Özellikle dışarıdayken parlaklığınızı maksimumda tutmak uygun görünebilir, ancak bunun piliniz üzerinde çok büyük bir etkisi vardır. Telefonunuzun maksimum parlaklıkta olması pilinizi daha fazla tüketir. Bu nedenle, mümkün olduğunda, ekstra pil ömründen tasarruf etmek için ekran parlaklığınızı minimumda tutun.
Yazımızda da bahsettiğimiz gibi telefon ekranı parlaklığı pil ömrünü etkilemektedir.
iPhone telefonunuzun ayarlar da kendisinin de uyardığı gibi otomatik parlaklığı seçeneğin devre dışı bırakmamız; pil ömrünü ve uzun vadede ekran performansını etkileyebilir. Ekran performansını etkilemesinin dönmesini sebebi ekranınızın sürekli olarak çok aktif kullanılması ve en yüksek parlaklık da kullanılması zaman ...
OTOMATİK EKRAN PARLAKLIĞI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ KADAR BATARYA DOSTU DEĞİL. Telefonunuzun büyük bir bölümünü kaplayan ekranın parlaklığı, kuşkusuz en yüksek güç tüketimine sebep olan kısmını meydana getiriyor. Bu nedenle batarya ömrünü kısaltan en önemli faktörler arasında daima ekran parlaklığıyla karşılaşıyor olabilirsiniz.
Otomatik parlaklık ve true tone açık olduğunda çok şarj yer mi? Yer. Çünkü ışık takip eden sensörler sürekli çalışıyor.
İlgili 33 soru bulundu
Ayarlarınızı optimize edin.
pil ömrünü korumanın iki basit yolu vardır: Ekranınızın parlaklığını ayarlayın ve Wi-Fi kullanın. Pil ömrünü uzatmak için ekranın parlaklığını azaltın veya Otomatik Parlaklık ayarını açın. Ekran parlaklığını azaltmak için Denetim Merkezi'ni açın ve Parlaklık ayar çubuğunu aşağı çekin.
Toparlayacak olursak; kesinlikle telefonunuz şarj olurken telefon ile oyun oynamamalısınız veya ağır bir işlem yapmamalısınız. İyileştirilmiş pil şarjı seçeneği açık şekilde telefonunuzu kullanmaya devam etmelisiniz. %0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır.
Ekran, telefonunuzun sık kullanılan ve yoğun güç tüketen bileşenlerinden biridir. Bu nedenle diğer donanım bileşenlerine göre daha fazla güç tüketir ve Tüketim seviyesi listesinde üst sıralarda bulunur.
Laptopu fişe takılı kullanmak pilinize zarar vermez, bilgisayarınız batarya kapasitesi 100%'e ulaştığında pil üstünden akan gücü yönlendirecek teknolojiler ile donatılmıştır. Ancak kapalı konumda daha uzun ömürlü kullanım için bilgisayarınızı şarjda bırakmamanızı öneriyoruz.
Yeni nesil piller, yani lityum iyon piller, hızlı şarj olmaya uyumlu oldukları için herhangi bir sorun yaşamayacaksınız. İPhone telefonlarda bulunan pil sağlığını takip ettiğiniz takdirde, hızlı şarj adaptörüyle şarj olduğunda pil sağlığının hızlı bir şekilde düşmediğine şahit olacaksınız.
Bu durumu zaten Apple'ın telefon pillerine sadece iki sene garanti vermesinden anlayabilirsiniz. Eğer telefonunuzun pili iki sene içerisinde %80 seviyesinin altına inerse Apple garanti kapsamında pilinizi değiştirmektedir. Yalnız burada az önce bahsettiğimiz gibi bir pil döngüsüne de bakılmaktadır.
İki ayar arasında monitörünüzün parlaklığı en önemlisidir. Monitörünüz çok parlaksa, yaydığı mavi ışık çok fazla göz yorgunluğuna neden olarak olası görme sorunlarına, gözlerin yorgun hissetmesine, baş ağrılarına ve uyku sorunlarına neden olur.
Karanlık mod ya da gece modu olarak bildiğimiz uygulamalar, özellikle OLED ekranlarda pil ömrünü uzatıyor. Bunun nedeni ise her bir piksel, tek başına çalışıyor ve karanlık alanlarda çok daha az bir aydınlatma gerçekleştiriyor.
I. Basit bir elektrik devresinde ampul sayısı sabitken pil sayısı artarsa ampullerin parlaklığı artar.
Düzgün doldurup yine düzgün boşaltmazsa, pil kısa bir sürede sorun çıkartmaya başlar. Bu sadece telefon bataryası için değil, bilgisayar bataryası için de geçerli. Yüzde 50'iken veya yüzde 80'iken 'telefonum boş kalmasın' diyerek yine şarja takıyorsanız, bataryanızı öldürüyorsunuz anlamına gelir.
Bu nedenle telefonu satın aldığınız ilk gün veya daha sonrasında tamamen şarj etmenize gerek yok. Hatta telefonların şarjı tamamen tükenmeden, yaklaşık %20-%30 civarında şarja takmak pil sağlığı açısından çok daha iyi. Yani telefonunuzu güvenle dilediğiniz zaman şarja takabilirsiniz.
Akıllı telefonların sahip olduğu yazılımlar, bataryanın tam dolup dolmadığını anlayabilecek seviyedeler. Bununla beraber cihaz, batarya tam dolduğu sırada, yani şarj yüzde 100'e ulaştığında otomatik olarak enerji akımını keser. Dolayısıyla telefonu gece boyunca şarjda bırakmak, zararlı değildir.
iPhone'unuz şarj olurken biraz ısınabilir. Yazılım, pilinizin ömrünü uzatmak için, pilin çok ısınması durumunda aygıtın yüzde 80'in üzerinde şarj olmasını engelleyebilir. iPhone'unuz soğuduğunda şarj olmaya devam eder. iPhone'unuzu ve şarj aygıtınızı daha serin bir yere götürmeyi deneyin.
Telefonunuzu gece uyurken şarj etmek cihazınızın ömrünü de kısaltıyor. Telefonların tam olarak şarj olması genellikle iki saat kadar sürer, ancak gece prize takıldıklarında ortalama sekiz saat veya daha fazla süre açık kalırlar. Bu, pilin maruz kaldığı ısı miktarını artırır ve sonuçta kullanım ömrünü kısaltır.
Apple, pil kapasitesi %80 ve üzeri olan herhangi bir iPhone'u pil açısından en iyi durumda olduğunu kabul ediyor.
Bu durum da bataryanın ömrünü kısaltır. Ortalama olarak piller genellikle 3 - 4 yıl arası dayanır. Sonrasında performansı ciddi şekilde düşer ve kullanım süresi kısalmaya başlar. Ayrıca, telefonu şarjdayken aşırı kullanmak, aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda kullanmak gibi faktörler de bataryanın ömrünü etkileyebilir.
İphone Pil Sağlığı Kaç Olmalıdır? Apple, İphone'ların bataryalarının normal kullanımlarda 500 tam şarj döngüsüne ulaştığında pil sağlığının %80 seviyelerine kadar koruduğunu belirtmektedir. Buna göre eğer İphone'unuzun pil sağlığı %80 seviyesinin altına düşmesi pil ömrünün önemli ölçüde azaldığını göstermektedir.
Bunlar arasında bataryanın doğal yaşlanması, aşırı şarj, hatalı uygulamalar ve cihazın aşırı ısınması sayılabilir. Batarya ne kadar çok kullanılırsa, pilin maksimum kapasitesi o kadar çok düşer. Bu nedenle, cihazınızı düzenli olarak aşırı şarj etmek, pilin ömrünü kısaltabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri