Partikül Temizleyici ile EGR supabı da temizlenir. Kullanım Şekli:Basınç veya sıcaklık sensörünü sökünüz. İlave hortumunu bu boşluktan içeri sokarak, malzeme bitene kadar filtre yönünde püskürtünüz. İşlem bittikten sonra test cihazıyla manuel olarak veya deneme sürüşü yaparak işlemi gerçekleştiriniz.
İşlem, 1 lt Temizleme Sıvısının (Kod No : 5169) 6 ila 8 bar basınçla, 5 ila 10 sn püskürtme - 5 ila 10 sn bekleme rutini ile yapılır ve ürünün tamamı 1 araçta kullanılır. Temizlik esnasında sonra döndürülerek ve ileri geri hareket ettirilerek filtrenin tamamının ürün ile temas etmesi sağlanmalıdır.
Henüz rejenerasyon için elektronik kontrollü katık sistemi olmayan dizel araçların partikül filtrelerini korumak için kullanılır. Depoya yakıt konulmadan önce ve her iki depo dolumunda ya da 2.000 km de 1 kutu kullanılması önerilir. Ambalaj içeriği 250 ml, 75 litre dizel yakıt için yeterlidir.
Piyasada, partikül fitresini temizlemek için bir çok kimyasal bulunur. Bu kimyasallar genelde motorun yakıt deposuna koyulur.
Yüksek Isıyla Kendi Kendine Temizleme
Araçtan araca farklılık göstermekle birlikte, ortalama 2000 - 2500 devir aralığında yaklaşık yarım saat çalışması durumunda gerekli sıcaklık seviyesine ulaşılabilmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Burada dikkat edilmesi gereken nokta yüksek hız değil, yüksek motor devrinde araç kullanılmalıdır, yani 3000 devirin üzerinde, düşük viteste 3.-4. Vites ve yaklaşık 50 km/h hızla araç kullanılmalıdır. Yüksek hızlara çıkılırsa temizleme işlemi yapılmaz.
Partikül Filtresi Arıza Belirtileri Nelerdir? *Dizel partikül filtresi tıkandığında dolduğunda, gösterge panelinde motor arıza lambası veya egzoz arıza lambası (partikül filtresi arıza lambası) yanar. *Partikül filtresi dolu tıkanmışsa, aracın çekişi düşer, yakıt sarfiyatı artar, egzoz kokusu duyulabilir.
Makine ile Dizel Partikül Filtresinin Temizlenmesi
Makine, soğuk su ile temizliği yapmaktadır. Haznedeki suya yeterli miktarda ilaç ilave edilmektedir. Bir motor yardımıyla emilen ilaçlı su borulardan ve partikul içinden geçirilmekte ve aynı zamanda, partikül filtresine su debisi kadar çarpma işlemi uygulanmaktadır.
Tasarlanan bazı araç modellerinde partikül filtre sıvınız az veya eksilmiş ise dpf kendini temizleyemez ve partikül filtre taşının kırılıp çatlamasına neden olur.Buda size yüksek bir maliyet çıkarabilir.
TEKLEME TİTREME , YANMAMIŞ EGZOZ KOKUSU, GİBİ PROBLEMLER YAŞAYABİLECEKSİNİZ. Partikül filtresinin araçlardan sökülmesi renksiz, kokusuz ve tadı olmayan bir gaz olan karbon monoksit (CO) gazının atmosfere yayılmasına ve insan sağlığına son derece önemli ölçüde zarar verilmesine neden oluyor.
Motor gücünün azalmasına, Motor torkunun önemli düzeyde azalmasına, Aracınızın torkunun bozulmasına veya ömrünün azalmasına, Konvertörün ömrünün kısalmasına.
Dizel partikül filtresinin temizliğini sağlayan konsantre temizleyici. Tüm dizel motorlarda Common-Rail ve DPF'li pompalı enjektörlerde kullanımı uygundur.
Yeni nesil araçlarda aracın bilgisayar sistemi ile egzoz yüksek ısı ile buluşturulur. Bu sayede de parçacıklar yanarak temizlenir. Yeni nesil araçların sistemi filtrenin tıkandığı ya da performansının düştüğü konusunda sizi uyarır. Yaklaşık 5 – 10 dakika içerisinde de dizel partikül temizliği tamamlanmış olur.
Dizel Partikül Filtresi Kaç Km Sonra Tıkanır
Bunu etkileyen birçok faktör vardır. Örneğin yakıtın kalitesi, aracınızı kullanım şekliniz, uzun vey akışa mesafe araç kullanımı vb. Ancak genel olarak ortalama bir kullanıcının kullandığı varsayıldığında yaklaşık 110 bin km kadar arıza çıkarmayacağı belirtilmektedir.
Dizel Partikül Filtresi Tıkandığında, aracınızda basınç ve ısı dengesi bozulur. Başlıca zarar gören parçalar, turbo egr valfi, enjektörler ve sırasıyla motor aksamı zarar görür. Start Stop problemlerine varana kadar nüfus eder.
Partikül filtresi tamamen tıkandığında, sürücü gösterge panelinde STOP ikaz lambası yanacaktır. Motor arıza modunda çalışır, çekiş düşer, en kısa sürede servise götürülüp bilgisayarlı partikül filtresi temizleme işlemi yapılmalıdır.
Kısa mesafe araç kullanılması, kötü yakıt kullanılması, motor genel arızaları, turbo arızası, egr arızası, enjektör arızası, motorla ilgili sensör arızaları, araç bakımlarının geciktirilmesi, partikül katkılı yağ kullanılmaması sonucu dizel partikül filtresi kendi kendini temizleyemez hale gelir.
Partikül Filtresi Neden Tıkanır? Nelere Dikkat Etmeli? Sürekli düşük hız düşük motor devrinde aracı kullanmak, sürekli kısa mesafede aracı kullanmak partikül filtresinin daha çabuk dolmasına sebep olur. Belirli aralıklarla yüksek devir uzun yol kullanımı yapmak, partikül filtresinin kendi kendini temizlemesini sağlar.
TUNAP partikül filtre temizleme ücreti 500 ile 1.000 TL arasında, araç ve servis hizmetine göre değişiklik göstermektedir. Çoğu durumda 3.000 TL ve daha fazla bir miktarı tasarruf edebilirsiniz.
Dizel Partikül Filtresinin Makine ile Temizlenmesi
3000 watt'lık bir rezistans ile haznedeki su 20 dakika boyunca 85 santigrat dereceye kadar ısıtılır ve yeterli miktarda ilaç eklenir. Bir motor yardımıyla aspire edilen ilaçlı sıcak su borulardan ve partiküllerden geçer ve partikül filtresi su akışı ile çarpılır.
Aracınızın rejenerasyon anında ürettiği normalin üzerindeki ısı, motorun çeşitli bölümlerine uzun süre maruz kalırsa hasar verir. Hasar gören parçalar DPF'nin iptal edilmesinin ardından aracın dizel partikül filtresinden yayılan ısılara maruz kalmayacağı için ömürleri uzamış olur.
Partikül filtresi tıkandığı zaman :
Eğer aşağıdaki şikayetlerin en az birini aracınızda görüyorsanız partikül filtresi ciddi bir oranda tıkanmış olabilir ! 5-) Aracınızın motor sıcaklığı ( hararet ) sürekli yükseliyorsa.
Fakat DPF iptalinin sonucunda aşağıda belirttiğimiz bazı sorunlar ortaya çıkabilir. * Aracın arıza lambası tekrar yanabilir. * Egzoz muayenesinden geçmeyebilir, doğaya ve çevreye zarar verebilir. * Siyah veya Beyaz duman atmaya başlayabilir.
Soru ile ilgili yanıtı sitemizde sizlerle paylaştık. DPF İptali kesinlikle araçlarınıza zarar vermez. Hava kirliliği adına yapılmış olan bu uygulama hava daha az kirlensin diye yapılmış olan bir sistemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri