Kurutulmuş patates tozu 0-1 mm: Taze patates gerekli ön işlemlerden geçirilerek kurutulur. Kurutma sonrasında çıkan Kurutulmuş patates, özel kırma sistemleri ile öğütülerek patates tozu elde edilir.
Patates unu en çok ekmek yapımında kullanılmaktadır. Unlu mamullerde, ekmek dışında, bisküvi ve krakerlerde, poğaçalarda, milföy hamurunda, mantı, gofret tabaka, dondurma külahı ve benzeri unlu mamullerde kullanılır. Hazır çorba içeriklerinde, ev yapımı çorbalarda ve soslarda kıvam arttırıcı olarak kullanılır.
Patatesi soyun ve 4 parçaya bölün. Kışlık Patates ve Soğan Nasıl Saklanır? Patates püresini kurutucunuzun tepsisine yayın, ardından tepsiyi kurutucuya yerleştirin . Yüksek ısıya açın ve patateslerin tamamen kuruyana kadar kurutun.
Kullanım alanı çok yaygın olan patates nişastası özellikle gıda alanında salep üretimi, unlu mamullerde, hazır çorbalarda, ekmek üretiminde, kuruyemişlerde ve daha birçok farklı besin maddesinde kullanılmaktadır. Patates nişastası hamur işi, sos ve tatlılarda kullanılmaz.
İlgili 44 soru bulundu
Bunun amacı patateslerin kesilmiş yüzeylerindeki nişastayı almak ki patatesler birbirine yapışmasın. Yapışmamalarını sağlamak içinse bir süre soğuk suda beklettiğiniz kesilmiş patateslerin suyunu boşaltmanız ve de birkaç kez duru suyla iyice durulamanız gerekiyor ki tüm yüzey nişastası fazlası akıp gitsin.
Üzerine mısır nişastası, un, kabartma tozu ve tuz eklenerek patateslerin malzemeye bulanması sağlanır. Kızdırmış olduğunuz bol kızgın yağa patatesler bırakılarak kızarması sağlanır.
Patateslerini her zaman karanlık bir yerde, 20 derecenin altında, güneş ışığı almayan ve kuru bir yerde saklamalısın. Patatesler başka sebze ya da meyvelere temas etmemeli, mümkünse çuval, sepet ya da da kutu içinde saklanmalıdır.
Kurutulmuş patates, yaş patates kullanılarak kurutulup üretilen ve üretim sonucunda elde edilen ürünün öğütülmüş formudur. Taze patates kurutulmadan önce yaklaşık %80 civarında su içerir. Kurutma ile üründeki bu su oranı çok düşük değerlere indirilir.
Çiğ patates oda sıcaklığında 1 haftadan 1 aya kadar çürümeden kalabilir. Daha soğuk, kiler gibi ortamlarda biraz daha uzun süre dayanabilir. Pişirildikten sonra patatesin buzdolabında dayanma süresi ortalama 4 gündür. Buzlukta saklandığında ise bu süre 1 yıla kadar uzayabilir.
Patates tüketmek faydalı olduğu kadar aşırı ve sağlıklı şekilde tüketilmemesi zararlı olabilmektedir. Özellikle kalıtsal rahatsızlığı bulunan kişilerde patates tüketimine dikkat edilmelidir. İnsülin direnci konusunda patatesin içerdiği nişasta varlığı diyabet rahatsızlığında dikkatli tüketilmesini gerektirmektedir.
Maskenin etkilerini görmek için öncelikle 1 kaşık yoğurt ve çiğ patates suyunu karıştırın. Karışıma 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ekleyin ve bu kremi cildinize sürün. Cildinizde makyaj olmamasına özen göstermelisiniz. Yaklaşık 10 dakika kadar yüzünüzde bekleyen patates karbonat maskesi haftada 1 defa denenebilir.
Patates nişastası, patateslerden elde edilen nişastadır. Patates bitkisinin kök yumrularının hücreleri lökoplastlar (nişasta taneleri) içerir. Nişastayı çıkarmak için patatesler ezilir ve nişasta taneleri yok edilen hücrelerden serbest bırakılır. Nişasta daha sonra yıkanır ve kurutulur.
İçindekiler: Kurutulmuş sarımsak %22, kurutulmuş soğan %12, tatlı toz biber, karabiber, acı toz biber, kurutulmuş maydanoz, tuz %3, doğal mısır nişastası, bitkisel yağ (ayçiçek), zerdeçal. Rutubetsiz, serin, kuru ve ışık almayan yerde saklayınız. Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretilmiştir.
Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor
Çiğ patates suyunun içindeki antioksidanlar karaciğerin ve safranın temizlenmesine; karaciğer, kalın bağırsak ve böbreklerdeki atıklardan kurtulmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca idrar yolunda ve böbreklerde taş oluşumunu da önlüyor.
Patatesin aşırı tüketimi, diyabet hastaları için çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Patatesin aşırı tüketimi ve kızartmasının fazla yapılması kilo sorununa yol açabilir. Patates kızartıldığı zaman besin değerlerini kaybeder ve toksik madde artışını önemli ölçüde hızlandırır.
Patatesten ortalama 2.500 – 3.000 kg/da verim alınabilir.
Patateslerinizi küp küp ya da yuvarlak bir şekilde doğrayıp saklayamak için doğradıktan sonra buzdolabı poşetine aktarmanız yeterli. Ardından buzlukta patateslerinizi uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Patatesleri saklamadan önce mutlaka temizlemeli ama asla yıkamamalısınız.
Patatesler için en uygun saklama koşulları kuru bir ortamda muhafazadır. Zaman zaman evimizde kuru bir ortam dışında, patatesin muhafaza edildiği dolaba tuz, gazete kağıdı, pirinç, karbonat gibi nem alıcı maddelerde konulduğuna rastlamışsınızdır. Bu uygulama da filizlenmeyi bir ölçüde engelleyebilir.
Patateslerin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölüp, iri küpler halinde kesin. Tencereye su ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suya tuz ve kabartma tozu ekleyin, ardından patatesleri ilave edin.
Bir kasede tuz, karabiber, pul biber, sumak, biberiye ve kekik karışımı hazırlayın. Doğranmış patatesleri bu karışıma bulayıp harmanlayın. Ardından kızgın yağda kızartın.
Patatesler soyulur, boylamasına dörde kesilir ve 1 cm kalınlıkta küp doğranır. Tencereye su konur ve kaynamaya bırakılır. Kanayan suyun içine tuz ve karbonat atılır ve patateste kaynayan suya atılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri