Karbonat ve oksijenli su: Bu iki malzemeyle domates sosunu temizleyebilirsiniz. Öncelikle karbonat ve oksijenli suyu macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Macunu lekenin üstüne sürün ve 10 dakika kadar bekletin. Ardından durulayın ve kıyafeti normal şekilde makinede yıkayın.
Mümkünse eski ketçap, barbekü sosu veya hardal lekesini kazıyın, ardından doğrudan lekenin üstüne az miktarda Persil Color Jel veya Persil Gülün Büyüsü Jel uygulayın, hafifçe ovalayın ve birkaç dakika yerleşmesini bekleyin, sonra kumaşı seçtiğiniz Persil deterjan ve ılık sudan oluşan çözeltiye otuz dakika boyunca ...
Ev temizliğinde en çok başvurulan ürünlerden biri olan beyaz sirke sayesinde lekeleri çıkarabilirsiniz. Sentetik kumaşlı giysileriniz için bir bardak suyun içine birkaç damla sirke dökün. Nazikçe lekeyi bu karışımla ovun.Soğuk suyla durulayın ve çamaşır makinesine atıp giysinin etiketinde yönergeye uyarak yıkayın.
LEKELERİ ÇIKARMAK İÇİN ADIMLAR
Lekenin üzerine birkaç damla bulaşık deterjanı ilave edin. Parmaklarınızla, kumaşın iki yakasını birbirine sürterek yavaşça lekeyi ovalayın. Daha sonra bol soğuk su ile kumaşı durulayın. Herhangi bir leke kalması durumunda işlemi tekrarlayın.
İlgili 34 soru bulundu
Karbonat ve oksijenli su: Bu iki malzemeyle domates sosunu temizleyebilirsiniz. Öncelikle karbonat ve oksijenli suyu macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Macunu lekenin üstüne sürün ve 10 dakika kadar bekletin. Ardından durulayın ve kıyafeti normal şekilde makinede yıkayın.
Salça lekesi döküldüğü takdirde çıkması için en etkili yöntem bulaşık ya da çamaşır deterjanıdır. Bu deterjanları lekenin üzerine dökmek ve üzerine de az miktarda sıcak su dökmek gerekir. Sonrasında bir süre beklemek ve temiz ıslak bir bez ile lekenin olduğu bölgeyi çitilemek salça lekesinin çıkmasını sağlar.
Domates suyunu hazırlamak oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken domatesin kabuklarını soyduktan sonra bir katı meyve sıkacağı yardımı ile domateslerin suyunu sıkmaktır. Katı meyve sıkacağı olmayan kişiler ise domates suyunu yapmak için mutfak robotunu kullanmayı tercih edebilirler.
Yöntemlerden biri domates sosunun asit tadını düzeltin, bir başka çok popüler ama daha az sağlıklı numara hazırlığa tatlı bir yiyecek ekleyin. Aslında kimyasaldır: şeker asit tadını nötralize eder. Yani ekle 1/2 çay kaşığı şeker 6 orta boy domatesten oluşan bir sosta.
Konservenin daha dayanıklı olması için 1 litreye ortalama bir yemek kaşığını geçmeyecek şekilde tuz koyulduğuna vurgu yapan Özyaral, “Konserveyi kullanırken o yemeye asla tuz ilave etmiyoruz. Vücudun ihtiyacı olan tuzu aşmamak gerekiyor.
Özellikle masada bulunuluyorsa hızlı bir refleksle lekenin üzerine tuz dökülerek, yağı emmesi sağlanır. Bu bazı basit yağ lekeleri için etkili bir yöntem olabilir, ama ağır sos lekelerinde tuz pek de işe yaramayacaktır. Bu lekelerden temelli kurtulmanın tek yolu, kuru temizleme uygulaması yaptırmaktır.
Kağıt havluyla silerek ya da keskin olmayan bir bıçakla kazıyarak lekeli bölgedeki sos kalıntılarını temizleyin. Temiz, beyaz bir beze izopropil alkole batırın ve lekeli bölgenin üzerine bastırıp çekerek temizlemeye çalışın.
Eski ve kurumuş lekenin çıkarılmasını kolaylaştırmak için giysiyi deterjan ve su karışımına batırın. Böylece lekenin üst katmanı çıkarılabilir. Ardından Persil deterjanınızı doğrudan lekeye uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Deterjan tamamen çıkana kadar durulayın.
Örneğin domates sosu veya salça lekesini Peros Sıvı Çamaşır Deterjanını kullanarak çıkartabilirsiniz. Deterjanı çamaşırın lekeli kısmına döktükten sonra kumaşa nüfuz etmesi için birkaç dakika bekleyin. Artık çamaşırınızı her zamanki talimatlarda yıkayabilirsiniz. Lekeniz çıkacaktır.
Pamuk yardımıyla metil alkolü alın ve çamaşır lekesi olan bölgeye pamuğu sürün. Tüm lekeli yüzeye metil alkol sürdükten sonra 1 gece beklemesini sağlayın. Verilen süre geçtiğinde, kıyafetinizi düşük derecede yıkayın. Bu yöntem sayesinde en sevdiğiniz kıyafetlerinizi çamaşır suyu lekesinden kurtarmış olacaksınız.
Lekenin fazla suyunu kağıt havlu ile çektirin. Bir kovanın içerisinde beyaz sirke, su, karbonat ve bulaşık deterjanını karıştırın. Hazırladığınız sıvıyı temiz bez ile halıya uygulayın. Sıvı 10 dakika kadar bekledikten sonra halıyı temiz bir bez ile silin.
Yağı yüksek sıcaklıkta domatesle pişirmediğiniz için zeytin yağındaki E vitamini ve değerli yağ asitleri özelliğini yitirmeyecektir. Zeytinyağı ve diğer sebzeleri hırpalamayalım ama domatesi soyup doğrama, robotta çekip çok pişirme şeklinde hırpalamak serbest" dedi.
Domates sosu yaparken içine mutlaka şeker ilave edin. 1,5 kilo kadar domatese 1 tatlı kaşığı kadar tuz 1 adet küp şeker de ekleyebilirsiniz. Şeker, domatesin tüm lezzetini daha çok ortaya çıkaracaktır.
Domates sosu yaparken içine mutlaka şeker ilave edin. 1,5 kilo kadar domatese 1 tatlı kaşığı kadar tuz 1 adet küp şeker de ekleyebilirsiniz. Şeker, domatesin tüm lezzetini daha çok ortaya çıkaracaktır.
orta hararetli ateşte en az 45-60 dk kaynatılır. Kaynatma süresi çok önemli. 45 dk pişirdim altını kapatayım demeyin, bu noktada domatesin su miktarı size yol gösterici olacaktır. Eğer çok suluysa biraz daha kaynatın.
Kavanoza içerik konulduktan sonra kapak sıkıca kapatılarak ters çevriliyor. Bu ters çevirme işlemi önemli zira kavanozun kapağının sızdırmaması gerekiyor.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Konserve kavanozu ne zaman ters çevrilir? Kapattıktan hemen sonra düz bir zemine ters çevrilir ve soğuyana kadar bu şekilde bekletilir. İyice soğuyan konserveleri güneş görmeyen bir yerde saklayarak domatesin olmadığı kış aylarında afiyetle tüketebilirsiniz.
Yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve ıslak diş fırçası yardımıyla nazikçe ovalayın. Eğer yağ lekesi salçalıysa, bulaşık deterjanı ve karbonatı karıştırarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca küçük parçalı kıyafetleri, karbonatlı su karışımının içinde bekleterek de lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Eski yağ lekelerini çıkarmak için genelde karbonat kullanımı çok yaygındır. İlgili bölgeye bir miktar karbonat döktükten sonra bir süre beklenir. Daha sonra kurması ile beraber yağ lekesi ılık su eşliğinde çıkarılabilir. Ayrıca diş fırçasını kullanmak suretiyle de eski yağ lekesini giysiden kolayca çıkarmak mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri