Parfümü uygulamadan önce vazelini, ince bir tabaka halinde, özellikle bileklere ve boyun bölgesine, yani nabız bölgelerine sürüyorsun. Daha sonra buraya parfümünü sıkıyorsun. Vazelin makyajdaki baz gibi parfümün kokusunu kilitleyerek kalıcılığını ve etkisini artırıyor. Ayrıca kokuyu taze tutuyor.
Evet, vazelin veya vazelin benzeri bir ürün, parfüm kalıcılığını arttırabilir. Parfümü sıkmadan önce nabız noktalarınıza vazelin uygulandığınızda ciltte bir bariyer oluşturur ve bu bariyer parfümün buharlaşmasını engeller veya vazelin benzeri bir ürünle uygulamak kokunun daha uzun süre kalmasına yardımcı olabilir.
Parfümünüzü sıkmadan önce cildinizi nemlendirmeyi unutmayın. Kokunuzun kalıcılığını arttırmak için elbette parfümünüzün vücut kremlerini kullanmanızı tavsiye ederiz.
Kalıcı Bir Parfüm Kokusu için Ekstra Öneriler
Bileklerin iç kısmı, boyun ve ense bölgesi ve kulak arkasını içeren bu bölgeler vücut ısısının yüksek olduğu bölgeler olduğu için parfümün kalıcı olmasına yardımcı olur.
%20 ila %40 esans yoğunluğuna sahip parfümler yani ''perfume'' 6 ila 8 saat kadar kalıcıdır. Eau de toilette %7 ila %15 yoğunluğa sahip, 2-3 saat kadar kalıcı, hassas ciltler için uygun. Eğer cildiniz yağlıysa parfümünüz 6 saate kadar kalıcılığını korurken kuru cilde sahipseniz bu süre daha az olacaktır.
İlgili 28 soru bulundu
Parfümü uygulamadan önce vazelini, ince bir tabaka halinde, özellikle bileklere ve boyun bölgesine, yani nabız bölgelerine sürüyorsun. Daha sonra buraya parfümünü sıkıyorsun. Vazelin makyajdaki baz gibi parfümün kokusunu kilitleyerek kalıcılığını ve etkisini artırıyor. Ayrıca kokuyu taze tutuyor.
EAU DE PARFUM (EDP)
Eau de Parfume (EDP) kısaltmasına sahip parfümler, en yüksek esans konsantrasyonuna sahip kokular grubunu oluşturur. Esans yoğunluğu yüzde 10 ile 20 arasında değişir. Yoğun ve kalıcılığı fazla olan parfümleri bu grupta aramak en doğru tercih olacaktır.
Yoğun parfümlerden 1-2 fıs, hafif parfümlerden 3-4 fıs sıkmak genel bir öneridir. Parfümün cilde yedirilmesi için ovmaktan kaçınılmalıdır. Aşırı parfüm kullanımı, boğucu bir kokuya neden olabilir.
Parfüm içeriğindeki alkol ısıya maruz kaldığında buharlaştığı için parfümü asla sıcak bir ortamda saklamamalısınız. Bu yüzden parfümlerinizi kendi kutularında, kapağı kapalı bir şekilde buzdolabında saklamak, herhangi bir ısıya maruz bırakmadığından dolayı daha uzun süreli kullanım deneyimi sunacaktır.
Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
Vazelin bilek ve boyun bölgesine sürüldüğünde gün boyu etkisini yitirmeyen kokusu ile bir parfüm etkisi yaratabilmektedir.
Parfüm ısıya tepki veren bir madde olup, parfümü nabız noktalarınıza uygulamak gün boyunca kokunun etkisini sürdürmeye yardımcı olur. Parfümü, enseye, dirseklerinizin iç kısmına, bileklerinize veya dizlerinizin arkasına sıktığınızda daha iyi performans aldığınızı göreceksiniz.
Yağlar, tohumlar, kökler ve odunlar kalıcı kokuyu yaratır. Alkolle birleşen bu maddelerin kokusu uzun süre etkisini gösterir. Meyve gibi asit bazlı kokular uçucu koku grubundandır.
Eau de Parfum kokunun daha kalıcı olmasını isteyenlerin tercihidir. Yüzde 8-15 oranındaki parfüm yağı sayesinde tüm gün kalıcılığını korur. Piyasada yaygın olarak satılan Eau de Toilette ve Eau de Cologne tipi kokular ise içlerinde en az parfüm yağı barındıran kokulardır. Günde iki ya da üç kez uygulamanız gerekir.
Satın alacağınız parfüm şişesi içerisinde %15 ile %20 oranları arasında esans barındığını EDP ibaresinden anlayabilirsiniz. Muadillerine göre nispeten daha yoğun bir kokuya ve kalıcılığa sahip olan EDP türünü tercih ederek parfümde kalıcılığı yakalayabilirsiniz.
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir. Her parfüm herkeste aynı kokmayacağı gibi, her tende de aynı sürede kalmaz.
Parfümleri bozulmasında en büyük etki ısı ve ışıklı ortamlardır. Isı ve ışıklı ortamlara maruz kalan parfümler kısa sürede bozulma ve azalma göstermektedirler. Parfümleri uygun sıcaklıklarda tutmak ve ışıklı ortamlardan uzaklaştırmak, kullanacağınız parfümün uzun süre kullanılmasını ve bozulmamasını sağlamaktadır.
Koku Süresi: Parfümün kokusu normalde uzun süre kalıcı olmalıdır. Eğer kokusu daha hızla uçuyorsa veya cildinizde kalıcılığı daha az sürüyorsa, parfümün kalitesi azalmış olabilir. Tatlı veya Ekşi Koku: Parfümün kokusu tatlı veya ekşi bir nota sahipse, bozulmuş olabilir.
Gerçek parfümlerin seri numarası ve barkodları kutunun sonunda ve ayrıca parfüm şişesinin üzerinde olacaktır. Benzer sertifikayı sahte parfümlerde alamazsınız.Yeni bir parfüm satın aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şey orijinal parfüm barkod kontrolüdür. Sahte parfümün seri numarası olmayacaktır.
Vazelin Yardımı
Petrolyum içerikli ürünler parfüm esansını içinde çözerek kokunun cilde daha iyi yerleşmesini sağlar. Dolayısıyla kalp atış noktalarınıza yani boyun, bilek içleri kulak arkası gibi bölgelere önce bir miktar vazelin yedirip ve üstüne parfüm sıkarak gün boyu kalıcı imzanızın tadını çıkarın.
Parfüm Tene Mi, Kıyafete Mi Sıkılır? Parfümü sadece cildinize uygulamalısınız. Parfümünüzü saçlarınıza sıkmanız durumunda şampuan kokunuz ile, kıyafetlerinize sıktığınızda ise deterjan kokunuz ile karışacaktır ve böylece doğru koku elde edemeyebilirsiniz.
Koltuk altınıza sıkmayın
Koltuk altlarındaki ter bezleri parfümle reaksiyona girerek yanma hissi ve kaşıntıya neden olabilir. Bu yüzden o bölgeye sakın parfüm sıkmayın.
Fransa, parfüm sektörünün en başında gelmektedir. Bunun nedeni parfüm ile birlikte köklü bir tarihe sahiptir. Latince perfumum kelimesinde Türkçemize parfüm olarak giren bu hoş kokuların tarihi çok eskiye dayanmaktadır.
Hande Erçel'in günlük çıktığı parfüm markası @victoriassecret Body Mist Vanilla Lace en ucuz yerde 24,99₺'dir.
Parfümün içeriği yasemin, hindistan cevizi, sandal ağacı, vanilya ve vetiver gibi değerli malzemelerden oluşur. Clive Christian No. 1 Imperial Majesty, Guinness Dünya Rekorları tarafından en pahalı parfüm olarak kabul edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri