O ekran çizilir. Tabiki de çizebilir dikkatli olmak lazım.Ayrıca dokunmatik ekranlar tırnak ile değil parmak ile kullanmak için tasarlandı.
Çözüm: Ekrana çok sert basmayın. Dahili bileşenlere zarar verebileceğinden cihazınızın ekranına ağır nesneler koymayın ve ekrana keskin ve sert nesnelerle dokunmaktan kaçının. Dalgalanma devam ediyorsa cihazınızın ekranında bir donanım sorunu olabilir.
Mikrofiber bezler telefon ekranına çizik yapmayacağı gibi, ekrandaki kılcal tozları da temizlemenize yardımcı olacaktır. Saf su veyahut teknoloji marketlerde satılan ekran temizleme kitleri içindeki ekran temizleme spreyini mikrofiber beze hafifçe sıkın ya da püskürtün.
-Bir pamuğa diş macunu (taneciksiz ve beyazlatıcı olmayan) sıkıp cam yüzeye 10 saniye boyunca yuvarlak hareketlerle nazikçe uygulayın. -Mikrofiber beze veya pamuğa ince bir tabaka bitkisel yağ sürüp nazikçe birkaç saniye boyunca çizik yüzeyi silin. Aynı etkiyi vazelinle de elde edebilirsiniz.
Az miktarda diş macununu yumuşak bir bez ya da pamuklu kulak çubuğunun üzerine sürün. Diş macunlu bez ya da kulak çubuğunu, çizik görünmez olana dek ekrana dairesel şekilde sürün. Çiziğin görünmez olmasının ardından ekranınızı hafif nemli bir bezle silip, fazlalık diş macunlarını temizleyebilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Tabiki de çizebilir dikkatli olmak lazım.Ayrıca dokunmatik ekranlar tırnak ile değil parmak ile kullanmak için tasarlandı. Tabiki de çizebilir dikkatli olmak lazım.Ayrıca dokunmatik ekranlar tırnak ile değil parmak ile kullanmak için tasarlandı.
Peçete, kağıt havlu, tuvalet kağıdı veya kağıttan yapılmış diğer ürünler de ekran temizliği için tercih ediliyor. Oysa bu ürünler ekranı çizebiliyor. Elektronik ekran temizliğinde, gözlük kutuları ile birlikte verilen mikrofiber yapıdaki bezleri kullanmak gerekiyor.
Telefonun İç Ekranı Neden Kırılır
Telefonun bataryasının şişmesi kasaya ve tabi doğal olarak iç ekrana baskı uygular. Bu durumda iç ekran kırılması yaşanır. Alınan darbe, istemsiz uygulanan baskılar telefonun içerisinde bulunan parçaların iç ekranı kırmasına sebebiyet verebilir.
İç ekranı kırılan ve ekranı bozulan telefonda görüntü ile alakalı sorun yaşanmaktadır. Bu görüntü sorunu iç ekranda olulan mürekkep dağılması veya şerit halinde ekranda oluşan çizgiler ile kendini gösterir. Ayrıca iç ekranda oluşan bozulma sorunu telefona hiç bir şekilde görüntü gelmemesine de sebep olur.
İç ekranla dış ekranın herhangi bir bağlantısı yok. Asıl görüntüyü veren iç ekrandır. Dış ekran basit bir çerçeve sadece. Teknik olarak iç ekranın zarar görebilmesi için dış ekranın da hasar görmesi gerekiyor. Ancak sorunu cevaplayacak olursak, evet iç ekranı değiştirirler.
Cep telefonu ekranları için özel olarak üretilen mendillerden değilse kağıt bazlı ürünler kağıt havlu, kağıt mendil, ıslak mendiller, bebek havluları da dahil olmak üzere yüzeyde mikro çiziklere neden olabileceği ve içlerindeki kimyasallar istenmeyen lekelere neden olabileceğinden; telefon ekranı temizlemek için ...
Cep telefonlarının ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanımı pek tavsiye edilmiyor. Nedeni ise ıslak mendillerin bir bölümü kimyasal madde içermektedir.
Öncelikle silikon materyalden üretilen kılıfların telefonunuzu çizmeyeceğini belirterek içinizi rahatlatalım. Esnek ve yumuşak bir yapıya sahip olmaları nedeniyle telefonunuzu çizme riski en düşük olan kılıfların başında silikon kılıflar geliyor. Üstelik kılıf değişimi en kolay yapılanlar da silikon kılıflardır.
Diş macunu az miktarda telefonun ekranına sürülür ve bir bez yardımı ile macun kaybolana kadar ekran ovalanır. Eğer çizikler derin değil ise bu yöntem telefondaki çiziklerin kaybolmasını veya azalmasını sağlayacaktır.
En kötü çiziklerde ekranın değişmesi gerekebilirken hafif-orta çizikler evde halledilebilir. Bir telefon ekranındaki çizikleri gidermek için diş macunu (ekran plastikse) ya da cam cilasıyla (ekran camsa) cilalamayı deneyebilirsin.
Kolay kolay çizilmez ama cebine bile koyarken zamanla kılcal çizikler oluşabilir. Hiç düşürmem diyorsan cam olmayan ekran koruyuculardan tak.
Doğrudan sıvı teması telefonun bozulmasına yol açıyor. Peki telefon temizliği nasıl yapılmalı. Tamirciler dezenfektan ya da kolonyanın bez yardımıyla kullanılmasını öneriyor. Bu ürünleri kolonya, dezenfektan veya alkollü mendillerle kısa süreli silmek yeterli.
Günlük olarak telefonların ekran ve kamera bölümlerini mikrofiber bez yardımıyla temizlemek parmak izi oluşumunu engellemek için idealdir.
Bir kez daha tekrar edelim, telefon ekranında parmak izi kalmaması için mutlaka ama mutlaka Lysol ürünlerini tavsiye ediyoruz. Bunun haricinde telefon ekranı yalnızca mikrofiber bez ile silinir, bunun haricinde ıslak mendil veya düz mendil gibi ürünleri sakın kullanmayın.
Toz zerresinden bir şey olmaz.
Alkol içeren temizlik malzemeleri de telefon ekranına ciddi zarar verir, kolonya, el dezenfenktanı, Camsil ve diğer temizleyicileri ekranınızı silmekte kullanmayın. Evet, alkol içeren ürünler mikropları öldürmesi, çabuk kuruması ve iyi temizlemesi ile meşhur ancak telefon ekranına oldukça zararlı.
Telefon ekranını temizlemenin en iyi yolu, yumuşak bez veya dezenfektan mendil kullanmaktır. Bu konuda özellikle mikrofiber olarak üretilen bezleri tercih edebilirsiniz. Mikrofiber yüzeyi sayesinde cihazın ekranına zarar vermez ve çizik oluşturmaz.
İç ekranınızın kırılması durumunda cihazınızın mutlaka teknik servise ulaşması gerekmektedir. İç ekranın kırılma nedenleri; Uyumsuz/hasarlı şarj aleti kullanımında veya cihazının uzun süre şarjda bekleme durumunda bataryanız şişer ve bu durum bataryanızın patlamasına neden olabilir.
300 TL - 2850 TL
Profesyonel ve güvenilir Telefon Ekran Değişimi hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Telefon Ekran Değişimi fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri