Türkiye'nin en uzun ikinci kumsalına sahip Patara Plajı, 12 km. uzunluğunda incecik kumuyla dokunuşlarınızı unutulmaz kılıyor. Adını Patara Antik Kenti'nden alan Patara Plajı, sığ ve dalgalı bir denize sahiptir. Plaja geçiş antik kent üzerinden olduğu için giriş ücreti bulunmaktadır.
Patara Plajı'nın denizi genel itibariyle sığ bir yapıdadır. Bu bakımdan yüzme bilmeyenler tarafından tercih edilebilmektedir. Antalya'nın en çok rüzgar alan plajlarından biridir.
Patara kumsalı, çevredeki kumsallara göre daha uzundur. 18 km uzunluğundaki kumsalın derinliği yer yer 200-300 metreye ulaşır. Kumu ince, denizi sığdır.
Patara Plajı'nda Yüzülür Mü? Patara Plajı, tertemiz sahili ile Akdeniz'de yüzülebilecek en güzel plajlardan biri. Plaja her yıl binlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Sit alanı olması sebebiyle, oldukça iyi korunan plajda denize girmek çok özel bir deneyim olacak.
Caretta Caretta'ların yumurtlama alanı olması ve en uzun plajlardan biri olması ile ünlü bir plaj.Açık denize bakması nedeniyle her daim dalgalı.
İlgili 37 soru bulundu
Patara Plajı yukarıda da bahsettiğimiz gibi sahip olduğu alan sebebiyle dünyanın en uzun plajı unvanına sahiptir. Patara Plajı'nın denizi açık deniz olduğu için çoğunlukla dalgalı bir havası bulunur. Plaj doğal sit alanı özelliğine de sahiptir. Bu yüzden tertemiz havası ile tam olarak bir doğa harikasıdır.
12 km uzunluğundaki Patara Plajı bölgenin en uzun ve gösterişli plajıdır. Kumsalı ince kum olan plajın denizi ise sığ ve zaman zaman dalgalıdır. Sürekli rüzgarlı bir bölge olmasından dolayı, kumsal rüzgar sörfüne elverişlidir.
Plajın uzunluğu yaklaşık 18 kilometredir ve turkuaz rengindeki sığ denizi ve altın renkli kumları ile ünlüdür. Patara Plajı, milli park sınırları içinde yer alır ve bu nedenle koruma altındadır. Plajın doğal güzellikleri, antik kalıntıları ve caretta caretta kaplumbağalarının yuvalama alanları ile bilinir.
Etrafında bulunan Patara Antik Kenti'ni de ziyaret edebileceğiniz bölgenin plajı, yaklaşık 12 kilometrelik bir sahile sahiptir. Denizinin sığ olması sebebiyle çocuklu aileler tarafından da rahatlıkla tercih edilebilen plajın içerisinde hizmet veren tesisler de yer almaktadır.
3- Patara Plajı Kamp Alanı, Gelemiş-Kaş
Patara Plajı Kamp Alanı, 1. derece sit alanı olarak korunan ve deniz kaplumbağalarının Akdeniz'deki en önemli yumurtlama alanlarından olan Patara Plajı'nın yanı başında benzersiz bir tatil deneyimi sunuyor.
Patara Plajı Kaş'a 43 km uzaklıkta yer alıyor. 12 km'lik sahil uzunluğu ve 1500 metreye ulaşan genişliği ile dünyanın 1. en uzun plajı ünvanına sahip. İncecik kumdan oluşan plajı aynı zamanda Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı. O yüzden sabah 8 akşam 8 arası dışında plaj kullanıma kapalı.
Eğer Müzekart'a sahip değilseniz ören yerine 90 TL karşılığında giriş yapabiliyorsunuz. Hatırlatmadan geçmeyelim, öğretmenler ve öğrenciler de Patara Antik Kenti'ne ücretsiz giriş yapabiliyor.
1) İnceboğaz Halk Plajı
İnceboğaz halk plajı dalgasız bir denize sahiptir. Dolayısıyla yüzmeyi yeni öğrenen kişiler için bu plajın denizi biçilmiş kaftandır.
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
Türkiye'nin En Temiz Denizi 2021
Ayvalık Sarımsaklı plajı, Bozcaada Ayazma Plajı, Antalya Lara Plajı, Gökçeada Kefalos plajı, Antalya Çıralı Plajı, Çeşme Ilıca, Datça Ovabüklü, Marmaris Amos gibi isimler de en temiz denize sahip olan plajlar arasında yer alıyor.
Çok dalgalı ve tehlikeli bir plaj. Park, trafik güvenliğini tehlikeye sokmakta.
Marmaris ve çevresi, birbirinden güzel koylara sahip. En güzellerinden birisi de, Hisarönü köyünün yemşeyil çam ormanlarıyla çevrili Kerdime sahili. Şezlong ve şemsiye de kiralayabileceğiniz bu sahilde denize girmek için en güzel zaman ise kesinlikle suyun çarşaf gibi dümdüz olduğu sabahın erken saatleri!
Doğal Koruma ve Sit alanı olan Patara geniş kumsalı, kumların inceliği, ve denizinin sığlığı ile eşi benzeri bulunmayan bir güzelliktir.
Sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın en güzel plajlarından biri olarak bilinen Patara Plajı, yaklaşık 18 kilometre uzunluğu ile adeta saklı kalmış bir cennet niteliğindedir. Maldivler'i andıran bembeyaz kumsalları ile denizin tadına varabileceğiniz bu plaj, tatilinizi unutulmaz kılacak.
Antik kent girişinde müze kart geçiyor. Müze kartınız yoksa 45 TL ödeyerek hem antik kent hem plaja girebiliyorsunuz. Plajda şezlong ve şemsiye 100 TL. Plajdan kum tepelerine sahil boyunca eşsiz manzara eşliğinde yürüyerek yaklaşık 30 dakikada ulaşabilirsiniz.
Anadolu'nun en uzun ve en geniş kumsalı unvanını taşıyan Patara Plajı'nda at safari turları düzenleniyor. 1, 2 ve 3 saatlik rotalardan oluşan safari etkinliğinde ilk durak Patara Antik Kenti. Athena Tapınağı, Likya döneminde kalan hamamlar, lahitler ve yapıların gezildiği safari 15 km'lik parkuru kapsıyor.
Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında yer alan Patara Plajına giriş ücreti kişi başı 7.5 lira olarak belirlenmiştir.
“Kaputas plajı giriş ücretli mi?” Merhaba, plaj girişi ücretsizdi en son. eğer şezlong şemsiye kiralamak isterseniz onlar için ödeme yapıyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri