Öncelikle uygulama yapılacak yüzeyler, toz ve kirlerden arınacak şekilde yıkanmalı. Daha sonra pasta cila işlemi uygulanacak yüzeylerin sabunlu su ve kil hamuru yardımıyla tekrar temizlenmesi gerekiyor. Kil hamuruyla yüzeydeki son kalıntıların en ince gözeneklere kadar temizlenmesi amaçlanıyor.
Bu izler çok kolay gider mümkün olan en ince aşındırıcı ile ürünü yedire yedire uygularsanız sonuç çok güzel olur.
Araba yıkanırken kesinlikle fırça kullanılmamalıdır. Benzin istasyonlarındaki otomatik yıkama makinelerinden de uzak durmak gerekir. Kirlerin yoğun olduğu durumlarda yumuşak mikrofiber bezler tercih edilebilir. Kullanılan kimyasalların kostik gibi asidik bazlı içerikli olmamasına dikkat edilmelidir.
Evet, pasta attıktan sonra araba yıkanır.
Pasta işleminden açığa çıkan bu tozlar araç yüzeyine yayılır. Hele bir de silikon içerikli bir pasta ise, bu pasta artıkları özellikle plastik ve kauçuk aksama yapışır ve temizlenmesi oldukça zordur.
Eğer uygulama dolgu malzemesi içeren pastalarla yapılmışsa, pasta cila yıkanınca çıkar mı, evet çıkar. Bu tek yıkamada da gerçekleşebilir, birkaç yıkama sonrasında da gerçekleşebilir.
İlgili 42 soru bulundu
Derinliğin boyutuna göre zımpara veya doğrudan cila kullanmanız gerekebilir. Aracınızda oluşan çiziğin derinliği hafif ve düzeydeyse doğrudan pasta cila ile çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer orta derece veya ağır bir çizik söz konusu ise öncelikli olarak zımpara ile çizik yüzeyinin zımparalanması gerekir.
Cila sökücü ile cila nasıl sökülür
Şayet parçalar tek parça ve büyük ise kesinlikle cila sökücü jel ürünü öneririz. Jel ürün rulo veya fırça ile yüzeye sürülerek uygulanır. belirli bir süre beklendikten sonra cila sıvılaşacaktır. Daha sonra spatula yardımı ile yüzeyden kazıyarak işleme son verilir.
Pasta Cila Ne Kadar Dayanır? Pasta işlemi genellikle 2 yılda bir tekrar yaptırılabilir. Bu işlem 2 seneden daha kısa sürede tekrar ettirildiği zaman boya zarar görebilir. Cila ise genellikle 3 ay sonunda parlaklığını yitirir.
Kullanılan malzemeye göre pasta cila ömrü 3 aydan 1 yıla kadar kalıcıdır. Silikonsuz çizik giderici pasta ürünleri kullanılarak yapılan uygulamalar neticesinde çizikler kalıcı olarak yok edilir. Ancak, silikonlu veya dolgu malzemesi içeren pastalarla yapılan işlemlerde çizik kanalları dolgu yapılarak kapatılır.
Arabanıza yaptığınız pasta ve cila işlemleri sonucu aracınızın üzerinde bir koruma kalkanı oluşur. Söz konusu koruma kalkanı sayesinde, Güneş yanığı oluşumunun önüne geçebilirsiniz.
Boyayı incelterek oluşmuş hafif çizikleri ve lekeleri kapatabilir. Ancak pasta aynı zamanda aracın boya rengini de matlaştırır. Pasta yapılan yüzeye cila yapılmaz ise o bölgeye pasta yapıldığı çok net anlaşılır. Bu nedenle cila pasta uygulamasının olmazsa olmazıdır.
Hangi Durumlarda Zımpara ve Cila Kullanılır? Bazı durumlarda araç kaportasındaki çiziğin derinliğinin fazla olması sebebiyle zımpara veya pasta cila işlemlerinin uygulanması gerekebilir. Eğer aracınızdaki çizik orta düzeyde derinse pasta cila yardımıyla çiziği ortadan kaldırabilirsiniz.
Pasta cila işleminin süresi aracın büyüklüğüne, çiziklerin yoğunluğuna, kullanılan malzeme ve uygulamayı yapan kişinin uzmanlık seviyesi ve tecrübesine göre değişkenlik gösterir. Eğer uygulama komple değil de sadece belirli bölgelere yapılacaksa, bu durumda işlem 10 dakika bile sürebilir.
Pasta Cila Leke Çıkarır Mı? Pasta cila boya yüzeyini aşındırarak uygulanan bir işlem olduğu için leke ve kirleri büyük oranda temizler.
Hava sıcaklığının yüksek olduğu zamanlarda güneş ışıkları aracınızın boyasının deforme olmasına yol açabilir. Özellikle uzun süre güneş ışınının altında kalan araçlarda, sıcak bölgelerde görülen güneş yanıkları çok ciddi ve derin boyutlarda değilse pasta ve cila uygulaması yapılarak yanıklar giderilebilir.
Pasta cila yaptırmanın maliyeti 500-1000 liradan başlar, 7500 TL'ye kadar çıkabilir. Pasta cila uygulama fiyatları mekana göre çok farklılık göstermektedir. Sıradan bir yıkamacıda 750 lira civarındayken, car care, detailing gibi daha lüks uygulama merkezlerinde fiyat 7500 TL'ye kadar çıkabilmektedir.
Uygun ortam şartları sağlandığı sürece; yağmurlu veya karlı havalarda, her ay ve mevsimde hava sıcaklığı ne olursa olsun pasta cila her zaman yapılabilir. Sıcak yaz aylarında, soğuk kış aylarında veya ılık bahar aylarında pasta cila yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Pasta cila ayda bir kere veya yılda iki kez yapılır gibi kesin rakamlarla verilen bilgiler doğru değildir. Cila aşındırıcı olmadığı için 2-3 ayda bir gibi sık periyotlarda yapılmasında sakınca yoktur.
Bizce Türkiye'nin en iyi pasta cila markası tamamen yerli imkanlarla üretilen Netfer. Keşke bu sorunun tek bir cevabı olabilseydi. Tüm kullanıcıların tek bir markayı “en iyi” olarak konumlandırması mümkün değildir. Kullanıcı tercihlerine göre en iyi pasta cila kavramı değişkenlik gösterir.
Mevsimsel olarak da meydana gelebilen güneş veya kirli havaya ek olarak sabunun da oluşturabileceği matlaşmış görüntüyü düzeltmek için pasta cilayı tercih etmeniz oldukça mantıklı bir tercih olacaktır.
Pasta cila yapılmazsa araçta zamanla oluşan çizikler nedeniyle kaporta yüzeyinde matlık ve boya renginde solukluk oluşur. Pasta arabadaki çizikleri gidermek, cila ise parlatmak ve koruma sağlamak için yapılır. Bu işlemler neticesinde verniğin matlaşan tabakası alınacağı için boyanın gerçek rengi ortaya çıkacaktır.
El ile cila yapma işlemi mümkün olan bir durumdur. Eski zamanlarda makinalar olmadığından, araç sahipleri kendi araçlarını el ile cilalıyordu. Pasta cila işlemleri, elle titizlikle yapılabilir.
Stac Plastic Çizik Giderici Pasta, Cila, Nano Sünger Seti
Amatör kullanıcıların tercihi diyebileceğimiz bir ürün olması ve kolay kullanımı listemize birinci sırayı almasını sağlamaktadır. Klasik pasta işleminde sarf edilen eforun daha azı bir eforla aynı sonucu alabileceğimiz bir ürün.
Veya yenilenmesi gereken koruyucu verniklerin tabakasını söküp tekrar vernikleme veya koruyucu atılması gereken durumlarda. Vernik nasıl çıkar ürünü vernikleri çıkarıcı kullanılır. Boya sökücü jel ürünlere ihtiyacınız var ise buyrun.
Az önce zımparaladığın kısmı cam temizleyici gibi alkol bazlı bir temizleyiciyle sil. Bunun ardından solvent bazlı bir boya temizleyiciyle tekrar sil. Bu ya seçtiğin vernik tamir kitinde ya da sprey verniklerle birlikte verilir. Temizlenmiş alanı ince kumlu, dokuma bir ovma pediyle iyice ov.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri