Sıklıkla kullandığımız parasetamol (Minoset-Parol), ibuprofen (Nurofen-Artril), Naproksen(Apranax, Aprol) tarzı ağrı kesici ve/veya ateş düşürücüler rahatça kullanılabilir.
Minoset-Parol, Nurofen-Artiril, Apranax, Aprol gibi ağrı kesiciler yahut ateş düşürücüler, emzirme sürecinde rahatlıkla kullanılabilir.
İlaç alındıktan 1-2 saat sonra süt ilaç konsantrasyonu pik yapar. Anne ilacı emzirmeyi bitirdikten sonra veya enzirmeden 3-4 saat önce almalıdır. Bu süre maternal plazma ilaç konsantrasyonunun düşmesine ve sütteki konsantrasyonun düşük olmasına yardım edecektir.
PAROL PLUS kullanımı emziren annelere önerilmemektedir.
Emzirme döneminde çay ve kahve tüketimi zararlı olur mu? Annelerin emzirme döneminde fazla miktarda çay ve kahve tüketmesi, anne sütüyle bebeğin vücudunda birikmeye başlar. Bu bebeğin uyarılmasına yol açar. Bebek huzursuzluk yaşar, uykularında düzensizlikler olur.
İlgili 15 soru bulundu
Anne bebeğini emziriyorsa, soğan,karnabahar, lahana, brokoli portakal, limon, greyfurt,kuru fasulye gibi gaz yapan besinlerden uzak durmalıdır. Çikolata, çay, kahve gibi kafein içeren gıdalar gaz yapar, bunun yanı sıra bebekte uykusuzluğa ve huzursuzluğa sebep olur.
Eğer; Kansızlığı (anemisi) olanlarda, akciğer hastalarında, karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doktor kontrolü altında dikkatli kullanılmalıdır. Deride kızarıklık döküntü veya bir deri reaksiyonu görüldüğü taktirde dikkatli kullanılmalıdır.
Parol tek seferde 4000 mg'dan fazla alınırsa halsizlik, iştahsızlık, bulantı, kusma veya solgunluğa neden olabilir. Ayrıca uzun süreli kullanımı karaciğer hasarına, gastrointestinal kanamaya ya da hipertansiyona neden olabilir.
Parasetamol (asetaminofen), ağrı kesici ve ateş düşürücü etkiye sahip bir ilaç etken maddesidir. Parasetamol ağızdan alındığında gastrointestinal sistemde hızla emilir. İlaç alındıktan 30-60 dakika sonra maksimum plazma konsantrasyonlarına ulaşır. Parasetamol bütün dokulara hızla dağılır.
Sıklıkla kullandığımız parasetamol (Minoset-Parol), ibuprofen (Nurofen-Artril), Naproksen(Apranax, Aprol) tarzı ağrı kesici ve/veya ateş düşürücüler rahatça kullanılabilir.
Parasetamol her dört ile altı saatte bir verilebilir – 24 saatlik süre içinde dört defadan fazla verilmemeli. Çocuğunuza 48 saatten fazla parasetamol vermeniz gerekiyorsa, onu bir doktora götürmelisiniz.
“ANTİBİYOTİK KULLANIRKEN, EMZİRMEYE ARA VERİLMESİNE ÇOĞUNLUKLA GEREK YOKTUR.” Emzirme döneminde alınan hemen hemen her ilaç belli miktarlarda bebeğe geçebilir. Antibiyotikler de anne sütüne gecen ilaçlar arasındadır. Ancak kullanılan antibiyotiklerin çoğu, bebekler için sakıncalı değildir.
BabyCenter'daki uzman yorumlarına göre doğumdan sonraki 3-4 gün içerisinde alınan ve doktor tarafından verilmiş ağrı kesiciler genellikle gönül rahatlığı ile kullanılmaktadır. Çünkü doğumdan sonraki bu süreçte ağrı kesicilere ihtiyaç duyulmaktadır ve bebek de normalde olacağından daha az emzirilmektedir.
Banu Çiftçi. Vajinal doğum sonrası anne, doğum kesisinin ağrısı, oluşmuşsa yırtıkların ağrısı, memede dolgunluk gibi sebeplerle ağrı sorunları yaşayabilir. Bu durumlarda parasetamol grubu ağrı kesici ilaçları emzirmenize rağmen rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Ateşi çıkan annelerin emzirmeye devam etmesinde hiçbir sakınca yoktur ve ateş düşürücü olarak kullanılan bazı etken maddeler, sütü kesmek için neden değildir.
Aşağıdaki hastalıklara sahip kişilerin Parol kullanımı sakıncalıdır: İlaç içeriğindeki parasetamol'e veya yardımcı maddelerine karşı alerji. Ağır karaciğer veya böbrek yetmezliği. Hepatik porfiria (vampir hastalığı olarak da bilinir) ve kalıtsal hemolitik anemi (özellikle Parol Plus için).
Parasetamol, çoğu vücut dokularına hızlı ve düzenli olarak dağılır. Plazma yarı ömrü 1.25-3 saattir. Karaciğerde metabolize olur. Ağız yoluyla alınan parasetamol dozunun yaklaĢık %85'i 24 saat içinde idrarda serbest ve konjuge parasetamol olarak itrah edilir.
İngiliz Ekspres gazetesi, yaygın bir ağrı kesici olan parasetamolun aşırı derecede kullanılmasının mide bulantısı ve kusma gibi yan etkilere neden olabileceğini ve bir doz alındıktan sonraki saatler içinde ortaya çıkabilecek yan etkiyle karaciğer hasarına neden olabileceğini okuyucularına aktardı.
PAROL 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: 500 mg parasetamol • Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz, povidon K-30, mısır nişastası, stearik asit.
Parol ayrıca grip, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, sinüzit ve diğer akut ateşli durumlar için ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak da kullanılabilir.
Peynir, yoğurt, tereyağı gibi süt türevi besinler içerisinde de laktoz bulunur. Laktoz intoleranslı bireylerde bu tür gıdaların tüketimine bağlı olarak gaz oluşumu, karın ağrısı ve ishal gibi semptomlar ortaya çıkabilirler.
Ispanak, ısırgan, karalahana, dereotu, marul, maydanoz, roka, semizotu gibi yeşil yaprak sebzeler bol miktarda vitamin ve mineral barındırırlar. Anneye ihtiyaç duyulan kaloriyi sağlarlar. Aynı zamanda fitoöstrojen içeren bu sebzeler süt üretimini arttıran hormonların salgılanmasına katkı sağlar.
Nane ve maydanoz tüketmek sütün kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Nişasta unu, arpa, mısır ve şeker karışımıyla yapılan yiyecekler. Aşırı tuz tüketimi, şalgam, salamura ve turşu, limon suyu ve sirke de anne sütünü azaltabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri