Sirke + su Bir kovaya bir bardak beyaz sirke ve bol su ekleyerek bir solüsyon hazırla. Temiz bir bezle tüm kaygan yüzeyi bu sıvı ile sil. Ardından mutlaka kurula. Kayganlık gitmiş olacak.
Beyaz sirke ile hafif ıslatılmış bez ile temizlemeniz önerilir. Bunun yanı sıra temizlikten yana şüphe duyanlar, yumuşatıcıyı temizlik suyuna dökerek de hafifçe silebilirsiniz. Böylece hem temiz hem de kaymasının önüne geçmiş olursunuz.
Parke zeminler doğal olarak kaygan değildir, ancak bir cila veya cila kaplaması uygulandıktan sonra veya özellikle zeminin yüzeyi kirliyse kaygan olabilir. Ahşap zemininizde kayma riskini azaltmanın en iyi yolu temiz ve kuru tutmaktır.
Yeni yapılmış olan ve eskimemiş olan parkeleri parlatmak için bir kova suyun içerisine sirke veya arap sabunu katılması gerekmektedir. Ardından mikrofiber bir bez yardımı ile birlikte parkelerin silinmesi gerekli görülmektedir. Oldukça başarılı sonuçlar elde edilmekte olan bir yöntem olduğu söylenebilmektedir.
İlgili 30 soru bulundu
Çoğu durumda günlük temizlikte ılık su kullanılarak dahi pratik parke temizliği için nemli bez kullanılabilir. Zeminde her zaman daha fazla kir olduğundan dolayı daha fazla temizlik gerektirir. Verilen emekten tasarruf sağlamak adına ev temizliği için üretilen bir ahşap temizleme ürünü kullanılmalıdır.
Parkenizi silerken deterjan kullandığınız için, iz kalması mümkündür. Bu nedenle silme işini tamamladıktan sonra temiz, kuru bir bez ile kurulama işlemini gerçekleştirmelisiniz. Ayrıca parkenin ıslak kalması, parkenin kabarmasına neden olabilir bu nedenle parkeyi ıslak tutmamalısınız.
Kaymaz Solüsyon
Oteller, avmler gibi zemini fayans ve seramik kaplı parlak, Kaygan Zeminler suya, temizlik ürünlerine, yağa vb. sıvılara maruz kalıyor. Bu tür zeminlerde kayma ve kaza riski oldukça yüksek. Bu gibi kazaları önlemek için zeminlere Kayganlık Önleyici, Kaymaz Solüsyonu kullanılmaktadır.
Zemin döşeme ürünleri her ne kadar üst düzey teknoloji ve kaliteli malzemelerden üretilmiş olsalar da yüksek neme bağlı olarak parke esnemesi meydana gelir. Genleşme ya da boşluk oluşması olarak da ifade edilen bir durumdur. Nemin aksine kuru havalar da bu ürünlerin büzüşmesine yol açar.
Laminat parke ürünü montajı yapılırken, parke altına şilte ürünü serilmesi gerekmektedir. Şilte ürünü betondaki rutubet ve nemin üst tarafa geçmesine engeller. Fakat tek başına şilte, ısı ve ses yalıtımı sağlayamaz. Beton soğukluğunun laminat parke ürününe hemen geçmesi kapron ürünün tercih edilmesine neden olmuştur.
Kaygan parke temizleme işlemi için de en uygun temizlik malzemesi sirkedir.
Parke sökülme işlemi bazen uzun zaman alsa bile, işinin ehli kişiler tarafından yapıldığı müddetçe, hiç bir şekilde parkelerinize zarar gelmeden sökülme işlemi yapılabilmektedir.
Parke üzerine dökülen su ve diğer sıvılar da kısa süre içerisinde silinerek parke kurulanmalıdır. Banyo gibi ıslak zeminlerde ise parke kullanılmamalı ya da suya dayanıklı modeller tercih edilmelidir. Ortamdaki nem seviyesinin çok yüksek olması da parkelerin kabarmasına sebep olabilir.
Sirke + su
Bir kovaya bir bardak beyaz sirke ve bol su ekleyerek bir solüsyon hazırla. Temiz bir bezle tüm kaygan yüzeyi bu sıvı ile sil. Ardından mutlaka kurula. Kayganlık gitmiş olacak.
Çok narin bir yapıya sahip olan kilit sistemi bilir kişiler tarafından montajı ve sökümü yapılmalıdır. Daha sonra, sökülen laminat parkeleri isteğe göre nereye montaj edilmesi gerekiyorsa sorunsuz bir şekilde tekrar narin hareketlerle montajı yapılabilir.
Bunlar arasında; parke altındaki desteklerin ya da parke altı şapının hareketi, zayıf zemin şapı, yanlış çivileme, yanlış şap malzemesi, yetersiz ya da yanlış yapıştırma, aşırı rutubet ya da fazla kuru hava şartları gibi nedenler sayılabilir.
Ahşap parkedeki nem oranı % 8-10 olmalıdır. Döşemeden evvel zemin çok iyi temizlenmelidir. Kireç, harç bulaşığı kesinlikle kalmamalıdır. Kurumuş şap üzerinde herhangi bir nedenle harç karıştırılmışsa, şapta bu nedenle meydana gelen nemin tümüyle kurumasını beklemeden (ki, bu süre 1 aydır) asla parke döşenmemelidir.
Öncelikle yapmanız gereken duvar tarafındaki parke süpürgeliklerini sökünüz. Duvar tarafına değen parke levhalarınızı kesici bir alet ile kestikten sonra, duvardan uzaklaşmasını sağlayın. Açılan parkelerinizi kabaran bölümlerini yenisi ile değiştirirek, aynı işlemi geriye yaparak, parkenizin kapatın.
Açık ve Koyu Renkli Parkeler
Gri renkte parkeler ev ve iş yerlerinde modern bir atmosfer yaratırken, meşe tonlarındaki parkeler, yaşam alanlarınıza daha doğal ve sıcak bir hava katar. Açık renk parkeler yaşam alanlarınızı daha aydınlık gösterir.
RİSK ise; Tehlikeden kaynaklanacak kayıp, yaralanma ya da başka zararlı sonuç meydana gelme ihtimalidir. Dolayısıyla Çalışanın kaygan bir zeminde kayıp düşme İHTİMALİNE RİSK denir.
Tozunu aldığınız parkenin ilk kirini almak için içine hiçbir şey katmadığınız saf su ile silin. Piyasada bulunan ahşap temizleyicisini ekleyerek ılık su hazırlayın. Yumuşak yapıya sahip mikrofiber bez ile çok ıslatılmadan parke temizliği yapılabilir.
1 litre suyun içine birkaç damla zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu eklenmelidir. Temizlik maddesini hazırlamak için karıştırılması çok önemlidir. Yerlerin bu karışım ile hafta bir defa silinmesi sağlıklı parke temizliği için yeterlidir. Ayrıca uygulamadan sonra parkelerin parladığı hemen görebilirsiniz.
Sileceğiniz bezin ıslak değil nemli olmasına dikkat etmeli ve iyice sıkmalısınız.Parke temizliğinde deterjan kullanırken kesinlikle fayans temizleyici, çamaşır suyu, bulaşık detarjanı gibi kimyasallar kullanmamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri