Kalın pasta uygulaması yaparken agresif keçe veya sert sünger kullanılması gerekirken, kılcal çizikleri gidermek için yapılan ince pasta uygulamasında orta sertlikte sünger kullanılması gerekir. Cila uygulaması ise her durumda yumuşak cila süngeri ile yapılmalıdır.
Cila: Netfer Paroto cila uygulanırken; yumuşak cila süngeri (genelde siyah renk) tercih edilmelidir.
Orta veya yumuşak polisaj süngeri ile kullanılması tavsiye edilir.
Bu işlem için pasta cila malzemesi yani cila ve onu uygulayacak bez gereklidir. Ancak sıradan bir bez, cilayı homojen dağıtamaz. Hatta yüzeyde istenmeyen lekeler ve çizikler bırakır. Bu işlem için özel olarak üretilmiş ürünlere de polisaj keçesi denir.
3M™ Perfect-it™ Sünger Cila Pedi, pasta aşamalarında ortaya çıkan ince çizikleri parlatmak için kullanılan yumuşak bir sünger cila pedidir.
İlgili 33 soru bulundu
Pasta polisaj süngeri, çeşitli parlatma ürünlerinin seçilen yüzeye etkili ve doğru bir şekilde yedirilmesine yardımcı olur. Özellikle de araçların dış kaplamalarını güzelleştirmek için tercih edilir. Polisaj süngeri markaları müşterilerin beklentilerini karşılayan çok sayıda ürünü satışa sunar.
Kovayı 1 cm fon payı kalacak şekilde su ile doldurun, isteğe göre suya çözüştürü temizleyici kimyasal katabilirsiniz polisaj makinesinin pedini iki kanatı açarak içeri sokun ve kanatları kapatın makineyi çalıştırarak 1-2 dakika su içine bastırarak temizlenmesini sağlayın.
Kullanım sonrasın da iyice yıkanıp, kurutularak naylon bir kapta saklanması tavsiye edilir.
EN KALİTELİ PARLATMA PEDLERİ
Parlatma cila pedleri, daha uzun süre yalnız kalmamasını sağlamak için kalınlığı arttırır, sünger ped, bükülebilir, yıkanabilir, yeniden kullanılabilir.
Kılcal çizikleri ve hare izlerini gidermek için kullanılan ince pastalar, orta sertlikte sünger ile uygulanmalıdır. Orta sert süngerler piyasada genelde bordo renkte satılmaktadır.
Büyük araçlarda daha rahat çalışabilmek için 500 mL pasta cila seti alınmasını tavsiye ederiz. Profesyonel uygulamacılar 1 litre pasta ile 8 – 10 araca işlem yapabilirken, amatör kullanıcılar malzemeyi daha bol kullanırlar ve çok daha fazla pasta cila tüketirler.
Aracın gemiden, tırdan indirilmesi esnasında sürtme ile oluşan çizikler veya kötü hava şartları altında bekletilme sonucu oluşan vernik matlaşması gibi durumların çözümü olarak sıfır arabalara da pasta cila yapılabilir. Pastadan farklı olarak, aşındırmaya sebep olmadığı için sıfır arabaya cila her durumda yapılabilir.
Hare, yanlış yıkamalar, uygulamalar sonucu yüzeyde oluşan örümcek ağı veya hologram diye hitap ettiğimiz yüzey hatalarıdır. Harelerin oluşmasının en büyük nedeni, pasta işleminin polisaj makinesinde yün keçe veya sünger ped ile uyguladıktan sonra ardında bıraktığı dalgalanmalardır.
Türkiye ortalama şartlarında yeni yapılan boyadan ve vernik işleminden yaklaşık 15 gün / 2 hafta sonra pasta cila yapılabilir. Çizik giderme adımlarından sonra son katta mutlaka cila yapılmalıdır. Netfer Paroto ile yapılacak uygulama ile hem parlatma hem de boya koruma faktörleri tek ürünle sağlanmış olur.
Pasta cila işlemine geçmeden önce aracın dış bölgesinin iyi bir şekilde yıkanması gerekir. Daha sonra vernik yüzeydeki çıkmayan lekeler için kil hamuru kullanılır. Böylece temizlenen bölge pasta yapmaya hazırlanmış olur. Bu işlem sadece aracın boyasını parlatmak için uygulanmaz.
Kalınlığına ve agresiflik seviyesine göre pasta boyayı değil ama verniği 1 ile 3 mikron arasında inceltir. Pastanın çizik giderme işlevi boya tabakasında değil, boyanın üzerinde bulunan vernik tabakasında gerçekleşir. Bu yüzden sorunun daha doğru versiyonu: “Pasta verniği kaç mikron inceltir” şeklinde olmalıdır.
Pasta uygulamasının öncelikle rotary veya orbital polisaj makinesi ile, makine imkanı yoksa elle yapılmasını tavsiye ediyoruz. Matkap ile uygulama yapıp iyi sonuç alan kullanıcılarımız var ancak matkabın devir hızları polisaj makinesi gibi kolay yönetilemediği için tavsiye etmiyoruz.
Polisaj keçesi, genelde metallerin ve diğer sert malzemelerin yüzeylerini düzgünleştirmek, parlatmak ya da küçük çizikleri gidermek için kullanılan bir araçtır. Yüksek hızda dönen bir alet üzerine monte edilen bu keçe, polisaj pastası ile birlikte çalışarak malzemenin yüzeyinde pürüzsüz ve parlak bir sonuç elde eder.
El ile Pasta Cila Yapılır Mı? Evet, Netfer pasta çizik giderici ve cila boya koruma ürünlerini kullanarak el ile uygulama mümkündür.
Pasta Cila Ne Kadar Dayanır? Pasta işlemi genellikle 2 yılda bir tekrar yaptırılabilir. Bu işlem 2 seneden daha kısa sürede tekrar ettirildiği zaman boya zarar görebilir. Cila ise genellikle 3 ay sonunda parlaklığını yitirir.
Arabaya Pasta Cila Yaptıktan Sonra Mutlaka Yıkanmalı Mıdır? Pasta cila öncesinde ve sonrasında araba yıkanabilir, hatta yıkanmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken konu pasta cila işlemine başlamadan önce aracın yüzeyinin tüm kir ve demir tozu gibi yabancı maddelerden temizlenmiş olması gereklidir.
Polisaj uygulamalarında yoğun olarak kullanılan pasta cila keçesi pastanın kalınlığına uygun agresiflikte seçilmelidir. Pasta cila keçelerinin kalitesi sertliğine ve yün sıklığına göre farklılaşır. Çizik giderme ve pasta cila işlemlerinin vazgeçilmesi olan polisaj keçeleri genellikle yünden imal edilir.
Yağmur altında yapılmadığı sürece yağmurlu veya yağışlı havalarda da pasta cila yapılabilir. Pasta cila uygulamaları 4 mevsim yapılabilir.
Elle yapılacak çizik giderme uygulamalarında sünger veya bez gibi ekipmanlar yerine pamuk kullanılmalıdır. Çünkü sünger, aşındırma işlemi için yüzeye gerekli basıncı oluşturamaz. Bezler ise yeni çiziklere sebep olabilir. Pamuk ise yapısı gereği yeni çizikler oluşturmaz ve yüzeyde gerekli direnci oluşturabilir.
Kesinlikle ince partiküllü bir pasta ve ardından cila sorununuzu muhtemelen çözecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri