Paşa kılıcı güneşi seven ve soğuğu sevmeyen bir çiçektir. Bu yüzden bulunduğu odanın sıcaklığı normal bir seviyede olmalıdır. Güneş ışığını ise doğrudan değil dolaylı olarak almalıdır.
Eğer bu çiçeği evinizde yetiştiriyorsanız, yalnızca saksıdaki toprağı tamamen kuruduğunda sulayın. Aksi halde, fazla su çiçeğin çürümesine neden olur. Doğrudan güneş ışığında hayatta kalabilseler de paşa kılıcı çiçekleri için nispeten güneşli olan bir ortam tercih edilir.
Kılıç Çiçeği (Paşa Kılıcı)
Kılıç çiçeğinin güçlü yaprakları, toprağın besin yönünden fakir ve yağmurun düzensiz olduğu Batı Afrika'nın zorlu şartlarında hayatta kalabilecek şekilde adapte olmuştur. Bakımı son derece basit olan kılıç çiçeği, yatak odaları için uygun bir tercihtir.
Paşa kılıcı nadiren saksı değişimine ihtiyaç duyan ve yavaş büyüyen bir bitki. Ancak bol miktarda güneş ışığı alırsa hızla büyüyebilir ve saksı değişimi gerektirebilir. Bu bitkileri dikmek için en iyi dönem ilkbahardır.
Benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir. Dahası, evdeki kötü kokuları giderir. Yatak odanızda ya da fazla havalandıramadığınız iş yerinizde gönül rahatlığıyla ve çok sayıda yetiştirebilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Toksinleri absorbe eden ve havayı temizleyen Kılıç bitkisi, ortama oksijen yayar. Asya'da bu bitkiyi evde yetiştirmenin bereket, güzellik ve sağlık sağlayacağına inanılır.
Uzun ve ince yapraklarıyla bilinen kılıç çiçeğinin yapraklarının boyu bir metreyi aştığında yeni bir ev alınma ihtimali doğacağına dair bir inanış da bulunmaktadır. Bunun için özel bir kılıç çiçeği dilek duası yoktur ama tohumdan ya da yapraktan çiçeği yetiştirmeye başlayınca içten niyet etmek gerektiği söylenmektedir.
Paşa kılıcı güneşi seven ve soğuğu sevmeyen bir çiçektir. Bu yüzden bulunduğu odanın sıcaklığı normal bir seviyede olmalıdır. Güneş ışığını ise doğrudan değil dolaylı olarak almalıdır. Kılıç çiçeğine yaz mevsiminde haftada 2, kış mevsiminde ise 2 haftada 1 kere olacak şekilde su verilmelidir.
Bitkinin herhangi bir zararı bulunmamakla beraber daha çok faydası vardır. Birçok bitkinin geceleri karbondioksit ve zararlı gaz salımı nedeniyle ev içerisinde beslenmemesi söylenir ancak kılıç bitkisi öyle değildir. Diğer bitkilerden farklı olarak bulunduğu ortamı temizlemesiyle bilinir.
Salon bitkisi toprağına mutlaka humus ilave edilmeli ve ponza taşı karıştırılarak havadar ve suyu geçirgen bir ortam sağlanmalıdır. Ponza taşı koymadan hazırladığınız topraklarda kökler havasız kalacağı için kök çürümesi ile başlayıp yaprak formunda yumuşamalara ve sonuna çürümelere neden olacaktır.
Halk arasında “Paşa kılıcı” olarak bilinen Sansevieria, ev dekorasyonunda kullanılan bir iç mekan bitkisidir. Bu bitki, toksik olabilecek saponin adı verilen bir madde taşır. Saponinler mide bulantısına, kusmaya ve ishale neden olabileceğinden evcil hayvanlar bu bitkilerden uzak tutulmalıdır.
Uğursuzluk Getiren Çiçekler listesinde başı çekenler arasında Ölüm Çiçeği ve Ağıt Çiçeği gibi çiçekler bulunmaktadır. Bu çiçekler, geleneksel inançlara göre evinize talihsizlik getirebilecekleri düşünülen bitkilerdir. Bununla birlikte, bazı kültürlerde Ölüm Çiçeğine karşı tam tersi bir inanç da bulunabilir.
Paşa kılıcının eğer ki solan yaprakları varsa mutlaka solan kısımları budamanız gerekmektedir.
KILIÇ ÇİÇEĞİ İLE EV SAHİBİ OLMA
Muhammed S.A.V. in en sevdiği çiçek olduğundan adına peygamber kılıcı da denmektedir. Rivayete göre kılıç çiçeğinin boyunu 1 metreye kadar uzatan kişinin ev sahibi değilse, ev sahibi olabileceği söyleniyor.
Kılıç çiçeğinin çiçek açması, ne yazık ki çok kolay değildir. Boyu 50-60 cm'i geçtikten sonra çiçek açabilir. Çiçek açması için ortamın nemi, ışık miktarı ve doğru bakım çok önemlidir. Çiçek açma dönemi, yaz aylarıdır.
Çok soğuk ve havasız ortamları sevmeyen kılıç çiçeği, kışın iki haftada bir kez, yazın ise haftada bir kez sulanıyor. Güneşi seven bir bitki. İnanca göre, bu çiçeğin tohumunu ektikten sonra boyunun 1 metreyi geçmesi bekleniyor. Eğer geçerse çiçeğin sahibi ev alıyor.
Paşa Kılıcı Özellikleri Nelerdir? Paşa kılıcı formaldehit, ksilen ,toluen, benzen gibi zararlı hava kalitesini düşüren kansojenleri emerek evinizin havasını temizler. Havayı temizlemesi nedeniyle uyku kalitesi de artış gösterir. Bakımı son derece kolaydır.
Bazı kaynaklarda ismi peygamber veya paşa kılıcı olarak da geçebilen bitki, susuzluğa dayanıklıdır. Fazla bakım istememesinden dolayı kılıç çiçeği birçok evde ve ofiste kendisine yer bulabilmektedir. Paşa kılıcı bitkisi, çok yıllık bir bitki türü olması ve susuzluğa dayanıklı yapısı nedeniyle dış mekan için uygundur.
Paşa kılıcı, hava temizleyici özelliğe sahiptir. Gündüz saatlerinde oksijen üretimi yapar. Gece boyunca üretmiş olduğu oksijeni dışarı bırakır, karbondioksiti ise kendi bünyesine depolar.
Paşa Kılıcı: Havayı temizleyen bir bitki olarak bilinen paşa kılıcını evimize iyi enerji getiren çiçekler arasında yer verebiliriz. Çünkü paşa kılıcının en belirgin özelliği hava temizlemesidir. Bulunduğu yerdeki toksinleri içine çekerek havayı temizler ve oksijen yayar.
BÜYÜME: Köklerinden daha çok yavru vermesi için küçük bir saksıda bakılması önerilmektedir. En sık yapılan yanlışlardan biri, büyümesi için daha büyük bir saksıya dikmektir. Saksısı ne kadar küçük olursa, yavru gelişimi o kadar fazla olur. Sığmamaya başladığında bir büyük boy saksıya geçirebilirsiniz.
Kılıç çiçeği herhangi bir nedenden dolayı kökünden çürümüşse yaprakları devrilebilir. Kökünden çürüyen kılıç çiçeğini kurtarmanın tek yolu yaprakları tekrar doğru bir şekilde ekip köklenmesini beklemektir.
bir rivayete göre de kılıç çiçeği çiçek açtığı vakit o evde güzel olaylar meydana gelir, bereket artar,evde huzurlu bir ortam oluşur demektir.
KILIÇ ÇİÇEĞİ.PEYGAMBER ÇİÇEĞİ . PAŞA KILICI ÇİÇEĞİ . NASIL ÇOĞALTILIR İKİ ÇEŞİT ÇOĞALTILIR 1. KÖK AYRIMI YAPARAK 2. BİR TANE YAPRAK KESEREK O YAPRAĞI 15.CM KESEREK TOPRAĞA DİKİP ÇOĞALTIMINI YAPARIZ BENDE YAPRAKTAN KILIÇ ÇİÇEĞİ ÇOĞALTIMINI YAPTIM.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri