Çiğ patatesleri soyun ve iyice yıkayın. Ardından katı meyve sıkacağında suyunu çıkarın. Katı meyve sıkacağınız yoksa 3 adet patatese bir bardak su ekleyerek blenderdan da geçirebilirsiniz. Ardından topakları ayırarak bir kavanoza aktarın.
Kabızlık, Mide yanması ve Şişkinlik şikayetlerinin sonucunda yavaşlayan bağırsak fonksiyonları patates suyuyla yükselir. Patates suyu aynı zamanda içeriğinde çok yüksek antioksidan bulundurur. Karaciğer ve safra kesesinde biriken toksinlerin temizlenmesinde patates suyu kullanılır.
Kunak, karışımı bir dakika kaynatıp bir dakika demledikten sonra içilmesini önerdi. Programda ayrıca Kunak, mide ağrıları için sabahları aç karnına patates suyu içilmesini ülsere, gastrite, reflüye iyi geleceğini, hiçbir yan etkisi olmadığını belirtti.
Patatesi bu şekilde tüketmek, daha iyi bir sindirim için fayda sağlayabilir. Haşlanmış patates ayrıca, kan şekerinin ani yükselmesinin önüne geçmeye de yardımcı olabilir. Haşlanmış patates suyunun faydaları ise kabızlık ve bazı sindirim sorunlarının düzeltilmesinde katkı sağlamak olarak sayılabilir.
Tansiyon değerlerinin normal aralığa dönmesini sağlar, bu sayede olası kalp hastalıklarının riskini azaltır. Gut hastalığını önler. Her gün düzenli olarak 2 bardak kadar içilen çiğ patates suyu eklemlerde birikmiş olan ürik asidin kristallerinden vücudu arındırır.
İlgili 43 soru bulundu
Çiğ patatesleri soyun ve iyice yıkayın. Ardından katı meyve sıkacağında suyunu çıkarın. Katı meyve sıkacağınız yoksa 3 adet patatese bir bardak su ekleyerek blenderdan da geçirebilirsiniz. Ardından topakları ayırarak bir kavanoza aktarın.
Patates suyu, kabızlık, mide yanması gibi sindirim sistemi problemlerine karşı en iyi savaşçılardan biridir. Eğer sindirim sistemi ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız patates suyu tüketmeyi deneyebilirsiniz. İltihapları kurutarak eklem ağrılarını azaltıyor.
İnsülin direnci konusunda patatesin içerdiği nişasta varlığı diyabet rahatsızlığında dikkatli tüketilmesini gerektirmektedir. Patates tüketiminde özellikle aşırı yağ içinde kızartma şeklinde tüketilmesi ise kilo problemlerine neden olmaktadır.
Yemeklerden sonra bir kaşık alınan patates suyu reflü ile savaşmanız için oldukça faydalıdır. Kalori yakmanızı kolaylaştıran nişastayı bol miktarda içinde bulunduran patates, gün boyunca daha enerjik olmanıza da yardımcı olur.
Patates suyu maskesi yüze canlılık ve parlaklık getirerek cilt tonunu eşitlemekte faydalı olmaktadır. Patates suyu maskesi yapılışı kolay olmasının yanında yüz ve eller için de kullanılabilmektedir. Özellikle boyun bölgesinde bulunan kırışıklıkları gidermede faydalı olmaktadır.
Sabah aç karnına kahve, şekerli çay içmek de ağrıları tetikler. Tamamen doğal beslenmenin yanı sıra sabahları mideyi rahatlatacak olan elma sirkesi, muz, elma, papatya çayı, rezene çayı, nane - limon çayı, zencefil çayı içilmesi de ağrıların büyük ölçüde engellenmesine yardımcı olur.
Çiğ patates suyunun en bilinen faydası gastrit ve ülser için oluyor. Bu su, gastrit ve ülserin yol açtığı mide yarası, ağrı gibi belirtileri ortadan kaldırıyor. Gastrit ve ülserin yanı sıra farklı hastalıklara da iyi geliyor.
Sindirim sistemi sağlığını korumanın yanında patates bağırsak hareketlerini artırır.
Patatesin kabuklarını soyun ve rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Rendelediğiniz patateslerini suyunu iyice sıkarak bir kaba aktarın. Bu suyla kuru olan yüzünüzü yıkayın, posasını da göz altlarınıza ve burun üzerine koyarak bir süre bekletebilirsiniz. Ardından yüzünüzü bol suyla durulayın.
Patates suyu içindeki C vitamini ve niyasin gibi bileşenler, cildin renk tonunu açabilir ve cildi aydınlatır. Ayrıca patates suyu, ciltteki melanin üretimini engelleyen enzimler içerir. Bu sayede, cilt lekelerinin görünümünü azaltabilir ve cilt tonunu daha eşit hale getirebilir.
2) Patates
Bir diğer yöntem de, patatesi rendeledikten sonra, bir tülbent yardımıyla suyunu sıkmak ve bu suyu göz çevresine sürmektir. İçerdiği nişasta ve C vitamini, patatesi göz altı morluklarının tedavisinde faydalı bir besin olarak öne çıkarmaktadır.
Yumruların şişmeye başladığı dönemde patatesin suya olan ihtiyacı artar. Bu zamandan itibaren patates yumrularına 4-5 gün arayla su verilmesi gerekir. Hasat zamanından 15 – 20 gün önce yumruların olgunlaşması ve kabukların sertleşmesi için su verilmesi bırakılır.
Bütün halinde soyulmuş patates buzdolabında soğuk suda üzeri kapalı bir şekilde en fazla 24 saat bekletilebilir. Bir iki damla limon suyu veya sirke ile kararmaları önlenebilir. Patatesin kesildikten sonra kararması veya pembeleşmesi zararlı bir durum değildir.
Özellikle de kimyon, kırmızı toz biber ve karabiber gibi baharatlar patatesin gaz yapma ihtimalini önemli ölçüde azaltır. Patatesin içinde bol miktarda şeker ve posa bulunduğu için gaz oluşumuna ve gaz sıkışmasına neden olabilir.
Patatesin Zararları
İlk olarak sindirimi oldukça zordur ve hazımsızlığa sebep olabilir. Ayrıca aşırı tüketimi damar sertliği ve bazı iltihaplı hastalıklara sebep olabilir. Dişleri de yıpratarak zarar verir. Yüksek kalorili olması sebebiyle diyet yapanlara sıklıkla tüketmeleri tavsiye edilmez.
Patates iyi bir enerji kaynağı olmasının yanı sıra potasyum ve C vitamini gibi bazı besin ögelerinden de zengin oluşu sayesinde beslenmede bulundurulması uygun olan bir gıda olsa da, yeni bir araştırma bulgularına göre patates tüketimi kan basıncını(tansiyonu) yükseltebilir.
B6 vitaminin de vücuttaki pek çok etkisinin yanı sıra ödem oluşumunu azaltmada da etkili olduğuna dikkati çeken Aksoylu, bu nedenle ceviz, patates, muz ve et gibi B6 vitamininden zengin gıdaları daha çok tüketmenin faydalı olacağını vurguladı.
7) Patates Suyu
Bağırsaklarda oluşan enfeksiyon durumunda ishal yaşanır. İshali önlemek için patates suyu tüketmeniz önerilir. 1 adet patatesi soyun ve güzelce yıkadıktan sonra rendeleyin. Rendelenen patateslerin suyunu süzerek düzenli şekilde taze taze için.
5) Patates Suyu
Patates suyundaki mineraller midenin asitlenmesini önler ve mideyi rahatlatır. Patates suyunu tüketmek için kabuklarını soyduğunuz patateslerin haşlama suyunu tüketebilirsiniz. Patates suyu, mide fıtığına karşı etkili bir sonuç verecektir.
Potasyum, magnezyum ve kalsiyum açısından zengin olan haşlanmış patates, kolesterol ve kan şekerini dengelemede yardımcıdır. Ancak yine de patatesi, vitamin ve mineral kaybını önlemek için haşlamayıp buharda pişirmeyi tercih edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri