı kullanmak helaldir, bankanın aldığı ücret hizmet karşılığıdır.
Değerli kardeşimiz, Faizsiz borç alıp faizli borcu kapatmak caiz, hatta haramdan kurulmayı amaçladığı için farzdır. Hayat sigortası katılım sigortacılığına göre yapılmazsa caiz değildir. Sigortalı olmadığınız hâlde “faizsiz” diye borç veriyor ve buna karşı sigorta ücreti diye bir para alıyorlarsa bu faiz olur.
Kimlik doğrulaması yapılmış bir Papara hesabını, hesap sahibinden başka bir kişiye kullandırmak ülkemiz kanunlarına göre bir suçtur. Hesabında üçüncü kişilerin gerçekleştirdiği işlemlerin tüm yasal sorumluluğu sana ait olacaktır.
Yukarıda da bahsettiğim gibi kanun bunu suç olarak tanımlamıyor ama kabahat olarak tanımlıyor ve idari para cezası kesiyor. Yani yasal bir şey değil. Üstelik idari para cezası ödenmezse icra ile tahsil ediliyor.
Papara Card'ının kaybolması veya çalınması durumunda web sitesi veya uygulama üzerinden Papara hesabına giriş yaptıktan sonra Papara Card sekmesinden kartını seçip, 'Kullanıma Açık' butonunu kapalı hale getirerek kartını geçici olarak kullanıma kapatabilirsin, bu durumda kartınla herhangi bir işlem yapılamaz.
Papara, 6493 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş lisanslı bir elektronik para kuruluşudur ve faaliyetlerini T.C. Merkez Bankası denetiminde yürütmektedir. Kullanıcılarımıza ait tüm bakiyeler Merkez Bankası nezdinde açılan hesaplarda korunmaktadır.
Papara hesabına nakit para yatırmak için birden fazla seçeneğin bulunur. Hesabına ATM'den kartsız işlem ile, ATM'den Papara Card ile ya da CarrefourSA, Teknosa ve PTT şubelerinden para yatırabilirsin.
Papara Card asla borçlandırmaz, hesaptaki parayı kullanır. Harcamalarını kolayca takip et, Cashback ile anında nakit kazan. Üstelik kart ücreti, kullanım ücreti, kart aidatı yok.
Faizli işlem barındırmayan veya faizli işlemlere aracı kılınmayan ön ödemeli kartların kullanılmasında ise herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ön ödemeli kartların belli bir mevzuat çerçevesinde çıkarılıp işleme konduğu ve her kuruluşun kendi koyduğu şartlar muvacehesinde bu hizmeti sunduğu anlaşılmaktadır.
Bu işlem caiz değildir.
- Bu durumda hepsiburada uygulamasını, hepsipay cüzdanını ve hepsipapel özelliklerini kullanarak alışveriş yapmak caiz olur mu? Değerli kardeşimiz, İslam'a göre, meşru (dinen yasaklanmamış) bir ürün veya hizmetin, dinen öngörülen ticari prensiplere uygun olarak alınıp satılmasında bir sakınca yoktur.
Soru: Zamanında 15 bin lira kredi çekip 1.600 lira civarı faize bulaşan bunu ödemek zorunda olup harama bulaşan pişmanlık yaşayan bir insan bu günahına kefaret olarak ne yapabilir? el Cevab: Tevbe edilmelidir. Bir daha geri dönülmemelidir. Tevbe geri dönmemek üzere azmetmeyi içeren pişmanlık duygusudur.
Faiz haramdır; çünkü İslam'ın hukuk ve ahlâk sisteminin temelinde yer alan “Hak” kavramına aykırıdır. Faiz kul hakkını hiçe sayarak, insanları kolaylıkla aldatmanın yolunu açar. Kazanıyorum zannederken aslında kaybeden bireyi ve birbirine güvenini yitiren toplumu felakete sürükler.
Şahıslar veya kurumlarla yapılacak faizli kredi işlemleri de bu kapsamdadır. Bu itibarla haram olan bir işlemi yapmak caiz olmadığı gibi ona aracılık yapmak ve destek olmak da caiz değildir (Mevsili, el-İhtiyar, II, 406).
Papara topluluğa hoşgeldin. Öncelikle 0.7 kuruşluk bir para için ceza yemezsiniz. Bu para IBAN numarası ile gönderilemez, yalnızca kendi banka hesabından Papara hesabınıza IBAN yoluyla para gönderebilirsiniz.
Papara, 6493 sayılı yasa kapsamında kurulmuş bir elektronik para kuruluşudur. Bağlı olduğumuz yasalar gereği hesabın gerçekten sana ait olduğunu doğrulamak zorundayız. Papara, kişisel bilgilerini en ileri güvenlik yöntemleriyle korur ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince asla üçüncü kişilerle paylaşmaz.
soruları arttı. PAPARA YASAKLANDI MI? Resmî Gazete'de yayımlanan Merkez Bankası yönetmeliğine göre Papara ile kripto para alım satımları hakkında karar alındı. Yönetmeliğin 4. maddesi kripto para borsaları ile bankalar arasındaki para transferlerini yasaklıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri