Peki böyle bir durumda şekerli mi yoksa şekersiz içeceklere mi yönelmeniz gerekiyor? Az tükettiğiniz sürece diyet gazlı içeceklerin olumsuz bir etkisi yoktur.
Şekersiz olarak bilinen içeceklerin içerisinde her ne kadar şeker oranı sıfır olsa bile içerdiği tatlandırıcılar kilo alımına neden olabilmektedir. Bu yüzden diyet esnasında yeşil çay veya bitki çaylarının tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Özellikle gün içerisinde bol su tüketimine de özen gösterilmesi gerekmektedir.
Diyet kola, yani light kola siz istemeseniz de kilo alımına neden oluyor. Çünkü tatlandırıcı ve koruyucu maddelerden oluşuyor. Aklınızda zero kola kilo aldırır mı endişesi varsa; koladan uzak durmanız önerilir. Kola, diyet öğünlerinde onay almayan bir içecektir.
Diyette yasak olan kahvelere gelecek olursak yüksek kalorili, şurup içeren , kremalı ve şekerli kahveler diyette yasaktır. Diyet yaparken kalorisi yok denecek kadar az olan sütsüz veya şekersiz sade kahve içilmelidir. Örneğin espressonun sadece 3 kalorisi, filtre kahvenin toplamda 5 kalorisi vardır.
Bazı içeceklerde şeker yerine doğal tatlandırıcı kullanmak sağlıklı kilo alımını kolaylaştırır. Kahvede süt ve bal, çayda pekmez ya da bal kullanmak bir süre sonra kilo alımını hızlandırır.
İlgili 31 soru bulundu
Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
Kilo veremeyenlerin sağlıklı besinlerden uzak olduğu bir gerçektir. Vücudunuza sağlıklı besinler aldığınızda, metabolizmanız otomatik olarak hızlanır ve kiloda eksilme yaşanır. Paketli ürünler, işlenmiş gıdalar, şekerli ve asitli içecekler tüketen kişiler kilo vermekte bir hayli zorlanacaktır.
Çünkü suyun kalorisi yoktur. Bunu şu şekilde de açıklayabiliriz: Canlılar yalnızca karbonhidratları, proteinleri ve yağı parçalayarak enerji sağlar, fakat suyun içerisinde bunların hiçbirisi yoktur. Bu sebeple kilo almaya etkisi de yoktur.
Diyette latte içilebilir anca şekeriniz ya da insülin direnci gibi durumunuz varsa tüketmemeniz daha iyi olacaktır. Latte yapılacağı zaman yağsız süt tercih etmek latteler de kaloriyi düşürecektir.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Türk toplumunun en çok tükettiği çaylardan biri olan siyah çay, tek başına kilo aldırmaz. 1 fincan çay 1 kalori içerdiği için bu oranın kilo almaya etkisi çok yoktur. Gün içinde 10 bardak çay içseniz dahi yine de kilo almanız beklenmez.
Şekersiz içecekler içerisinde bulunan karbondioksit gazından dolayı iştah arttırıcı bir yapıya sahiptir ve obeziteye sebebiyet vermektedir. Bu yüzden de zararlıdır. Bu gibi içecekler ''Diyet olsa dahi'' az tüketilmelidir. Mümkünse hiç tüketilmemelidir.
Bazı araştırmalar şekersiz içecek kullanımının faydalı ve kilo vermeye yardımcı olduğu yönünde. Ancak bu sizi yanıltmasın, bu içecekler sağlıklı veya beslenme sürecinde serbest olan zararsız şeyler değiller. Çok yeni bulgulara göre tek kusurları kilo alımına sebep olmaları değil.
Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.
Sağlıklı bir yetişkinin kilo başına her gün yaklaşık 35 ml su içmesi gerekir. En azından bilimsel kuruluşların genel kılavuz ilkelerine göre. 50 kilogram ağırlığındaki bir kişinin 1,7 litre, 60 kilogram olan kişinin 2,1 litre, 70 kilogram olan kişinin 2,4 litre ve 80 kilogram olan kişinin 2,8 litre içmesi gerekir.
Ekmeği hayatınızdan çıkarmayın
Öğünlerde ekmek yememek de kilo vermeyi olumsuz yönde etkiler. Eğer kişi ana öğününde esmer ekmek tüketmiyorsa, kan şekeri dengelenemeyecek; dolayısıyla 1 saat sonra çok acıkacak ve eline ne geçerse farkında olmadan tüketip fazla kalori almış olacaktır.
Simit de kilo aldırır
Bir simit yaklaşık 40 gr olmasına rağmen, 250 ile 300 kalori arası değişen enerji miktarına sahiptir. Bu yüksek enerji üzerindeki susamdan gelir, yağlı bir besin olan susam, simidin kalorisi artırır. 1 tane simit, yaklaşık olarak dört dilim ekmeğe eşdeğerdir. Bu nedenle simit tüketirken dikkat.
Metabolizma hızınız yavaş olabilir
Metabolizma hızınızın yüksek olması gün içinde daha fazla enerji harcamanızı sağlıyor. Bunun aksine metabolizma hızınız yavaş ise daha az yemek yemenize rağmen, daha zor kilo veriyorsunuz. Gerçek bazal metabolizma hızınız, tükettiğiniz oksijenin miktarıyla belirleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri