Profesyonel Pastacılık eğitimi, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saati kapsamaktadır. 18-40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler,
Pastacı olmak isteyen kişiler, meslek liselerinde bulunan ilgili bölümlerde gerekli eğitimi alabilir. Eğitim süresi dört yıl olarak belirlenen okulların yanı sıra kişiler, mesleki eğitim veren çeşitli kurumlara gitmeyi de tercih edebilir.
Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.
İSMEK Pastacılık Kurs Kaydı Yaptırmak Ücretli mi? Hayır, kursa kayıt olmak için ücret ödemeniz gerekmiyor. Kurs tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
Pastacı Eğitimi Süresi
2224 saatlik eğitim yaklaşık olarak 23 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır. Bu nedenle eğitim koordinatörlerimizle görüşmeniz kurs seçimi yaparken size kolaylık sağlayacaktır.
Okuryazar olmak. 2. 13 yaşını tamamlamış olmak.
Her şeyden öte pastacılık meslek olarak oldukça zor bir iş. Kimyevi bir çalışma alanı, hassas ölçülere dayalı bir çalışma temposu, lezzetlerin birbirleriyle olan tepkimelerinin önceden ölçülebilmesinin zorluğu gibi, mesleğe ait birçok detay bulunuyor.
Pastane veya fırın gibi bir dükkân açabilmek için ilk başvuru noktanız, dükkanı açacağınız yerin belediyesidir. Açacağınız işletmenin ruhsatı için onayı belediyeden almanız gerekmektedir. Belediyenin sizden isteyeceği belgeleri teslim ettikten sonra, pastane/fırın açmak için gereken evrakları talep edebilirsiniz.
Pasta Ustası Ne Demek? Pasta ustası; gıda üzerine faaliyet gösteren firmalar için un, yağ ve şeker gibi malzemeleri doğru şekilde kullanarak pasta çeşitlerinin üretimi konusunda mesleki bir yetkinliğe sahip kişilerdir. Pasta ustaları, çeşitli pişirme tekniklerini kullanarak ortaya farklı lezzetler koymaya çalışır.
toplam 750 ders saatidir.
Waiter lokanta içerisinde çalışan garson olarak bilinmektedir. Kelime anlamı genel olarak müşterilere hizmet eden ve çalışan kimse şeklinde sunulmaktadır. Kahvehane, lokanta, restoran ve pastane çalışanlarına verilen isimlerden biridir.
Programı başarıyla tamamlayanlar, Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanında; butik tasarım pasta ürünleri üreten pastanelerde, pastane mutfaklarında ve/veya kendi işyerlerinde çalışabilir, kişiye özel üretim yaparak gelir elde edebilirler.
Sosyal zekâyı (insanı ve toplumu tanıma kapasitesi) geliştiren gastronomi tarihi (her alanda ilgili bilim tarihi mutlaka anlatılmalı), tüketici davranışı, yemek kültürü ve sosyolojisi, turizm gibi alan dersleri de önemli.
Hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun, yaş pasta üretimi ve servise hazırlama teknik ve yöntemlerin öğretildiği bir eğitim programıdır.
Eğer halen butik bir pastacı olmak istiyorsanız birbirinden farklı atölye eğitimlerine katılabilir, daha fazla profesyonellik için özel kuruluşların pastacılık eğitimlerine göz atabilirsiniz. KUKİ&MUKİ sayesinde farklı pastacılık atölyeleriyle tanışabilir ve butik pastacılığın harika dünyasına ilk adımı atabilirsiniz.
Pastacılık ve Ekmekçilik Ön Lisans Programının amacı, yiyecek ve içecek sektörüne pastane şefi olmaya aday ulusal ve uluslararası tatlı, pasta ve benzeri ürünlerin yer aldığı mutfaklardan örnekler sunabilecek geleceğin pasta şeflerini yetiştirmektir.
Pastacı Çırağı, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak kendisine verilen görevleri yerine getiren üstlerinin denetiminde çalışan mesleğe yeni başlamış deneyimsiz mutfak elemanıdır.
Kremayla hazırladığınız pasta da aynı şeker hamuru gibi tercihen 1 gece buzdolabında bekletilir. Bu şekilde pastanın hem içi hem dışı kekle bütünleşip soğur ve üstüne şeker hamuru kaplaması yapmak için hazır hale gelir.
Pastacı Çalışma Alanları
Meslek elemanları pastanelerde ve otel mutfaklarında çalışabilirler. Bu mesleğin çalışma durumunda mevsimlik dalgalanmalar olup, yaz sezonunda turistik yerlerdeki işletmelerin doluluk oranlarına göre artış, kış aylarında ise azalma görülmektedir.
Pastacılık ve Ekmekçilik Bölümü (MYO) Nedir? Pastacılık ve Ekmekçilik Bölümü; pasta ve ekmek yapım teknikleriyle ilgili eğitim veren bir ön lisans programıdır. Bu programa merkezî sınav sisteminin TYT puanıyla öğrenci kabul ediliyor.
Bu eğitimin başarı ile tamamlanarak sertifika alınması halinde hem profesyonel sektörde birçok işletmede profesyonel pastacı, pasta şefi, pastacılık ustası olarak kolaylıkla görev alabilir, kariyerinizde ilerleyebilir ya da kendi işinizi kurarak pastacılık sertifikanız ile hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Pasta olmak isteyenlerin gitmesi gereken okullar, meslek liseleridir. Bu okullarda alan ile alakalı bölüm mevcuttur. Eğitim süresi ise 4 sene olarak belirlenmiştir. Bunun dışında ise mesleki eğitim veren kurumları da tercih edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri