Bir hafta serin ve karanlık bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Parfümünüz kullanıma hazır. Dilerseniz kullanmadan önce içerisine esans yağları da damlatabilirsiniz. Her kullanımdan önce çalkalamayı unutmayın.
Parfüm her ne kadar uzun ömürlü olsa da birkaç yıldan sonra bazı parfümler etkisini kaybetmekle kalmayıp kokuları da bozulabilir. Parfümü kullanmadan önce şişesinin hafifçe çalkalanması önerilir. Bu sayede parfüm karışımının şişede beklemekten dolayı homojenliğini kaybetmesi önlenir.
Aslında parfüm sıkmak için en iyi yer saçlarınızdır ama parfümler genelde çok fazla alkol ihtiva ettikleri için saç tellerinizi kurutabilir. O yüzden az miktarda parfümü saç fırçanıza sıkıp, saçınızı bununla taramanızı öneriyoruz.
Temiz cilde uygulanan parfümün kokusunun kalıcılığını artar. Duş aldıktan sonra vücuda nemlendirici sürmek de aynı şekilde kokuyu hapsedeceğinden kalıcılık artmış olur. Ayrıca parfümü sıktıktan sonra sıktığınız yeri ovup yaymaya çalışmayın. Temas etmeniz kokuyu yaymak yerine kokunun kısa sürede yok olmasına sebep olur.
Parfümünüzü kıyafetlerle örtmeyin, bilekler ve boyun gibi açıkta kalan nabız noktalarınıza parfümü sıkın. Ancak burada dikkat etmeniz gereken küçük bir nokta var: Eğer sıcak bir iklimdeyseniz cildinizin yüksek ısısı parfümün esansını bozabileceğinden parfümü saçlarınıza, bir fulara veya scrunchienize sürebilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir. Her parfüm herkeste aynı kokmayacağı gibi, her tende de aynı sürede kalmaz.
Parfüm kaç fıs sıkılır? Parfümün kaç fıs sıkılacağı tamamen tercihe göre değişir ama çok boğucu olmayan, eşit ve abartılı olmayan bir koku için ortalama 3-4 fıs sıkılabilir.
Erkeklerde Boyun, Kadınlarda Kulak Arkası!
Örneğin erkeklerde boyun bölgesi ve omuzlar öncelikli olmakla beraber bilekler ve göğüs kısmı da önerilir. Kadınlarda ise kulağın arka kısmı, boyun ve göğüs bölgesi kalıcı bir koku için en uygun bölgelerdir.
Parfüm içeriğindeki alkol ısıya maruz kaldığında buharlaştığı için parfümü asla sıcak bir ortamda saklamamalısınız. Bu yüzden parfümlerinizi kendi kutularında, kapağı kapalı bir şekilde buzdolabında saklamak, herhangi bir ısıya maruz bırakmadığından dolayı daha uzun süreli kullanım deneyimi sunacaktır.
İlk Kullanıma Kadar Parfümün Orijinal Kapağını Açmayın
Kapağı açıldığında parfüm, oksijene maruz kalmaya başlar ve içindeki kokunun seyrelmesine ve oksitlenmesinin başlamasına neden olur. Şişedeki parfüm azalmaya başladığında içinde daha fazla oksijen ve daha az esans olacağı için kokunun seyrelmesi doğaldır.
Hangi parfümler kalıcıdır sorusunun cevabı EDP'dir. Parfüm hammaddesini oluşturan malzeme seçimleri ve yoğunlukları da kalıcılığı etkileyen önemli faktörlerdir. Odunsu ve baharatlı içerikler kalıcılık oranlarının artmasını sağlar. Alkol oranı yüksekliği de kalıcılığı artıran nedenlerdendir.
Peki neden nabız noktalarına parfüm sıkmalı? Çünkü nabız atan damarlar cilt yüzeyine en yakın olan damarlardır. Bu da ekstra vücut ısısı yayılmasını sağlıyor ve parfüm kokusu da tüm vücuda yayılmış oluyor. Parfümün kalıcı olması için kıyafetlerin üzerine sıkmamalısın.
Duştan Hemen Sonra Uygulayın.
Doğru uygulama ile başlamak, parfümün etkisinin tüm gün sürmesine yardımcı olur. En iyi sonucu almak için parfümünüzü duştan hemen sonra, cildiniz hala nemliyken uygulayın.
Sabuncu, parfümün doğrudan tene sıkılmaması gerektiğini ve içeriğindeki maddelerin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Parfüm sıkılan cildin, güneşe maruz kalmaması gerektiğine dikkati çeken Prof.
Koltuk altlarındaki ter bezleri parfümle reaksiyona girerek yanma hissi ve kaşıntıya neden olabilir. Bu yüzden o bölgeye sakın parfüm sıkmayın.
Dr. Çoksüer, "Parfüm terli iken kötü kokuyu bastırmak için değil, temizken terlediğinizde bu ter kokusunu daha hafif yaymak için kullanılmalıdır. Ayrıca parfümlerin çok yakından sıkılması cilt problemleri ile karşılaşmalarına neden olacaktır.
Parfüm ne kadar zamanda bozulur? Parfümlerin raf ömrü 3-5 sene arasında değişiyor. Parfümü satın almadan önce üzerinde yazan son kullanma tarihini kontrol etmelisin.
İyi kalitedeki parfümler esans yağların birbirine tamamen karışması için yaşlandırma adı verilen bir süreçte soğuk ve karanlık bir ortamda bekletilir. Yapay esans yağları kullanılan parfümlerde bu süre çok daha kısa tutulur. Böylece daha kalıcı bir koku elde edilir.
Çoğu parfüm çabuk bozulan bir yapıya ve kısa süreli bir son kullanma tarihine sahip değildir. Bazılarının süresi bir yıldan kısa bir süre içinde dolmaya başlarken ve diğerlerini 10 yıldan fazla süre kullanabilirsiniz. Genel bir yorum yapacak olursak ise, bir kokunun ortalama raf ömrü üç ila beş yıldır.
İsveç'teki Karolinska Enstitüsü ve Oxford Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen araştırma, insanların kültürleri ne olursa olsun koku alma konusunda benzer tercihleri paylaştığını ortaya koydu. Sonuçlara göre en hoş koku vanilya olurken onu şeftali takip etti.
Eau de Parfum kokunun daha kalıcı olmasını isteyenlerin tercihidir. Yüzde 8-15 oranındaki parfüm yağı sayesinde tüm gün kalıcılığını korur. Piyasada yaygın olarak satılan Eau de Toilette ve Eau de Cologne tipi kokular ise içlerinde en az parfüm yağı barındıran kokulardır. Günde iki ya da üç kez uygulamanız gerekir.
Ter, vücuttan sızan bir sıvıdır. Bu sıvı yukarıda belirtildiği gibi kokusuzdur. Vücutta ter kokan bölgelerde yaşayan bakteriler kötü kokuya sebep olur. Koktuk altının nemli bir yapıya sahip olması bakterilerin gelişmesine ortam hazırları.
Kalıcı Bir Parfüm Kokusu için Ekstra Öneriler
Bileklerin iç kısmı, boyun ve ense bölgesi ve kulak arkasını içeren bu bölgeler vücut ısısının yüksek olduğu bölgeler olduğu için parfümün kalıcı olmasına yardımcı olur.
Parfüm sıkarken dikkat edilmesi gereken en önemli diğer durumda parfüm kıyafetlere sıkılmamasıdır. Çünkü kıyafetler gün içerisinde vücut kokusunu da alır ve parfüm kokusu ile birleşerek kötü koku çıkarabilmektedir. Aynı zamanda kıyafetlere sıkılan parfümün kalıcılığı da bulunmamaktadır.
EDP ve EDT arasındaki temel fark, kokuların konsantrasyon oranlarıdır. EDP parfümlerde %30'a kadar varan esans oranı, EDT'lerde en fazla %15 ile sınırlıdır. Satın aldığınız her parfümün üzerinde ürünün içerik ve yoğunluk bilgilerini bulabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri