Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra saklama kabının vakumlu kapağı kapatılarak buzdolabına alınır. Patates püresinin buzdolabında saklanma süresi en fazla 4 gündür. Bu süre içerisinde tüketilmeyen püre bozulmaya başlayacaktır.
Pişirildikten sonra patatesin buzdolabında dayanma süresi ortalama 4 gündür. Buzlukta saklandığında ise bu süre 1 yıla kadar uzayabilir.
Patates için en sağlıklı saklama ortamı serin ve kuru bir yerdir. Ancak elinizde artan patates püresi varsa, bunu 4 ile 6 ay arasında derin dondurucuda rahatlıkla saklayabilirsiniz.
Patates piştikten sonra tekrar ısıtıldığında yada oda sıcaklığında uzun süre bırakıldığında, toksit etki yaratıp besin zehirlenmesine neden olabiliyor. Besin değerlerini yüksek ısıda kaybeden patatesi bekletmeden tüketmenizi tavsiye ederiz.
Patatesleri haşladıktan sonra oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Ardından kapaklı bir kaba alarak kapağını kapatın. Haşladığınız patatesleri, buzdolabında 3-4 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Patates püresinin buzdolabında saklanma süresi en fazla 4 gündür. Bu süre içerisinde tüketilmeyen püre bozulmaya başlayacaktır.
Patates, özellikle pişirildikten sonra, sağlık için zararlı bakterileri üretme riski en fazla olan sebzedir. Bunun nedeni ise içindeki nemin asit ve protein içermesidir. Dolapta 4 günden fazla bekletmemek gerekir.
1 çay kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı sütü tavada eriyene kadar ısıtın. Daha sonra patates püresini içine alarak ısıtmaya devam edin. Ocağın kısık ateşte olmasına dikkat edin ve püreyi sık sık karıştırın. Püreden kaynıyor gibi kabarcıklar çıkmaya başladığında, ısıtma işlemi tamamlanmıştır.
FIRINDA PATATES PÜRESİ TARİFİ
Patates püresini eritilmiş yağ, yumurta ve soğuk sütle karıştırın. Fırında 20 dakika pişirin. Üzerine kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin. 3 dakika daha pişirin.
Patates püresi kaç dakikada pişer? Yaklaşık olarak 20-30 dakikada patates pürenizi hazırlayabilirsiniz.
İçerdiği yüksek karbonhidrat ve nişasta nedeniyle çok da sağlıklı bir besin olarak görülmeyen patates, aslında lif, potasyum, B6 ve C vitamini kaynağıdır. Antioksidanlar açısından zengindir. İçerdiği dirençli nişasta ile kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Sindirim sistemini destekler, glutensizdir ve doyurucudur.
Ezerken, karıştırırken blender kullanmayın
Bunun yerine çatal, ezme kaşığı gibi aletler kullanın ve yavaş yavaş ezin. Nitekim blenderda ezmeyi tercih ederseniz patatesin içindeki nişasta bozulacağından püreniz yapışkan bir kıvamda olacaktır.
Mikrodalga kullanarak ısıtma; Patates püremize 3 yemek kaşığı süt ile 1 tatlı kaşığı tereyağımızı ilave ederek hızlı bir şekilde karıştıralım. Karışımımızı uygun bir kap içerisine alalım ve mikrodalgaya yerleştirelim. Patates püremizin kurumaması için düşük derece seçelim ve 30-40 saniye boyunca ısıtalım.
Patates bozulduğunu nasıl anlarız? Çürümeye başladığında büyük çürükler oluşur, siyah lekeler ortaya çıkar ve yumuşar. Lekeler olmasa bile yumuşamış patates yine de tüketilmemelidir. Normal şartlar altında patates toprak ve cevizimsi kokar, eğer küf kokuyorsa bu da patatesin bozulduğu anlamına gelir.
Patates piştikten sonra tekrar ısıtıldığında yada oda sıcaklığında uzun süre bırakıldığında, toksit etki yaratıp besin zehirlenmesine neden olabiliyor. Besin değerlerini yüksek ısıda kaybeden patatesi bekletmeden tüketmenizi tavsiye ederiz.
Çünkü patatesler soyulduğu andan itibaren mikroorganizmalar üreterek kararmaya başlar. Bu kararmayı engellemek için soyulmuş patatesi bol yağ ve tuz ile kaplamak gerekir. Bu şekilde hem buzlukta hem dolapta saklanabilir. Buzlukta hava almayacak şekilde uzun süre dolapta ise 3 ila 4 güne kadar saklanabilir.
Patates püresi ertesi gün yenir mi? Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra saklama kabının vakumlu kapağı kapatılarak buzdolabına alınır. Patates püresinin buzdolabında saklanma süresi en fazla 4 gündür. Bu süre içerisinde tüketilmeyen püre bozulmaya başlayacaktır.
Özel kabul günlerinde, çay saatlerinde, davetlerde ilk akla gelen soğuk patates püresi olur. Hem daha önceden hazırlanabilir, hem de yapımı kolay ve lezzetli olur. Üstelik oldukça da besleyici ve doyurucudur. Yemek davetlerinde salata olarak bile ikram edilebilir.
Çocuklar tarafından da sevilerek tüketilen bu lezzeti komşu ziyaretlerinde ve özel toplantılarda rahatlıkla yaparak tabağınızda bir yer verip güzel bir sunum yapabilirsiniz. Sütsüz patates püresi aynı zamanda kalorisi de düşük bir besin olduğu için gayet sağlıklı ve kilo alma derdini düşünmeden güvenle yiyebilirsiniz.
Haşlandıktan sonra patatesler ezilir ve içine patatesler sıcakken tereyağı veya margarin eklenerek iyice karıştırılır. Sosu ve yoğurdu hazırlanır. Patatesler bir küçük boy borcama dökülerek iyice sıkıştırılır. Üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından da sosu dökülerek servis yapılır.
Patatesi güvenli gıda olarak adlandırsak da diyetteyken içindeki şeker ve nişasta nedeniyle uzak durmamız gereken bir gıdadır. Bazı kişilerde sindirim problemlerine yol açarak gaz oluşmasına neden olmaktadır.
Haşlanmış patateslerinizi 3-5 gün buzdolabında saklayın. Haşlanmış patateslerinizi uzun süre kullanmayacaksanız dondurabilirsiniz. Patatesleri fırın tepsisine parşömen kağıdına koyarak önceden dondurun.
Kısık ateşte; düdüklü tencerede ise 20-25 dakika kadar, normal bir tencerede pişiyorsa 45 dakika kadar pişirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri