Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
Parfüm vücuda, özellikle bileklerin, boynun ve göğsün arkasına, kulak arkasına, omuzlara ve saçların arkasına sıkılabilir. Bilek, parfüm sıkılan en yaygın yerlerden biridir. Parfümün saçta kalıcılığı kadınlar için özel bir avantajdır.
- Tabii ki en önemli nokta parfümün saklandığı yer. Normalden daha sıcak, aydınlık, nemli veya güneş gören bir yerde parfümünü bırakırsan kokunun etkisi çok kısa sürede kaybolacak veya şekil değiştirecektir. Bu nedenle parfümünü mutlaka serin, karanlık ve kuru bir yerde saklamalısın.
Ancak güneş ışınlarına direkt maruz kalan ya da çok nemli bir ortamda duran parfümlerin yapısı hızlıca bozulmaya ve kokuları değişmeye oldukça meyillidir. Bu yüzden parfümleri mümkünse kutularında ya da direkt ışık almayan ve serin, oda ıscaklığında bir ortamda saklamaya dikkat edin.
Parfüm sıkarken mutlaka cildine sıkmaya dikkat etmelisin. Kıyafete parfüm sıkmak, saça parfüm sıkmak gibi uygulamalar doğru değildir. Kıyafetin veya saçının kendi kokusuyla parfüm karışabilir ve tam istediğin kokuyu elde edemeyebilirsin.
İlgili 21 soru bulundu
Ama maalesef parfümü kıyafetlerinize sıkmak kokuyu tatsızlaştırır. Koku olması gerektiği gibi buharlaşamaz, çünkü yağ moleküllerinin ısıya ihtiyacı vardır. Ayrıca asıl koku teninizin kimyası parfümle birleştiğinde ortaya çıktığı için bundan da mahrum kalmış olursunuz.
Parfüm kaç fıs sıkılır? Parfümün kaç fıs sıkılacağı tamamen tercihe göre değişir ama çok boğucu olmayan, eşit ve abartılı olmayan bir koku için ortalama 3-4 fıs sıkılabilir.
Koltuk altlarındaki ter bezleri parfümle reaksiyona girerek yanma hissi ve kaşıntıya neden olabilir. Bu yüzden o bölgeye sakın parfüm sıkmayın.
Parfüm içeriğindeki alkol ısıya maruz kaldığında buharlaştığı için parfümü asla sıcak bir ortamda saklamamalısınız. Bu yüzden parfümlerinizi kendi kutularında, kapağı kapalı bir şekilde buzdolabında saklamak, herhangi bir ısıya maruz bırakmadığından dolayı daha uzun süreli kullanım deneyimi sunacaktır.
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir. Her parfüm herkeste aynı kokmayacağı gibi, her tende de aynı sürede kalmaz.
Parfüm ne kadar zamanda bozulur? Parfümlerin raf ömrü 3-5 sene arasında değişiyor. Parfümü satın almadan önce üzerinde yazan son kullanma tarihini kontrol etmelisin.
Parfümün Nasıl Sıkılmalı? Odanıza parfüm sıkar ve ardından içinden geçerseniz, bu parfümünüzün boşa gitmesine neden olur. Kokunun daha uzun süre kalıcı olmasını sağlamak için doğrudan vücudunuza püskürtmek daha iyidir. Bileklerimizi birbirine sürtmeden önce parfüm sıkmak, kokunun hızla etkisini kaybetmesine yol açar.
İyi kalitedeki parfümler esans yağların birbirine tamamen karışması için yaşlandırma adı verilen bir süreçte soğuk ve karanlık bir ortamda bekletilir. Yapay esans yağları kullanılan parfümlerde bu süre çok daha kısa tutulur. Böylece daha kalıcı bir koku elde edilir.
Eau de Parfum kokunun daha kalıcı olmasını isteyenlerin tercihidir. Yüzde 8-15 oranındaki parfüm yağı sayesinde tüm gün kalıcılığını korur. Piyasada yaygın olarak satılan Eau de Toilette ve Eau de Cologne tipi kokular ise içlerinde en az parfüm yağı barındıran kokulardır. Günde iki ya da üç kez uygulamanız gerekir.
Parfümü kullanırken veya sıkarken cildinize 15 veya 20 santimetre uzaktan sıkılması gerekmektedir. Bu sayede parfüm cildinize eşit dağılarak kısa sürede üzerinizde kuruması sağlanır.
Dr. Çoksüer, "Parfüm terli iken kötü kokuyu bastırmak için değil, temizken terlediğinizde bu ter kokusunu daha hafif yaymak için kullanılmalıdır. Ayrıca parfümlerin çok yakından sıkılması cilt problemleri ile karşılaşmalarına neden olacaktır.
Parfümü mümkün olduğu kadar uzun süre kullanılabilir tutmanın en iyi yolu onu her şeyden saklamaktır. Karanlık ve kuru yerler, parfümleri muhafaza etmek için en iyi yerlerdir. Bu nedenle bir dolabın veya çekmecenin karanlık bir bölümü, parfüm şişesini saklamak için en ideal yerlerden biridir.
Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
Parfümleri saklamak için en uygun ortam 20 derecenin altındaki oda sıcaklığıdır. Eau de Parfume'lerin buzdolabında saklanması doğru değildir. Eau de Toilette ve kolonyaları buzdolabında saklayabilirsiniz.
- Parfümün yaydığı güzel koku çok daha uzun süre kendisini gösteriyor. Asli görevi olan teri önlemeyi uzun süre yapsa da deodoranttan uzun süre koku vermesi beklenmiyor. - Son olarak iki ürün arasında esans özü açısından da önemli fark var.
parfümler en az %30 oranında alkole sahiptir ve alkol yapısı itibariyle yağı çözer. alkolü saça sıkmak saçınızı koruyan yağ tabakasına zarar verebilir ve saçınızı kurutabilir ve kepeğe neden olabilir. bunu parfümün asla saça sıkılmaması gerektiğini söyleyen bir parfümcüden duymuştum.
Erkeklerde Boyun, Kadınlarda Kulak Arkası!
Örneğin erkeklerde boyun bölgesi ve omuzlar öncelikli olmakla beraber bilekler ve göğüs kısmı da önerilir. Kadınlarda ise kulağın arka kısmı, boyun ve göğüs bölgesi kalıcı bir koku için en uygun bölgelerdir.
Parfüm sıkarken dikkat edilmesi gereken en önemli diğer durumda parfüm kıyafetlere sıkılmamasıdır. Çünkü kıyafetler gün içerisinde vücut kokusunu da alır ve parfüm kokusu ile birleşerek kötü koku çıkarabilmektedir. Aynı zamanda kıyafetlere sıkılan parfümün kalıcılığı da bulunmamaktadır.
Fresh parfüm kokularının içerdiği notalar, alt aile olarak adlandırılır. Taze ve parlak bir koku elde etmek için sıklıkla kullanılan özler lavanta ya da odunsu kokularla karıştırılan çeşitli ot aromalarından oluşur. Bergamot ve mandalina gibi keskin narenciye notaları da sıklıkla tercih edilen kokular arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri