Süt tercih etmiyorsanız birkaç parçaya böldüğünüz patatesleri çorbanıza ekleyebilirsiniz. Patates içeriğindeki lifler sayesinde pişerken tuzlu suyu çeker. Damak zevkinize göre patatesi çorba içinde ezebilir veya 10-15 dk sonra bütün halinde çıkarabilirsiniz.
1) Patates
Genellikle yemek yeme esnasında eklenmesi önerilen tuz, pişirme anında fazla eklenirse tuzlu yemeyenleri rahatsız eder. Böyle anlarda ilk yardımcınız patates olacaktır.
Toparlamamız gerekirse, yemeğiniz: Hafif tuzlu ise içine 1-2 adet kesme şeker atın. Orta derecede tuzlu ise patatesi dörde bölüp yemekle birlikte kaynatın ve sonra çıkarıp atın. Fazla tuzlu ise hem patates kullanın hem de suyun bir kısmını kızarmış ekmekle dışarı alın.
İki üç damla yeter: Limon
Asiditeyi artırıp tadı dengeleyelim. Bu yöntemi kullanırken 1 yemek kaşığı sirke ekleyerek sonuca ulaşabilirken, limon suyu için 3-4 damla yeterli olacaktır.
SUYUNU FAZLA KAÇIRDIĞINIZ YEMEKLER İÇİN
Tencerenin üzerine kağıt havlu veya temiz kuru bir bez koyup kapağını kapatın. Ocağın altını en kısık dereceye getirin. Tencerenin kapağını açmadan pilavın suyunu azar azar çekmesini sağlayın.
İlgili 21 soru bulundu
Tadı dengeler: Limon suyu
Acısı fazla kaçmış yemeğin tadını dengelemek ve acıyı azaltmak için limondan yardım alabilirsiniz. Çay bardağının dörtte birine denk gelen limon suyu bu noktada yeterli olacaktır. Pişen yemeğinize limon suyunu ekledikten sonra artık içiniz rahatlayabilir.
Yemek pişirirken tencerenin kapağını mutlaka kapalı tutun. Bu sayede tencere içindeki buhar kaybolmaz. Bu şekilde de yemeğin pişme süresi kısalır. Özellikle de işiniz aceleyse tencere kapağının kapalı olmasına daha çok dikkat etmelisiniz.
Erişte Pilavı İçin Malzemeler :
1,5 su bardağı erişte. 1,5 su bardağı sıcak su.
Tuz, su kaynadıktan sonra eklenmeli
Makarna bol tuzlu suda haşlanmalıdır. Tuzu baştan değil, su kaynadıktan sonra 5 litre suya 1 yemek kaşığı olacak şekilde eklemek gerekir.
Fazla tuz tüketimi zararlı
Bu hastalıkların başında yüksek kan basıncı (hipertansiyon) geliyor. Ayrıca, sodyum, vücudun su tutmasına (dehidrasyon) sebep olarak, kalp yetmezliğine, böbrek hastalıkları, akciğer hastalığı ve eklem yangısına sebep oluyor.
Yoğunluğu, kübik santimetre başına 2.17 gramdır ve suda kolaylıkla çözünürdür.
Deniz tuzları daha birçok faydalı mineral içerir ve insan için daha fazla lezzetlidir. Stresti Azaltır:Doğal deniz tuzu,kan basıncını düzenlemek için büyük ölçüde faydalıdır.
Patatesi doğrayarak yemeğe ilave edebilir, veya çorbalarda yaptığınız gibi birkaç parçaya bölüp piştikten sonra yemekten çıkarabilirsiniz. Sadece suyu tuzlu olmuş yemeklerde ise kızarmış ekmek çözümdür. Yemeğin suyunun bir kısmını kızarmış ekmek parçaları ile alıp atabilirsiniz.
Patateslerinizi kızartmadan önce içine tuz eklediğiniz maden suyunda yarım saat kadar bekletirseniz çıtır çıtır patateslere kolayca kavuşabilirsiniz. Soda ve tuz yerine içine bir kaşık sirke damlatılmış soğuk sudan da faydalanabilirsiniz. Limon da aynı şekilde patateslerin çıtır çıtır olmasını sağlıyor.
Patatesleri ekleyin ve bir kaç kez karıştırdıktan osnra, üstlerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve patatesler yumuşayana dek pişirin.
Suyunuz artık mümkün olduğunca sıcak. 4- Asla altını kısmayın: Suyun sıcaklığını kaynama noktasında tutmalısınız. Böylece makarna daha hızlı pişer ve al dente sonuç elde etmenin tek yolu budur. Ocağı kıstığınız anda makarnanızın hamur olmasına neden olursunuz.
Tuz tüketimini azaltarak ve hatta mümkünse minimuma indirerek kemik erimesi, mide kanseri, böbrek hastalıkları gibi sağlık sorunlarına yakalanma riskini azaltır.
Makarnanızın kıvamını anlamak için yapabileceğiniz en iyi şey ise tadına bakmaktır. Tam aksine, suya atılan tuz kaynama noktasını yükselterek suyunuzun daha geç kaynamasına neden olur. Ancak tuzlu su kaynadığında sıcaklığı tuzsuz sudan daha yüksek olacağından makarnalarınız daha çabuk pişecektir.
Suyla yapılan bütün hamurlar, daha yumuşak daha kırılgandırlar. Ancak erişte, makarna gibi uzun süre saklanacak, kaynar suyun içinde pişirelecek tariflerde yani daha dayanıklı ve sert olması özellikle istenen hamurlar için vazgeçilmez unsurlardan biri de su yerine ölçüsü kadar süt ilave edilmesidir.
Erişteler kavrulduktan sonra kaynar suyu üzerine ekleyin ve tuzu da dökerek karıştırın. Kısık ateşe alarak kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekince altını kapatın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Ardından servis edin, afiyet olsun!
Nihale, kısaca sofrada kullanılan tencere altlıklarına verilen isimdir.
Demlenen pilavlar, suyunu daha iyi çeker ve tane tane bir kıvam alır. Bu nedenle pişen pilavı en az 10 dakika kadar dinlendirmeniz gereklidir.
Yemek yaparken İhlas suresi, Kevser suresi ve Ettehiyyatü okunur. İhlas suresini okumak: Yiyenlerin hidayeti ve İhlaslarına vesile olur. Kevser suresi: Yemeğin Lezzetli olmasını sağlar. Ettehiyyatü okumak: Yemeğin bereketli olmasına vesile olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri