Parlak ve sert bir görünüme sahip olan paraşüt kumaşların kaygan ve su geçirmeme özelliği bulunduğu için sıklıkla tercih edilirler. Farklı renklerle üretilmeye uygundur ancak üretim sonrasında boyamaya çok uygun değildirler.
Rüzgar geçirmez özelliği sayesinde paraşütlerin yapımında kullanılır. Su geçirmez ve ıslaklığı kumaş üzerinde uzun süre tutmaz. Askeri alanlarda dayanıklılığından dolayı kullanımı yaygındır.
Çadır, paraşüt, kaplama malzemeleri, inşaatlarda kullanılan membran türü kumaşlar gibi pek çok alanda su geçirmez kaplama kumaşlar bulmak mümkündür. Su geçirmeyen kumaş, su ile nüfuz etmeye ve ıslanmaya karşı dirençli olan kumaştır.
Polyester kumaş özellikle kadın giyim sektöründe sıkça tercih edilir. İç giyimden dış giyime kadar pek çok eşyanın sağlam olması için faydalanılır. Özellikle kadın montlarının üretiminde kullanılan bu malzeme eşyaları su geçirmez, kir tutmaz ve dayanıklı bir hâle getirir.
Kolay şekil aldığı için farklı alanlarda kullanımı kolaydır. Yırtılması zor ve dayanıklı kumaşlar arasında yer alır. Esneme yapmadığı için kullanılacağı alanların dikkatli seçilmesi gerekir. Paraşüt kumaş ağır olmadığı için taşıması kolaydır.
İlgili 21 soru bulundu
Adından da anlaşılacağı üzere paraşüt yapımında rüzgar geçirmez özelliği sayesinde bu kumaş güvenli bir şekilde kullanılabilir. Kesilme, parçalanma ve delinme gibi özelliklere karşı son derece dayanıklı olan paraşüt kumaş askeri alanda da sıkça kullanılır.
Likrasız - Hızlı Kurur. Haşema, Deniz Şortu, Kaban Ceketlerin içine astar, Çanta astarı, Spor Kıyafetler dikebilirsiniz.
2,5 Katmanlı Su Geçirmez Kumaş
2,5 katmanlı bir yapı, su geçirmez zarın yüzeyine uygulanan hafif bir kaplamanın eklenmesiyle elde edilir. Bu ek kaplama, nefes alabilirliği etkilemeden dayanıklılık ve koruma sağlar. Aynı zamanda yumuşaklık sağlar. Paranızın tam karşılığını veren su geçirmez kumaş türüdür.
Pek çok kumaş yıkama sonrasında çekme yapar. Özellikle de doğal içerikli kumaşlar çekmeye çok uygundur. Ancak polyester kumaşlı ürünlerde çekme durumu yaşanmaz. Dikimden önce kumaşın yıkanmasına gerek duyulmaz.
Küf ve mantar benzeri mikroorganizmalardan etkilenmezler. Polyester kumaş, sudan etkilenmez, dayanıklı ve temizliği oldukça kolaydır. Ayrıca ütü gerektirmeyen ve görünüm açısından yeniliğini koruyan bir kumaştır.
Paraşüt Kumaş Özellikleri Nelerdir? Leke tutmama özelliği ile dikkat çeken paraşüt kumaş, ince bir kumaş türü olmasına rağmen kışlık kıyafet olarak kullanılabilir. Hafif olduğu için taşıması kolaydır. Yırtılması zor ve dayanıklı kumaşlar arasında yer alır ve kolay şekil aldığı için farklı alanlarda kullanımı kolaydır.
Oldukça hafif bir kumaştır. Çoğunluğu su geçirmez özelliktedir. Piyasada satılan su geçirmez montların üretiminde paraşüt kumaş kullanılır. Tercihe göre kumaşa yanmazlık, hava geçirmezlik, antistatik özellikler eklenebilmektedir.
Raşel kumaşlar, bayraklar, özellikle de Türk bayrağı üretiminde en çok tercih edilen kumaş türüdür.
Günümüzde yağmurlukların üretiminde Gore Tex kumaşlar tercih edilir. Gore Tex su geçirmez ve kaplanmış naylondan üretilir. Aynı zamanda nefes almayan bir yapıya sahiptir. En bilindik yağmurluk kumaşı ise paraşüt kumaştır.
Paraşüt kumaş örgüsünde iplikler sıkı ve çapraz biçimde yapılır. Böylece kumaş üzerinde minik kare desenler oluşur. Kare formundaki dokuma, delinme gibi durumlarda deliğin genişlemesini engeller. Günümüzde paraşüt kumaş dokumasında polyester, pamuk veya polyester-pamuk karışımı iplikler kullanılmaktadır.
Paraşüt kumaş, kaban, parka, yağmurluk, asker ve polis üniformalarında kullanılır. Paraşüt kumaş haşema modellerinde sıklıkla kullanılır. Kumaş %100 Polyesterdir. Paraşüt kumaş, uyku tulumlarında, kamplarda kullanılan çadırlarda, motorsiklet koltuk kılıflarında, yelkenlerde, paraşüt ve balonlarda kullanıma uygundur.
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır. Yaz aylarında sizi terletmeyecek, pamuklu Hatemoğlu ürünlerine göz atmaya ne dersiniz?
Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Polyester Giysilerin Avantajı
Çabuk kurumasından dolayı dış kıyafetlerde tercih edilir. Ayrıca kullanımdan dolayı iz yapmaz. (Pantolonlar, pijamalarda diz izi yapmaz.)
Bu kumaş dayanıklı bir kumaştır ve hem su geçirmez hem de yanmaya karşı dayanıklıdır.
Bir montu su geçirmez / nefes alabilir hale getirmenin en kolay yolu kaplamadır. Dış kumaşın arka kısmına sıvı bir kaplama uygulanır. Ardından bu sıvı kaplama kurur ve su geçirmeyen ancak nefes alabilir bir hale gelir.
Ayrıca suyu çekmesi açısından da kullanılmaktadır. Pamukla ürünleri yaz aylarında terimizi çekmesi için kullanırız. Çünkü pamuklu ürünler suyu çeker. Yani pamuklu ürünleri terletmediği için değil, aslında oluşan teri çektiği için kullanırız.
Denizde kullanılan dalgıç kıyafetleri dalgıç kumaştan yapılır. Bu nedenle bu kumaşa da dalgıç kumaş denilmektedir. Dalgıç Kumaş Nasıldır? Sıkı örgü yapısına sahip olan dalgıç kumaş sıkı ve esnek bir yapıya sahiptir.
Sık bir dokuma tekniği kullanılarak üretildiği ve hammaddesi polimer olduğu için polyester kumaşlar hava geçirmez. Bu da yazlık kıyafet kullanımında doğru ürün olmayacağını gösterir. Polyester kumaşlar daha çok kışlık ürünlerin hazırlanmasında kullanılır.
Bunun yanı sıra kadınların hem rahat hareket etmelerine hem de basit bir şekilde giyip çıkarabilmelerine de elverişli olmalıdır. Pamuk ve likra dışında elastan, polyester, naylon, gibi sentetik kumaşlar da yapışmayan tesettür mayo üretimi için tercih edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri