Papatya Çayı Zayıflamak İçin Nasıl Yapılır? Papatya çayı hazırlamak için 1 bardak suyu kaynatın ve içine 1 tatlı kaşığı papatya ekleyip 5 dakika kadar demleyin. Hazırladığınız papatya çayını kilo vermek için her gün içmeye özen gösterin.
Papatya çayı zayıflatır mı? Papatya çayının zayıflama üzerine doğrudan etkisi bulunmamaktadır. Ancak antiinflamatuar etkisi, kan şekeri kontrolünü sağlaması ve stresi azaltıcı etkisi sayesinde dolaylı olarak vücut ağırlığı kontrolüne katkı sağlayabilmektedir.
Kullanım alanı oldukça geniş olan bitki, daha çok kafeinsiz çay içmeyi tercih edenler tarafından alternatif çay olarak tüketilir. Peki, papatya çayı ne zaman içilir? Uzmanlar, papatya çayının gün içerisinde 1 ya da en fazla 2 fincan içilmesi gerektiğini belirtiyor.
Papatya çayı sindirim sistemini rahatlatan bir çaydır. Bu yüzden aç karnına içmek yerine öğünlerden sonra içilerek mideyi rahatlatması sağlanabilir. Akşamları da uyumadan önce bir iki saat öncesinde papatya çayı içmek daha kaliteli bir uyku uyumanızda yardımcı olur.
Gece yatmadan önce bir bardak papatya çayı içerek gün boyu tüketilen besinlerin zararlı olan hücrelerini yok etmek ve beyin sağlığını destekler. İçerdiği amino asit sayesinde vücutta dolaşan serbest radikkali hücreleri azaltır. Papatya çayı uyku için de faydalıdır. Daha az stresli uyanmanıza yardımcı olur.
İlgili 38 soru bulundu
Zayıflatan bitkiler çaylar araştırması yapılınca ilk olarak karşımıza yeşil çay çıkar. Herkesin bildiği bu mucize bitki, her diyet listesinde mutlaka yer alır. Oldukça güçlü bir antioksidandır. Düzenli olarak yeşil çay tüketimi, vücuttaki toksinleri atar.
Papatyanın içerdiği antioksidanlar yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Toksinleri attığı ve ödem söktürdüğü için zayıflamaya da etkisi olan bir bitkidir.
Papatya çayı fazla tüketildiği takdirde; yorgunluk ve uyku hissine, kan şekerinde ani düşüşe, hormon bozukluğuna çeşitli mide rahatsızlıklarına sebep olabilir. Bunun yanı sıra sindirim sistemini etkilediği için epilepsi gibi rahatsızlığı olan bireyleri kötü etkileyebilir.
3) Papatya Çayı
Adet söktürücü özelliği ile de regl döneminde kadınların bitki çayı tercihi olmaktadır.
Papatya çiçeklerinin içerdiği alfa bisabolol isimli maddenin mide ülserinin etkilerini azalttığı bilinir. Buna bağlı olarak da papatya çayı mide yanmalarının hafiflemesinde yardımcı bir rol üstlenebilir.
Papatya çayı cildin temizlenmesi, sivilce oluşumunun önlenmesi ve şişkinliğin giderilmesi gibi durumlarda etkindir. İrritabl bağırsak sendromu, kramplar, hazımsızlık, gaz ishal ve kolik semptomlarını azaltabilir.
Papatya Çayı Ne Zaman İçilir? Papatya çayı yemeklerden sonra 1 fincan olacak şekilde içilebilir. Regl ağrısı yaşanılan günlerde de günün herhangi bir zaman diliminde içebilirsiniz. Rahat bir uyku için ise uyumadan 30 dakika önce, bir fincan papatya çayı tüketebilirsiniz.
3 dakika kadar demlenmeye bırakın. Ardından çayı süzgeçten geçirip çiçek kısımlarını süzün. Çayınız hazır. Dilerseniz içine bal ve limon ekleyerek de tatlandırabilirsiniz.
Serhat Koran, "Zencefil, zerdeçal, ıhlamur, kırmızıbiber, üzüm çekirdeği, papatya ve tarçının taze, baharat formları ya da bitki çayı formlarının hepsinde kan sulandırıcı etki vardır.
Bu doğrultuda, Papatya Çayı kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Papatya Çayı, ortalama 2,40 kaloriye, 0,48 karbonhidrata, 0 proteine ve 0 yağ değerine sahiptir.
Papatya Çayı Günde Kaç Bardak İçilmeli? Papatya çayı ne kadar içilmeli konusunda net bir görüş yoktur. Günlük 1 veya 2 bardak papatya çayının güvenli olduğu belirtilir. Bununla birlikte 5 bardak papatya çayının da güvenle içildiği çalışmalar mevcuttur.
Küçük çocuklarda, hamile veya emziren kadınlarda ve karaciğer veya böbrek hastalığı olan kişilerde papatya çayı içmenin güvenliliği araştırılmamıştır. Bu nedenle eğer siz ya da bir yakınınız bu özellikleri taşıyorsa, papatya çayı içmeden önce bir doktora danışılmalıdır.
-Karaciğeri rahat bir şekilde çalışmayı kolaylaştırır. -Bağışıklık sistemi için güçlü bir destekleyicidir. Araştırmalar sonucunda 2 hafta her gün 5 bardak papatya çayı içilirse bağışıklığı güçlü kılan hippurat yükselir.
Yine papatya, ıhlamur ve nane çayları, 6 aydan sonra, doktorunuza danışarak bebeğinize verebilirsiniz. 4-10 yaş arasındaki çocuklara, tercihen kafeinsiz bitki çayları verilebilir. 12 yaş üzerindeki çocuklar, haftada 1-2 kez siyah çay içebilirler.
Papatya çayı idrar söktürücü özelliğe sahiptir ve tokluk hissi verir. Aynı zamanda vücuttaki fazla ödemin de atılmasında yardımcı olan papatya çayının diyet dönemlerinde, uygun tüketim önerisi ile içebilirsiniz.
Kokusu ile mest ettiği gibi cilde olan etkisi ile de güzel bir görünüm sağlar. Düzenli olarak kullanılması tavsiye edilen papatya suyu cilt lekelerinin giderilmesinde, sivilce ve aknelerin bıraktığı izlerin yok olmasında, sivilcelerin herhangi bir ilaç veya kimyasal takviye olmadan iyileşmesinde kullanılmaktadır.
Ciltteki tüm lekeler ve güneş yanıkları için oldukça etkili bir tedavi sunuyor. Antiseptik özelliği sayesinde sivilce, yara ve morlukların hızlıca iyileşmesini sağlıyor. Cildi ölü hücrelerden temizleyen papatya, cilt renginin açılmasını sağlıyor. Bu nedenle cilt beyazlatma yöntemleri arasında sıklıkla kullanılabiliyor.
Yatmadan önce içilen ıhlamur, kekik, sarı kantaron otu ve papatya çiçeği gibi çayların uykuya geçiş süresini kısaltığı ve dalmayı kolaylaştırdığı belirtildi.
Papatya çayının şeker ile içilmesi ve tüketilmesi tavsiye edilmez. Bundan ötürü eğer çayın tadı beğenilmiyorsa, çay içerisine bal eklenebilir. Birkaç damla limon ilave ederek de çayın tadı, damak tadına göre ayarlanabilir.
Papatya Çayı Mideye Faydaları
Papatya çayı bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Ağır ve yağlı yemeklerden sonra papatya çayı tüketimi midenin rahatlamasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri