En küçük kazanç, pek çok didişmeden, çalışmadan sonraelde edilebiliyor.
[1] Çok büyük bir tehlikeye gönüllü katılmak.
günümüzde para kazanmanın eskisine oranla daha zor olmasının bir sonucu olarak ekmek aslanın ağzında lafının uyarlanmış şekli. işsizleri umutsuzluğa sürükleyen deyim. ekmeğin aslanın ağzında iken alınma ihtimaline karşı olayın iyice imkansızlaşıp mideye inmesini anlatan söz.
Ekmek Aslanın Ağzında Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: geçim sağlayacak bir iş bulmak ve para kazanmak kolay değildir.
Parmağı ağzında kalmak deyimi de Türkçede yaygın olarak kullanılan deyimlerden birisi durumundadır.
İlgili 29 soru bulundu
Ağzı laf yapmak iyi konuşma, söz söyleme yeteneği, etkileme, ikna etme gibi anlamları içermektedir. Özellikle bu deyim kolay ve akıcı konuşan kişiler için kullanılır. Bir kişi karşısında bulunan kişi ya da toplulukları konuşarak kolay ve hemen etkileyebiliyor ise ağzı laf yapmak deyimi kullanılır.
Çok titizlik göstermek. 2. En küçük ayrıntısına değin titizlikle incelemek.” (Püsküllüoğlu 1998: 549), “Bir işi yaparken aşırı titizlik göstermek” (Demiray 1994: 481) anlamları verilmiştir.
Ekmek kapısı DEYİMİ AÇIKLAMASI
Çalışıp para kazanılan, geçim sağlayan iş yeri.
[1] Verilecek ücret ne kadar çok olursa olsun, her iş uzmanına yaptırılmalıdır.
Dişiler ise yavrularıyla birlikte daha güçlü bir sürü oluştururken, en fazla 12 diğer dişi bireyle birliktedir. Dişi ve erkek aslanlar sadece çiftleşirken birleşirler.
Aslanın dişisi de aslandır!
Aslan: Aslanlar, hepimizin bildiği haliyle her şeyden önce liderlik, güç, kudret, hükümdarlık, asalet ve cesaret sembolüdürler. Daha derine inildiğinde aslan sembolü genellikle yüksek idare mekanizmasının hükümdarlığını, egemenliğini, iktidarını, kudretini ve yeryüzündeki icra gücünü simgelemektedir.
Enerji verir
Ancak enerjiyi sağlamak adına tüketilen ekmeğin çeşidi ve miktarı çok önemli. Tüketilen ekmeğin tam tahıllı bir ekmek olması, rafine beyaz ekmek olmaması enerji alımıyla beraber metabolizmanın devamlılığı için de gerekli olan B grubu vitaminleri, bazı mineralleri ve lif alımını sağlar.
Ekmek parası deyimi kazanç, geçinmek için para şeklinde ifade edilmektedir. Diğer bir değişle insanların hayatını sürdürebilmesi için el ettikleri para olarak ele alınabilir. Türk Dil Kurumu açısından ekmek parası deyimi kazanç, geçirmek için para olarak anlatılmaktadır.
[1] Şunun bunun kazancına, rızkına engel olanlara bir gün aynı şeyi yaparlar.
[1] Kendi halinde yaşam sürmek. [2] Toplum dışına çıkıp hoş görülmeyen tüm yaşantılarından arınmak.
Ekmeğini taştan çıkarmak DEYİMİ AÇIKLAMASI
En zor işleri bile yapıp geçimini sağlayacak becerilikte olmak, her türlü işi yapmak. “Ekmeğini taştan çıkaran insanların arasına katılmakta gecikmedi.”
Bir kişinin kazancını her yoldan bulması, geçimini sağlamak için çok becerikli olup her yolu denemesi ekmeğini taştan çıkarmak deyiminin anlamıdır.
Deyim. [1] Kolayca. [2] Hiçbir sorun yaşamadan. [3] Hiç kimseye duyurmadan, hiç kimseye zarar vermeden.
Burnundan kıl aldırmamak huysuz, aksi, dediğim dedik ve eleştiriye tahammül edemeyen kimseler için kullanılan bir söz kalıbıdır.
Burnundan solumak, kişinin kendisine hakim olamayacak şekilde kızgın ya da gergin olduğu durumlarda içinde bulunduğu ruh halini ifade etmek için kullanılır. Çok hararetli görünen ve kavga etmeye meyilli bir birey için 'Burnundan soluyor! şeklinde bir kullanım yapılabilir.
[1] Dingin ve sakin kalmak.”Kavgadan sonra süt liman olmuştu.”
Ağzı süt kokmak deyimini açıkladığımız yazıda örnek deyimleri ve cümleleri ayrıntıları ile sizler için derledik. Ağzı Süt Kokmak Deyiminin Anlamı Ne Demek? Ağzı süt kokmak, bir işe yeni başlamak ve o işle ilgili çok az bilgiye sahip olmak anlamına gelir. Bu deyim, genellikle karşı tarafı küçümsemek için kullanılır.
Kesenin ağzını açmak DEYİMİ AÇIKLAMASI
Bol para harcamaya başlamak. “Babam kesenin ağzını açtı nihayet.”
Tat olarak normal ekmeğe çok benzeyen tam buğday ekmeği, içerisindeki sağlıklı bileşenler sayesinde kilo aldırmaz. Ayrıca sindirim ve bağırsak sistemini düzenler. 1 dilim tam buğday ekmeği 77 kaloridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri