Hikaye Öncesi Etkinlikler Hikaye öncesinde çocuğu hikayeye hazırlamak gerekli olup hikayede geçen kavramların, anlamların açıklanması hikaye esnasında çocuğun hikayeyi daha kolay anlamasına yardımcı olacaktır. Hikaye öncesinde yapılan etkinlikler ise; Sohbet, Parmak Oyunu, Şiir, Tekerleme-Bilmece gibi etkinliklerdir.
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.
Çizgi çalışmaları okul öncesi dönemde çocuklara çok faydalı olacak çalışmalardır. Bu çalışmalar çocuğun kalem tutmasını ve kalemi düzgün kullanmasına yardımcı olur. Çizgi çalışmaları çocukların el kol kaslarını kontrol etmelerini ve bu kasların güçlenmesini sağlar, dikkati artırır.
Çocukların fiziksel ve motor yeterliliklerinin, algısal motor gelişimlerinin ve hareket becerilerinin yani yer değiştirme, nesne kontrolü ve denge becerilerinin geliştirilmesini içeren etkinliklerdir.
İş amaçlı-ticari; fuarlar, konferanslar,tanıtım etkinlikleri, vs. Spor Etkinlikleri; profesyonel, amatör, Eğitim- Bilim; seminer, çalıştay, kongreler,vs.
İlgili 28 soru bulundu
Ayrıca halk oyunu, tiyatro, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama gibi sosyal etkinlikler okullarda yürütülen etkinlikleri kapsar.
Mega etkinlikler, kısa dönemde ve genelde bir kez gerçekleşen, düzenlendikleri yerde önemli alt yapı yatırımları ve harcamaları gerektiren, yüksek medya ilgisi ve turist harcamalarının gerçekleştiği, genel olarak uluslararası ölçekte gerçekleşen etkinliklerdir.
Oyunsal etkinlik nedir? Her etkinliğin bir oyun olmadığı ama her oyunun bir etkinlik olduğu gerçeğinden hareket ederek söylenebilir ki; etkinlik ya da faaliyet sosyal, duygusal, bilişsel veya motor bir eylemlilik halidir.
Göster-Anlat etkinliğinde çocuklar evlerinden getirdikleri ve kendi seçtikleri eşyaları, nesneleri grup önünde arkadaşlarına gösterir ve onlara bu nesnelerle ilgili bir tanıtım yaparlar.
Hikaye Öncesi Etkinlikler
Hikaye öncesinde yapılan etkinlikler ise; Sohbet, Parmak Oyunu, Şiir, Tekerleme-Bilmece gibi etkinliklerdir.
Programda yer alan etkinlik türleri Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir.
Sanat etkinlikleri çoğu zaman eğlenceli ve oyun aktiviteleri şeklinde uygulanmaktadır. Sanat etkinlikleri arasında, oyun hamuru yapma, origami, taş boyama, resim yapma, kağıttan mozaik resim yapma ve kilden obje yapma gibi etkinlikler düzenlenmektedir.
Bütünleştirilmiş etkinlik nedir? Bu etkinlik türünü şu şekilde açıklayabiliriz, bütünleştirilmiş yani birleştirilmiş etkinlikler, birden fazla etkinliğin uygun geçişler sağlanarak birleştirilmesinden oluşur. Etkinliklerin bir öğrenme sürecinde peş peşe sıralanmasına bütünleştirilmiş etkinlik denilmektedir.
Bozkurt (2012) ise matematiksel etkinlik ile ilgili, “herhangi bir matematiksel kazanıma yönelik gerçekleştirilmesi mümkün olan bir görevin, öğrencilere sorumluluk verilerek ve birtakım araç-gereçler kullanılarak, uygulamaya geçirilmesi sonucu belirli bir ürün ortaya koymaktır” tanımını vermektedir.
Günümüzde yaygın olarak incelenen çocuk oyun türleri fiziksel oyun, yapı-inşa oyunu, dramatik oyun, doğal materyallerle oyun ve kurallı oyun olarak gruplandırılmaktadır.
Son yıllarda video oyunları günlük hayatımızın büyük bir alanını kapladığını rahatlıkla görebiliriz. Başlıca oyun türlerini sıralayacak olursak; FPS, RTS, TBS, RPG, MMORPG, Open World, H&S, J-RPG, Adventure, Simulation, Platform, Survival Horror ve Battle Royal.
Türkiye'de gördüğümüz yaygın dans formları arasında halay, zeybek, bar, horon, hora, köçek, Kafkas dansı, karşılama gibi biçimleri sayabiliriz.
Oyun ve Oyunun Temel Özellikleri
Onlara göre oyun bir faaliyettir, bir çizgisi vardır. Bu çizgi esnasında gerilim, denge, salınım, birbirinin yerine geçme, zıtlık, çeşitleme, birbirine ekleme, ayrılma ve çözüm unsurları vb. özellikler bulunur.
Etkinlik (Event), hedef kitleye bir mesajın iletileceği veya tutumların etkilenip davranışın gerçekleştirileceği bir toplantının belirli bir yer ve zamanda gerçekleştirildiği faaliyetlerin tümüdür.
Kişisel etkinlik, iş performansına yardımcı olan ve kurumsal başarıya katkıda bulunan becerileri, davranışları ve tutumları içerir.
Öğretim programlarının yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları ile bu kapsamdaki diğer etkinlikler sosyal etkinlik olarak kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri