PVC karo zemin kaplama kağıtları kullanım kolaylığı sağlayan, işlevsel özelliklere sahip ürünlerdir. Yer döşemesi PVC malzemeden üretildiğinden, kolay şekillendirilebilir ve istenilen desenlerin uygulanabilir olması sayesinde oldukça fonksiyoneldir.
Bu nedenle mutfaklar için en iyi zemin, nemi iyi idare edebilen, lekeye ve çizilmeye karşı dayanıklı, temizliği ve bakımı kolay olan dayanıklı zemin kaplamalarıdır. Porselen veya seramik karo, vinil ve lamine parke, hepsi uygun zemin malzemeleridir.
Sıvı geçirmeyen yapıda üretildiklerinden nem ve rutubet ortamı oluşturmazlar. Bu da hem insan hem de hayvan sağlığı için uygun koşullar oluşturmaktadır. PVC Zemin Kaplama Ürünleri Sağlığa Zararlı mıdır? PVC Zemin kaplama ürünlerinin sağlığa herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
İlgili 16 soru bulundu
Zemin Kaplama Çeşitleri. Mekanın ihtiyacına göre farklı malzemelerden kaplamalar üretilir. Çeşitlerine göre epoksi, pvc, poliüretan, kauçuk, linolyum olarak ayrılır. Epoksi zemin kaplama malzemelerinin çoğunlukla tercih edilme sebebi yüksek ısı direnci ve dayanıklı olmasıdır.
Epoksi Zemin Kaplama m2 Fiyatları kaplama sistemine göre 240 TL den başlayıp 181,98 TL ve 283TL ye kadar değişkenlik göstermekte olup, Rulo ile sürme sistem m2 fiyatı ise 130 TL den Başlayıp 150 TLye kadar çıkmaktadır.
Epoksi zemin kaplama işlemi estetik görünüm gerektiren alanlarda daha çok kullanılırken, PVC zemin kaplama ses yalıtımı, su geçirmemesi ve düşük maliyetli olması sebebiyle tercih edilmektedir. Her ikisinde de antibakteriyel çeşitleri mevcut olmasının yanı sıra dayanıklılık her iki seçenekte de bulunan özelliklerdendir.
Yumuşak PVC zemin döşemeleri, dayanıklı olması, üzerinde yürüme kolaylığı, suya ve yaya trafiğine dirençli olmasından dolayı mutfak ve banyolarda yoğun olarak tercih edilmektedir. Neme ve küflenmeye karşı dirençli olması özellikle banyolar gibi rutubete müsait alanlarda PVC döşemenin kullanımını artırmıştır.
PVC Zemin Kaplama Özellikleri
Paslanmaya, suya, yağa ve bazı kimyasallara karşı dayanıklıdır.
Hayatımızda bu kadar yaygın olması nedeniyle herkes tarafından ” epoksi reçine boya zararlı mıdır? ” sorusu sorulmaya başlanmıştır. Öncelikle bu sorunun en net cevabı şudur. Katkısız olan epoksi reçinelerin kuruduktan ve kullanıma hazır hale geldikten sonra herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
Mutfak dekorasyonu yapılırken zemini kaplamak için, fayans alternatifi olarak en çok kullanılan malzeme suya dayanıklı laminat parkeler oluyor. Laminat parkeler, fayanslara göre çok daha modern ve daha sıcak bir görünüm sunuyor.
Neme ve aşınmaya karşı güçlü ve dayanıklı olduğu için, vinil kaplama, pencereler, çatı, çit, zemin kaplaması, duvar kaplamaları ve döşeme için idealdir.
Epoksi, doğru şekilde ve doğru ek etken malzemelerle kullanılması halinde ağaç, seramik, fayans, cam fark etmeksizin hemen her türlü zemin üzerine rahatça uygulanabilir. Ekstrem durumların gelişmesi halinde çalıştığınız ekip, zeminin sökülmesinin uygun olduğunu mutlaka tarafınıza iletecektir.
Epoksi iki bileşenli reçineden oluşan kuruduktan sonra suya, asitlere ve alkaliye dirençli bir madde haline gelen zaman içerisinde bu direncini yitirmeyen, kolay temizlenen, mekanik mukavemeti yüksek, bir çok alanda kullanılan bir zemin kaplam türüdür.
Epoksiler oldukça uzun ömürlüdür. Renk solması yapmayacağı gibi kolay kolay da zarar görmezler. Mekanik bir darbe görmeyen epoksiler zarar görmeden uzun süre kullanılabileceklerdir. Kullanım ömrü olarak bakıldığında profesyonel bir şekilde döşenen epoksiler 5 ile 20 yıla kadar aşınmalara karşı dayanabileceklerdir.
Epoksi, gözeneksiz kompakt yapısı ile suyu geçirmez ve bu sayede zemin altına su akması önlenir. Bu özelliği ile ev ve iş yerlerinin epoksi ile kaplanması su geçirmezlik açısından gereklidir.
PVC zemin kaplama genel olarak ofis, hastane ya da okul gibi büyük yapıların zeminlerinde kullanılmaktadır. Bu kaplama yaklaşık olarak 2 mm kalınlığındadır ve tek kat olarak döşemesi yapılabilmektedir. Rulo yapıştırıcılardan yararlanılarak oldukça kolay bir şekilde döşemesi tamamlanmaktadır.
Epoksi Boya ve Epoksi Zemin Kaplama için arayın.
Bu sorunun cevabı yaptırılan epoksi kaplamasına göre değişir. Ancak tek katmanlı olarak düşünürsek 20 kg set halinde standart bir portakal desenli epoksi boya (QORAX 301 ürünümüz) yaklaşık 35 m2 yer yapar.
Epoksi reçineleri litre üzerinden hesaplanır ve genelde iki katman olarak düşünülür. Bu yüzden kullanılacak litre değil m2 üzerinden işlem sağlanır. Yaklaşık 5 m2'lik bir alan için 8 buçuk litre son kat için, 2 buçuk litre de ara kat için epoksi kullanımı yapılmalıdır.
1 kg epoksi boyanın yaklaşık olarak 2 metre kareye yetecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri