Her şeyden önce pastacı kremasının içine konulan yumurta taze olmalıdır. Yumurtanın beyazı ile sarısı ayrılırken ikisi birbirine asla karışmamalıdır. Çünkü yumurtanın beyazı kremanın sert olmasını neden olur. Kremayı hazırlarken karıştırmayı asla bırakmayın, tencerenin dibi tutabilir ve kremanız yanık kokar.
Temperlenen (ılık hale gelen) yumurta sarılarını ocaktaki süte ilave edin ve koyulaşıncaya karıştırarak pişirin. Kıvam alan kremayı ocaktan alın içine tereyağını ve vanilya aromasını ilave ederek tamamen karışıncaya kadar çırpın. Ara ara karıştırarak kremayı soğutun.
Yumurta beyazı çırpıldıkça içerisinde hava kabarcıkları oluşur. Bu hava kabarcıkları sıvının içerisinde hapsolur, proteinlerin de sayesinde birbirlerine yapışmaya başlar ve beyaz hafif katı kıvamlı bir köpüğe dönüşür. İşte bu köpük keklerin puf puf kabarmasını sağlar, sufleye doku verir.
Bu arada da yumurta aklarını beze haline gelene kadar çırpalım. Ve ocakdan şurubumuzu alıp yumurta aklarına kaynar kaynar dökelim vanilyayı da döküp 15-20 dakika mikserle çırpalım. İyice çırpalım kabın kenarlarına toplaşınca kabın ortası boşalıyor buda demekdir ki. Kremanın kıvamı oldu.
Cıvık krema nasıl sertleştirilir? Eğer hala koyulaşmadıysa, bir kabın içine yarım bardak ılık su ya da oda sıcaklığında süt koyun. Muhallebiyi yaparken 1 litre su kullandıysanız, su ya da sütün içine 2,5 yemek kaşığı nişasta eklemek yeterli olacaktır.
İlgili 32 soru bulundu
Süt, şeker, un, yumurta sarısını tencereye alıp hepsini bir çırpıyoruz. Sonrasında ocağın üstüne alıp kısık ateşte devamlı çırparak karıştırıyoruz. Kaynayan kremanın altını söndürüp tereyağı ve vanilyasını da ilave edip tekrar çırpıyoruz. Kremayı soğutup, mikserde çırpıyoruz.
Meyveli Pasta KremasıMeyveli pasta kreması, sade ya da çikolatalı kremayı tercih etmeyenler için güzel bir alternatiftir. Meyveli krema denilince ilk a... Krem Şantili KremaKrem şantili krema, klasik pasta kremasından biraz daha farklıdır.
Yumurtanın akını, sarısından ayırdıktan sonra, kabın içerisine bir tatlı kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı kadar limon suyu ekleyip iyice karıştırın. Karışımı cildinize bir fırça yardımı ile sürdükten sonra 10 dakika kadar bekleyin. Daha sonra ılık suyla yıkayın.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kremanın içine krem şanti yerine ne kullanılır? Bana çok fazla soru geliyor; kremşanti yerine pastacı kreması ile pasta kaplanır mı diye. Sorulara cevaben bu tarifi paylaşmak istedim. Evet pastacı kreması ile elbette yapabilirsiniz.
Yumurta beyazı, sarısına oranla daha düşük kalori içerir ve aynı zamanda cilt sağlığı için de maske yapımında kullanılır. Yumurta akı sayesinde cildiniz için doğal botoks etkisi sağlayabilir; aynı zamanda fit beslenme rutininize az kalorili bir besin kaynağı kazandırabilirsiniz.
Yumurtanın sarısı, vitamin açısından beyazına göre çok daha niteliklidir. Demir, fosfor, magnezyum ve potasyumun yanı sıra D, B12, B9, B6, B2, B1, A ve E vitaminlerini bünyesinde barındırır. Bu nedenle de oldukça sağlıklıdır. Yumurtanın beyazı ise B vitamini bakımından zengin bir içeriğe sahiptir.
Temiz ve kuru cildinize masaj yaparak maskeyi sürün. Ancak dudak ve göz çevresine sürmemeye dikkat edin. 15 dakika maskeyi cildinizde beklettikten sonra bol suyla yüzünüzü yıkayın. Maske cildi kurutabileceği için, uygulamadan sonra cildinize nemlendirici sürebilirsiniz.
Pasta Kremasında yumurta ne işe yarar? Pastacı kreması, lemon curd (limon kreması), puding gibi daha yoğun kıvamlı ve dokulu sütlü tatlı ya da kremalarda sık sık kullanılıyor. Sütlü tatlıların içerisinde pişmemesi, tüm malzemelerle buluşup sadece doku ve renk vermesi amacıyla yumurta sarısı kullanılıyor.
Beyaz kremaya şeker eklenmesi sonucu elde edilen pastacı kreması (Cremé Patissere) ise, birçok tatlı tarifinin vazgeçilmez bir malzemesidir. Pastacı kreması tariflerinin büyük çoğunluğunda, karışıma vanilya aroması da ilave edilir. Ekler ve profiterol kreması da temelde pastacı kreması kullanılarak elde edilir.
Yumurta akı, yüzdeki fazla kir, yağ ve ölü hücreleri temizler ve cildi sıkılaştırır. Sıkılaştırıcı özelliği ile cildi sivilce, akne ve siyah noktaları temizler. Cildin özellikle gözaltı şişkinliğini azaltmaya yardımcı olur.
Pişmeden önce yumurta akı ve yumurta sarısı sıvıdır. Bu sıvılar ısının etkisiyle kimyasal değişime uğrar. Yumurta akı çiğken saydam ve sıvı hâldeyken pişmiş yumurtanın akı beyaz ve katı hâldedir. Çünkü yumurta akının içinde suda çözünebilen proteinler vardır.
Gözenek sıkılaştırma, akne giderme, sivilce giderme gibi pek çok işe yarayan bu maskenin birden fazla tarifi bulunmaktadır. Yumurta akı maskelerinden bazıları ise şunlardır: Yumurta akı köpürtülerek yüze sürülür. Yumurta akı köpürtülüp içerisine limon suyu eklenir ve yüze uygulanır.
Doğal olarak cildi kurutan yumurta akı özellikle yağlı cilde sahip olanların sıklıkla karşılaştığı sivilce, akne ve siyah nokta gibi sorunlara çözüm olur. İçerdiği doğal biyoenzimler sayesinde ciltteki kir ve yağ birikimlerini gidererek cildi derinlemesine temizler, sağlıklı ve ipeksi bir görünüşe kavuşmasını sağlar.
Genelde, yumurta beyazı tozu unlu mamuller sektöründe kullanılır. Özellikle, pandispanya keklerinde yaygındır. Taze yumurta beyazından farklı olarak, daha çabuk köpürür ve daha açık renkli daha kabarık bir kek oluşumuna neden olur, çalışılması yumurtaya göre çok daha kolaydır.
Yumurta akı tozunun yağ oranı düşük olduğu için kolesterolü düşük tarifler yapılmasına katkı sağlar. Spor yapanların kas kütlesini korumak ve artırmak için sürekli proteine ihtiyacı vardır. Yumurta akı tozu da bu yüksek protein ihtiyacını kolayca karşılayabilir.
1 litre sütten yaptığınız ve kıvamı cıvık kalan muhallebinize 2,5 yemek kaşığı kadar nişasta ilave etmeniz yeterli.
1- Kremaya malzemeleri çırpma teli ile çırparak başlayın. 3- Vanilya ve mısır nişastası veya süt tozu veya puding karışımı ekleyin. 4- Sertleşene kadar çırpmaya devam edin. 5- Kremanız çırptıkça şekli bozulmuyorsa hazır demektir.
Püf Noktası:
Kremayı eklerken yavaş yavaş eklemelisiniz. Yahut bir kaseye çorbanın suyundan alarak, içerisine kremadan ekleyip, kremanın ılımasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle kremanızın kesilmesinin önüne geçmiş olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri