Bugün özellikle fast food zincilerinin kızartmalarıyla çok yaygın tüketilen ve ekonomik fiyatlarıyla kolay ulaşılabilir olan patates, özünde kilo aldıran ve şişmanlatan bir sebze değil. Öyle ki, domates ve portakaldan sonra C vitamini içeriği en yüksek gıdalardan biri.
Patatesi haşlayarak tüketirseniz, faydalarını daha çok görürsünüz. Ayrıca haşlanmış patatesi kurallarına uygun tüketirseniz hem kilo alabilir hem de kilo verebilirsiniz. 100 gram bir adet haşlanmış patatesin içinde 93 kcal bulunur.
Patates lif açısından zengin bir besin olmasının yanı sıra bünyeyi uzun süre tok tutma özelliğine de sahip. 100 gram kabuksuz pişmiş patateste 93 kalori bulunuyor, dolayısıyla kalorisi de düşük bir gıda. Patates diyeti de onun bu özelliklerinden yararlanarak kısa sürede hızlı kilo vermek isteyenlerin yardımına koşuyor.
Patates diyette yenebilir. Ancak nasıl piştiği ve ne kadar ölçülerde tüketildiği çok önemlidir.Patates kızartması bütün faydalarını götürdüğü gibi çok fazla yağ içerdiğinden dolayı diyet yaparken tüketilmemelidir.
Patatesin tok tutma özelliği sayesinde bu diyet esnasında çok fazla acıkılmaz. İçinde yağ olmadığı için haşlanmış patates kilo da aldırmaz.
İlgili 39 soru bulundu
Kahvaltıda haşlanmış yumurta kilo aldırır mı sorusuna yumurtanın kalori değerleriyle yanıt verelim. 1 adet haşlanmış yumurta ortalama 155 kaloridir. Bu değer ise kahvaltıdaki diğer ürünleri düşündüğünüzde yeterli olacaktır. Ölçülü miktarda tüketilen haşlanmış yumurta kilo alımına neden olmaz.
Her gün patates yemekten korkmayın.
Patates kabuğu potasyum bakımından oldukça zengindir ve kalbin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Potasyumun dışında patatesin içinde; fosfor, magnezyum kalsiyum, sodyum ve çinko bulunur. Patatesler ayrıca bol miktarda C vitamini içerir ancak pişirilirken bu vitamini yitirir.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Piştiğinde ilk kalori değerini koruyamadığı için yüksek kalorili bir yemek haline gelir. 1 porsiyon pilav ortalama 360 kaloridir. Bu değer 100 gramlık pilav için ölçülmüştür. Eğer her öğünde, yardımcı yemeklerle beraber 100 gram pilav tüketirseniz; zamanla kilo alımı gerçekleşir.
Pek çok tüketim şekli bulunan patatesin en sağlıklı ve masum tüketim şekli ise haşlama şeklinde tüketilmesidir. Patatesi haşlayarak tüketmek, içeriğinde bulunan lifler sayesinde uzun süre tok kalmayı sağlar. Haşlama patates bilinçsiz bir şekilde tüketilmedikçe kilo almaya sebep olmaz.
Lif oranı yüksek olmasından dolayı da sizi gün boyu tok tutacaktır. Aynı zamanda karbonhidrat oranı da oldukça fazladır. Diyet yapanların diyet listelerini incelediğinizde, gün içinde açlık hissini bastıran ve metabolizmayı harekete geçiren besinlerin tüketildiğini görürsünüz. Patates de bu besinlerden sadece biridir.
Nişastalı bir yapıya sahip olan patatesin haşlama şeklinde diyetlere eklenmesi kilo verilmesini kolaylaştırmaktadır. Ancak haşlanan bir patatesin içine tereyağı veya peynir eklemek kalori miktarının artmasına neden olacağı için önerilmemektedir.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Türk toplumunun en çok tükettiği çaylardan biri olan siyah çay, tek başına kilo aldırmaz. 1 fincan çay 1 kalori içerdiği için bu oranın kilo almaya etkisi çok yoktur. Gün içinde 10 bardak çay içseniz dahi yine de kilo almanız beklenmez.
Bilhassa diyette olan kişiler adına belirtilmesi gereken en önemli husus, zeytinin kilo aldırmadığıdır. Zeytin; hem zengin içeriği hem de düşük kalorisi ile sağlık bakımından önemli besinlerden birisi olarak tanımlanabilir.
Çünkü suyun kalorisi yoktur. Bunu şu şekilde de açıklayabiliriz: Canlılar yalnızca karbonhidratları, proteinleri ve yağı parçalayarak enerji sağlar, fakat suyun içerisinde bunların hiçbirisi yoktur. Bu sebeple kilo almaya etkisi de yoktur.
Yatmadan önce ne yemek zayıflatır sorusuna verilecek en etkili cevap karabiberdir. Yatmadan önce tükettiğiniz gıdalarda baharat olarak karabiber kullanmanız: Vücudunuzun uyurken yaktığı yağ oranını artırır. Yalnızca yatarken değil, her öğünde karabiber tüketmek kilo vermeyi hızlandıran ve kolaylaştıran bir yöntemdir.
Beslenme uzmanlarının görüşüne göre yoğurt mutlaka tüketilmesi gereken besinlerden biridir ve zayıflamaya olan etkisi büyüktür. Düzenli şekilde yoğurt tüketmek, metabolizmayı hızlandırdığı için yemeklerin sindirimini kolaylaştıracaktır. Yoğurt kalsiyum ve protein içermektedir.
- 1 adet küçük porsiyon yani 100 gram haşlanmış patatesin kalori değeri yaklaşık 93 kaloridir, - 1 adet orta porsiyon yani 200 gram haşlanmış patatesin kalori değeri yaklaşık 183 kaloridir, - 1 adet büyük porsiyon yani 300 gram haşlanmış patates 279 kaloridir.
Patates ağrıları, şişlikleri ve ödemi azaltmak için birebirdir. Patatesin içerisindeki patates nişastası, antienflamatuar özelliğiyle şişmiş göz altı ve göz çevresindeki şişkinliği gidermek için en hızlı, ekonomik, zahmetsiz ve pratik yöntemlerden biridir.
Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
Makarnayı akşam saatlerinde yemek eğer porsiyon miktarını aşarsanız size kilo aldırabilir. Porsiyonun yanı sıra makarnayı hazırladığınız sosun ve içindeki tuz ve yağ oranının da etkisi büyüktür. Eğer makarnanızı kepekli, tam buğday tüketir ve porsiyona dikkat ederseniz kilo alma problemi yaşamazsınız.
Eğer dengeli bir kahvaltı tabağında ceviz ölçülü miktarda tüketilirse kilo alımına hiçbir etkisi yoktur. Ancak faydalarıyla dikkat çeken ceviz şekerli ve bol yağlı bir tatlı aracılığı ile mideye giderse işte burada bir dur demek gerekir. 1 adet ceviz ortalama 45 kalori içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri