Eau de Parfum olarak adlandırılan parfümlerde esans oranı %10 ila 20 arasında değişir. En yaygın koku türlerinden biridir ve kalıcılığı 4-5 saat civarında olabilir. Günlük kullanım için genellikle bu parfüm grubu tercih edilir.
Alkol ya da sirkeyi bir pamuğa dökerek parfüm sıktığınız yeri ovabilirsiniz. Parfüm kokusunun çıkmasındaki en etkili yöntem budur. Bulunduğunuz ortamda tester parfüm için de olsa eğer alkol veya sirke yoksa kabartma tozunu deneyebilirsiniz. Kabartma tozu ve ılık su ile bir macun oluşturun.
Bazılarının süresi bir yıldan kısa bir süre içinde dolmaya başlarken ve diğerlerini 10 yıldan fazla süre kullanabilirsiniz. Genel bir yorum yapacak olursak ise, bir kokunun ortalama raf ömrü üç ila beş yıldır. Uzmanlara göre, daha ağır baz notalara sahip parfümler en uzun süre dayanan parfüm grubudur.
Kimi tenler parfümü uzun süre tutmazken kimi tenler 24 saat boyunca parfüm kokusunu tutabilmektedir. Yapılan araştırmalara göre banyo sonrası sıkılan parfüm kokusu daha kalıcı olmaktadır. Banyo sonrasında açık olan gözenekler parfüm parçacıklarını alarak gün boyu koku şeklinde ortaya çıkarabilmektedir.
Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir. Saç diplerine ve nabız üstüne sıkılan parfüm uzun süre kalıcı olur. Parfüm salınımı daha kolay olur ve etkisi yayılır. Saç fırçasına sıkarak fırça saçlarda kullanılırsa kalıcılık etkisi daha fazla sürer.
İlgili 23 soru bulundu
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir. Her parfüm herkeste aynı kokmayacağı gibi, her tende de aynı sürede kalmaz.
Parfüm kaç fıs sıkılır? Parfümün kaç fıs sıkılacağı tamamen tercihe göre değişir ama çok boğucu olmayan, eşit ve abartılı olmayan bir koku için ortalama 3-4 fıs sıkılabilir.
Bileklerin iç kısmı, boyun ve ense bölgesi ve kulak arkasını içeren bu bölgeler vücut ısısının yüksek olduğu bölgeler olduğu için parfümün kalıcı olmasına yardımcı olur. Uzun saçlar parfümün yayılması için önerilen bir diğer bölgedir. Parfüm nereye sıkılır kadın sorusuna yanıt olarak saçlar verilebilir.
Aslında parfüm sıkmak için en iyi yer saçlarınızdır ama parfümler genelde çok fazla alkol ihtiva ettikleri için saç tellerinizi kurutabilir. O yüzden az miktarda parfümü saç fırçanıza sıkıp, saçınızı bununla taramanızı öneriyoruz.
Özellikle sıcak yaz aylarında parfümünüzü taze tutmanın en iyi yolu buzdolabında saklamaktır. Güneş ışığı, radyatörlerden gelen ısı ve sıcaklık değişiklikleri parfümü zamanla yok edebilir, ancak serin, karanlık buzdolabında saklandığında yıllarca dayanabilir. TAZE NOTALARA SAHİP PARFÜMÜ SERİN TUTUN!
Kokunun daha uzun süre kalıcı olmasını sağlamak için doğrudan vücudunuza püskürtmek daha iyidir. Bileklerimizi birbirine sürtmeden önce parfüm sıkmak, kokunun hızla etkisini kaybetmesine yol açar. Eğer bileklerinizdeki kokuyu yaymak istiyorsanız, bileklerinizi birbirine sürtmek yerine ovalayın.
Parfümlerde üç farklı kalıcılık derecesi bulunmaktadır. Bu dereceler; EDP, EDT ve EDC olarak ortaya çıkmaktadır. Bir parfümün üzerinde Eau De Parfume ya da kısada EDP yazısı varsa o parfümün kalıcılık derecesi çok yüksektir.
Parfümlerin yapımındaki bir diğer aşamaysa elde edilen koku ve sabitleyicinin seyreltilmesidir. Bunun için genellikle alkol ya da su kullanılır. İyi kalitedeki parfümler esans yağların birbirine tamamen karışması için yaşlandırma adı verilen bir süreçte soğuk ve karanlık bir ortamda bekletilir.
Parfümü uygulamadan önce vazelini, ince bir tabaka halinde, özellikle bileklere ve boyun bölgesine, yani nabız bölgelerine sürüyorsun. Daha sonra buraya parfümünü sıkıyorsun. Vazelin makyajdaki baz gibi parfümün kokusunu kilitleyerek kalıcılığını ve etkisini artırıyor. Ayrıca kokuyu taze tutuyor.
EDP ise esans konsantrasyonu en yüksek olan parfüm türüdür. Aşırı yoğun ve kalıcı olmasından dolayı özellikle gece dışarı çıkıldığında veya daha kalıcı bir koku istenildiğinde tercih edilebilir.
Parfümünüzü kıyafetlerle örtmeyin, bilekler ve boyun gibi açıkta kalan nabız noktalarınıza parfümü sıkın. Ancak burada dikkat etmeniz gereken küçük bir nokta var: Eğer sıcak bir iklimdeyseniz cildinizin yüksek ısısı parfümün esansını bozabileceğinden parfümü saçlarınıza, bir fulara veya scrunchienize sürebilirsiniz.
Her ikisine de sıkılabilir. Ancak kişi sık sık parfüm değiştiriyorsa sadece tenine uygulaması, giysilerinde bulunan diğer kokularla karışmayı önleyeceğinden, daha doğru olacaktır. Parfüm tene veya kıyafete sıkılacaksa, 15-20 cm mesafeden uygulanmalıdır.
Vücudunuz nemli iken parfümünüzü duştan hemen sonra uygularsanız daha kalıcı bir hale getirebilirsiniz. Parfümü sıkmadan önce cildinizin nemlendirebilirsiniz. Parfümünüzü sıkmadan önce kokusuz kremi cildinize sürerek parfümün daha uzun süre etkisini göstermesini sağlayabilirsiniz.
Parfüm kullanımında en çok sorulan sorulardan bir tanesi de 100 ml parfüm ne kadar gider sorusudur. Parfüm miktarlarının ne kadar gideceği konusu kişiden kişiye değişmektedir. Lakin 100 ml bir parfüm eğer günde bir defa kullanılıyorsa 1 yıl boyunca kullanılabilir. Parfümler kullanma miktarınıza göre bitebilir.
Parfümü kullanırken veya sıkarken cildinize 15 veya 20 santimetre uzaktan sıkılması gerekmektedir. Bu sayede parfüm cildinize eşit dağılarak kısa sürede üzerinizde kuruması sağlanır.
- Parfüm, vücudun her yerine uygulanabiliyor. En güzel kokuyu en yoğun şekilde vermesi için ise özellikle nabız bölgelerine sıkılması öneriliyor. Ancak deodorantın yüksek terleme yapan bölgelerde kullanılması çok daha iyi sonç veriyor. Özellikle de koltuk altlarına.
1. Clive Christian imzalı Imperial Majesty (İmparator Görkemi) 215,000 dolar yani 316.000 YTL. Sadece 10 koleksiyoncu için 10 adet üretilen parfüm kadar şişesi de çarpıcı. Baccarat kristalinden imal edilen şişesinin boynunda, 5 karatlık elmasla süslenen 18 ayar altın halka bulunuyor.
#13 En çok kullandığın parfüm nedir? Maison Francis Kurkdjian Paris.
Orjinal parfümlerin pahalı olmasının sebebi içeriğinde kullanılan hammaddelerinin pahalı olmasındandır. İyi kalite orijinal parfümlerde tamamen gerçek bitki yağı esansları kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri