Tek para dedektörü eski madeni para, sikke ve kalıntıları tespit eden bir cihazdır. Tarama başlığı ile aranan bölgede, bu tür metalleri tespit etmesi halinde kullanıcıya sesli bildirim vererek uyarı oluşturmaktadır.
Para kontrol cihazı, kağıt paraların belli başlı özelliklerini inceleyerek sahte olup olmadığını kontrol etmenizi sağlar. Prensip olarak ışık teknolojisi kullanır. Mor ışık teknolojisi sayesinde para üzerinde hologram ve renk kontrolü yapar. Böylece paranın sahte olup olmadığını tespit edebilirsiniz.
DOĞRU MANYETİK MÜREKKEP KONTROLÜ (MG)
HTM Pen sahte para kontrol cihazı, MG tuşu yardımı ile, paraların belirlenmiş bölgelerine sürtünme yoluyla, kullanıcıyı paranın sahteliği/gerçekliği konusunda uyarır. Kristal gerçek para mürekkebi algıladığında sesli ve ışıklı olarak kullanıcıyı uyarmaktadır.
Para Sayma makinesi, banknot matbaası para notlarını veya darphane baskısı bozuk paraları saymak için yüksek teknoloji kullanan bir makinedir. Banknot Sayma Makineleri, haznesine konan banknotların toplam sayımını yada istenilen adet de destelemesini gerçekleştirir.
Satın alacağınız sahte para kalemi, özel bir üretimdir. İçerisinde barındırdığı mürekkep özel olarak üretilen bir mürekkeptir. Bu mürekkep her kağıt üzerinde farklı bir renk bırakacak şekilde bir teknoloji ile üretilmiştir. Böylece kağıt içerisindeki maddelerin tespitini yapmaya da yarar.
İlgili 20 soru bulundu
Nakit alışverişler sonrası elinize geçen paralarda yırtık ya da hasarlı banknot bulunuyorsa Merkez Bankası ve konuyla ilgilenen diğer bankalara belirli günlerde giderek, yırtık veya hasarlı paraların değişimini yapabilirsiniz. Şartlara uyulduğu sürece iade işlemleri uygulanacaktır.
Orijinal banknotların ön veya arka yüzü ışığa tutulup bakıldığında, baskısız beyaz alanda Atatürk portresi ve kupür değerini gösteren rakamdan oluşan filigran görülür. Bazı sahte paralarda filigran hiç olmamakta, bazılarında ise kâğıdın içinden veya dışından baskı yolu ile taklit edilmektedir.
Para sayma makinası adı verilen cihazlarda paranın renk tonunu ya da yoğunluğunu kontrol eden sistemler ise IR sensörü olarak bilinmektedir. 3D, 2D ve IR sensörleri paranın sahteliği ve paranın değeri hakkında kullanıcıların detaylı bilgiye sahip olmasına olanak sağlamaktadır.
Para sayma makinesi, üst haznesinde bulunan sensor yardımı ile üzerine konulan parayı algılar ve makine çalışmaya başlar. Makinenin tek bir adet para saydığını kabul edersek, para öce sayım sensörlerinden geçmektedir.
Otomatik Sayma Fonksiyonu (Besleme Haznesinde Banknot Yerleştirilince Otomatik Olarak Sayma İşlemi Başlar) Sıralı Sayma Fonksiyonu (Belirlenen Adette Sayım Yapılınca Otomatik Durma) Add Fonksiyonu İle Ekleme Yapıldıkça Sayıma Otomatik Devam Eder.
Sahte banknotlar ışığı geri yansıtır ve beyaz bir renge bürünür. Merkez bankasının üretmiş olduğu banknotlar ise ışığı emer ve mor renge duyarsız kalır. Bu sayede gerçeklik anlaşılır.
DEDEKTÖR KULLANMAK YASAK MI? Dedektör satın almak ya da kullanmak serbesttir.
Aracın doğruluğu tamamen mobil cihazınızdaki sensöre bağlıdır. Elektromanyetik dalgalar nedeniyle manyetik sensörün elektronik ekipmandan etkilendiğini lütfen unutmayın. Metal dedektörü altın, gümüş ve bakırdan yapılmış madeni paraları algılayamaz.
Bu elektromıktanıslar, madeni paranın yapıldığı malzemeyi anlamak için kullanılır. İçindeki malzemelerin ne olduğu ve ne oranda konulduğu otomatlardaki bu elektromıknatıslar yardımıyla tespit edilebilir.
Şüpheli para hazneden çıkartıldıktan sonra “RESTART” butonuna basılarak sayma işlemi kaldığı yerden devam edecektir. UV(Ultraviyole) tarama fonksiyonu UV özelliği olan tüm banknotları kontrol etmek için kullanılır. UV fonksiyonu fabrika ayarları gereği makine çalışmaya başladığı anda devreye girer.
Para Sayma Makinesi Sıkça Sorulan Sorular
%8 indirimle Bill Counter İntegra Mix Karışık Para Sayma Makinesi TL / EUR, USD Adet Sayımı 3.312 TL'ye, %10 indirimle HTM Stone Para Sayma Makinesi 4.626 TL'ye, %7 indirimle Hunter Hl 2100 S Sahte Kontrollü Para Sayma Makinası 4.400 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Bankalarda Kullanılan Para Sayma Makineleri
CIS'lı makineler de bir üst LEVEL Fitness Sorter'dır, bu konuda en ileri teknoloji DORS 820 modeldir. paranın önlü arkalı fotoğrafını çeker ve neden sahte kabul ettiğini ana ekranda gösterir.
Bu sebeple;bugün bankalarda bozuk para sayma makine bulunması zorunlu değildir ancak hemen hemen her bankada da vardır. Çünkü bozuk para sayma makinelerinin özelliklerinden biri de sahte parayı ayırt etme özelliğidir.
Bir dakika içerisinde 1000 banknot üzerinde işlem yapabilen türler aynı zamanda sahte banknotu da tanımlayabilir. Bu türler düz sayım esnasında dakikada 400 ile 1500 banknot tarayabilir. Banka ve özel kuruluşlarda sık rastlayacağınız profesyonel para sayma makinesi tüm bu özelliklere ek olarak şık tasarımlara sahiptir.
Para Sayma Makineleri ideal olarak 1.000,- adet/dakika sayım hızına sahiptir. Kontrol sistemlerini kapattıkça hızı artar ama ne kadar güvenli tartışma konusu, yani ideal para sayım hızı 1.000,-adet/dakikadır.
Döviz bürolarında para akışı yoğun olduğu için para sayma makinesiyle bu yoğunluk azaltılmaktadır. Bu sayede yanlış sayım yapma olasılığı da ortadan kalkmış olmaktadır, ayrıca sahte para girişi de önlenmiş olur.
PTT PAL, bu depolarda TCMB adına müşterilerle Türk lirası karşılığı (nakden ya da hesaben) madeni para tahsilat/tediye ile Türk lirası banknot karşılığı madeni para değişim ve madeni para bütünleme ve bozma işlemleri gerçekleştirir.
Bir kilogram 1 liralık madeni paranın karşılığı 121,70 lira
Yine bu yönteme göre bir kilogram 50 kuruş 73,53 liraya, bir kilogram 1 lira da 121 lira 70 kuruşa denk geliyor.
Dr. Aydın Sayılı, 10 TL'de Prof. Dr. Cahit Arf, 20 TL'de mimar Kemalettin, 50 TL'de Fatma Aliye, 100 TL'de Buhurizade Mustafa Itri Efendi, 200 TL'de Yunus Emre resimleri yer alıyor.
Ultraviyole ile Görünen Değerler
Gerçek bir paranın UV ışınları altında mavi ve kırmızı renkte parlama yapması gerekir. Emniyet şeridinde ultraviyole ışığı altında banknotun, 5 ve 10 TL'de mavi, 20 ve 50 TL'de kırmızı, 100 ve 200 TL'de ise sarı renkte parlama yapması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri