Bir miktar suyun içerisine karbonat ve sirke ekle. Takılarını bu suyun içerisinde yarım saat kadar beklet. Suyun içerisinden çıkartarak mikrofiber bezle iyice durula. Nemli kalmamasına özen göster.
Paslanmaz Çelik Takılarınızı Deterjanlı Su İle Islatın
Deterjanlı su karışımı içerisine paslanmaz çelik takılarınızı bırakın ve kirlerinin çözünmesi için yaklaşık 10 dakika bekletin. Ilık su ve bulaşık deterjanı paslanmaz çelik takıları temizlemeye başlayacak ve üzerindeki kirleri parçalamaya başlayacaktır.
Gelin birlikte öğrenelim. Bir kabın içini su ve sabunla iyice köpürtün ardından takınızı içeriye bırakın. 5 dakika kadar suyun içinde kalan takınızı elinize alın ve yumuşak bir diş fırçası yardımıyla yavaşça fırçalayın. Beyaz sirke temizlik alanında sık kullanılan ürünlerin başında gelmektedir.
İmitasyon kolyelerin renginin açılmasına yönelik su ve bulaşık deterjanından yardım alınabilir. Kararmış olan kolyeler, deterjanlı suda bekletilerek durulandıktan sonra sonuç alınır. Su içerisinde hafifçe ovalanarak karartıların gitmesi sağlanır.
Pas çıkarmak için kullanılan en temel ürün karbonattır. Paslı alanlara bol miktarda karbonat serpmek ve bir süre bekletmek paslı alanların temizlenmesi için yapılabilir. Bunun dışında metalden pası temizlemek için limon suyu ve tuz kullanılabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Limon Suyu veya Sirke: Limon suyu veya sirke asidik özellikleri nedeniyle pası çözmek için etkilidir. Bu yöntem için bir limonun suyunu veya sirkeyi paslı bölgeye sürmek ve bir süre bekletmek yeterlidir. Daha sonra bir fırça veya sünger kullanarak pası temizleyebilirsiniz.
Sirkeyi paslı alana uygulayın ve birkaç saat bekletin. Daha sonra ılık sabunlu su ile temizleyin. 3. Karbonat: Karbonat da pas sökücü özellikleri olan bir madde olduğu için paslı alanlara karbonat ve su karışımı sürün. Fırçayla ovun ve sonra durulayın.
Sirkeyi sıcak suya ekleyin ve karıştırın. Çelik takıları karışıma batırın ve 5-10 dakika bekletin. Takıyı çıkarın ve temiz ve yumuşak bir bez veya fırça ile nazikçe ovalayın. Takıyı soğuk su ile durulayın ve kurulayın.
WD 40 sıkıp, isterseniz eski bir diş fırçasıyla iyice fırçalayıp sıfır paslı hale getirebilirsiniz. WD 40 yağlamada yapsa da, sonra ince bir yağ ile zincirinizi yağlamanız daha iyi olur. Fazla yağıda yumuşak bir bez vasıtasıyla zincirinizden alırsanız, zinciriniz eski haline döner.
Eğer kolyeniz bakır, bronz, pirinç metallerinden yapılmış ise OK-159 Bakır Parlatıcı ve Temizleyici ürününü kullanmanız gerekir. Kolye pas yerine siyaha bürünmüş ise tamamen parlatılmasını, üzerindeki tabakaların sökülerek ilk günkü hale geri döndürülmesini sağlayan üründür.
Gümüş, takılar, mücevherler belli bir zaman geçtikten sonra kararma ve renginde koyulaşma meydana gelir. Bu kararmanın esas nedeni, kükürt elementidir. Dünya üzerinde çok miktarda bulunan kükürt elementinin en az miktarı bile, gümüş madeni üzerinde kararmaya yol açacaktır.
Doğal taşı, yumuşak bir sünger yardımıyla hafifçe silin. Daha sonra, deniz suyu ya da tuzlu suyu bir kaba dökün. Yumuşak bir bez veya sünger yardımıyla, takıyı hazırladığınız su ile silerek temizleyin. Temizlediğiniz takınızı, temiz suyla durulayarak tuz ya da deniz suyu kalıntılarını tamamen ortadan kaldırın.
Çelik kolye ve takıların temizlenmesi için kullanılabilen doğal malzemeler arasında ise sirke ve karbonat ön plana çıkar. Bir çay kaşığı sirke ve karbonat eklenen yarım litre kadar ılık suya çelik takılar konulabilir. Takılar yaklaşık olarak 30 dakika boyunca bu suda bekletildikten sonra bol su ile durulanmalıdır.
Kararan Gümüş Kolye ve Gümüş Yüzük Nasıl Parlatılır? Sirke-karbonat ve tuz-limon ikilisi gümüş yüzük parlatmak için kullanılabilir. 2'şer yemek kaşığı sirke-karbonat ya da tuz-limon karışımıyla işe başlayabilirsiniz. Gümüş takıyı bu karışımda yarım saat beklettikten sonra yumuşak bir bezle silmeniz yeterli olur.
Bir kabın içerisinde ılık su ve birkaç damla bulaşık deterjanı karıştırılır. Altın takılar bu kabın içerisine koyulur ve en az 15 dakika boyunca beklenir. Ardından takılar, yumuşak kıllı bir diş fırçası ile ovulur, ılık su ile durulanır ve bir bez yardımıyla kurulanır.
Kararan altın takıların temizliği için bir kabın içine yeterince su konur. 2 yemek kaşığı karbonat ve iki yemek kaşığı sirke eklenerek güzelce karıştırılır. Bu suya batırılan diş fırçası ile takılar hafif hafif fırçalanır. Ardından ılık suyla durulanan takılar bir bezle güzelce kurulanır.
Yapılması gereken paslanmaz çelik yüzeye sahip eşyayı sıcak suyla yıkayıp deterjanı yüzey üzerinde 10-15 dakika bekletin. Daha sonra kiri süngerle temizleyin. Su lekelerini ve parmak izlerini paslanmaz çelik yüzeylerden çıkarmak için cam temizleyici kullanabilirsiniz.
"Paslı küçük eşyalarınızı beyaz sirke dolu bir kavanoza birkaç dakika koyun. Ardından üzerindeki bozulan kaplama kısmının kolayca söküldüğünü göreceksiniz. Daha büyük bir metal nesnedeki pası çıkarmaya çalışıyorsanız, doğrudan paslı bölgeye beyaz sirke dökün, kuruması için zaman verin ve ardından bir bezle fırçalayın.
WD-40 metal yüzeylerdeki paslardan kurtulmanızı sağlayan etkili ürünlerden biridir. WD-40 pas sökücü, metali paslanma ve korozyona karşı korur.
Çelik takıların kararması genellikle temas ettikleri nesnelerden ve maddelerden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle çelik takılar yalnızca çelik takıların yanında muhafaza edilmelidir. Ek olarak, temizliğinde yalnızca su ve sabun kullanılmalıdır. Kimyasallarla temasından kaçınılmalıdır.
Parfüm veya deodorantları doğrudan kolye veya küpelerin üzerine sıkmamak gümüşünüzü parlak tutmanın en önemli yollarından biridir. Ayrıca aseton, saç boyası vb. Ürüne dokunmayın. Ev işleri yaparken bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı ve ağartıcı gibi kimyasallarla etkileşime girmemek önemlidir.
Çelik takılar denizde ya da havuzda kararmayan takılardandır.
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Pas lekeleri için en etkili çözüm limondur. Bu açıdan giysilerdeki pas lekesini çıkarmanın en kolay yolu lekelerin içine limon sıkmaktır. Ardından limon kuruyunca soğuk suyla bu alanı yıkayabilirsiniz. Bunun yanı sıra paslı giysilerin üzerine beyaz sirke de dökülebilir.
Pas lekesi olan bölgeye, limonu sıkarak elde edebileceğiniz veya marketlerde şişeyle satılan limon suyundan biraz dökün, limon suyunu kumaşın tamamen emmesini bekleyin. Sonra giysiyi veya tekstil ürününü güneşte kurumaya bırakın. Güneş ve limon suyu lekeyi hafifletir. Son olarak giysiyi veya kumaşı soğuk suyla yıkayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri