Cildinizde makyaj olmamasına özen göstermelisiniz. Yaklaşık 10 dakika kadar yüzünüzde bekleyen patates karbonat maskesi haftada 1 defa denenebilir. Bu maske ile cildinizin nefes almasını sağlayacaksınız. Ne zaman cildinizi temizlemek ve canlandırmak isterseniz, bu maskeyi anında deneyebilirsiniz.
20 dakika bekledikten sonra cildinizi bol suyla durulayın. Maskeyi haftada 2-3 sefer tekrarlayın. Yağlı, akne ve sivilceye meyilli bir cilde sahipseniz; patates suyunu bir miktar elma sirkesi ile karıştırıp, harika bir sivilce karşıtı maske elde edebilirsiniz.
Bir adet patates rendeleyin, sıkarak suyunu iyice çıkarın ve pamuk yardımı ile yüzünüze iyice sürün. Posasını da göz altlarına koyup yaklaşık 20 dakika bekleyin.
Çiğ şekilde cilde uygulanan patates, düzenli bir uygulama sonrasında cildin rengini açacaktır. Yaz mevsimi sonrasında oluşan güneş lekesine, doğum sonrası olan cilt kararması ve lekesinde çiğ patates ile maske deneyebilirsiniz.
PATATES MASKESİ KAÇ GÜNDE YAPILMALI? Patates maskesini yüzünüze akşam yatmadan önce sürün ve bu şekilde uyuyun. Gün içerisinde de 1 kere daha uygulayıp yüzünüzde 2-3 saat tutarsanız 1 hafta içinde etkili bir sonuç elde edeceksiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Bu maskeyi haftada 3 kez uygulayabilirsiniz. Patates maskesinin bilinen bir zararı bulunmuyor ancak özellikle hassas bir cilde ve alerjik bir bünyeye sahipseniz bu maskeyi düzenli olarak kullanmadan önce doktorunuza mutlaka danışın deriz.
Patates suyu maskesi cilt için koruma kalkanı oluşturarak içeriğinde bulunan nişasta sayesinde cildi yüzeyini eşitleyerek gerdirmektedir. Cilt için yaşlanma belirtilerini ve kırışıklıkları gidermeye faydalıdır. Patates suyu maskesi yüze canlılık ve parlaklık getirerek cilt tonunu eşitlemekte faydalı olmaktadır.
Patates, antibakteriyel bir besindir. Bu yönü ile ciltte oluşan leke ve mikropları yok eder. Çiğ şekilde cilde uygulanan patates, düzenli bir uygulama sonrasında cildin rengini açacaktır.
Bol miktarda A, C, K, E ve B6 vitaminleri içeren, fosfor, kalsiyum, potasyum, magnezyum, bakır, folik asit ve beta-karoten kaynağı olan patates suyu, adeta doğal bir tonik etkisi gösterip, cildimizi sıkılaştırıyor.
Patatesleri temizledikten sonra rende ile rendeleyin. Çıkan suyunu cildinize sürerek cildinizde kurumasını bekleyin ardından ılık su ile bolca durulayın. Bu maskesinin posasını da burun ve göz bölgesine yapıştırarak göz ve burun çevresi için ekstra bir bakım sağlamış olacaksınız. tarafından sağlanmaktadır.
Porcelain skin toning ya da porselen cilt uygulaması olarak da geçmektedir. Zamanla insanın yaşlanmasına bağlı olarak yüz derisinin üzerinde oluşan lekeler nedeniyle yüz üzerinde gerçekleşen renk değişimlerini tek bir ton üzerinde ayarlamak amacıyla yapılan bir cilt yenileme uygulamasıdır.
Patates ve patatesin suyu doğal bir peeling maddesi olarak tanımlanabilir. Bu ise cildi ölü deriden arındırır. Patatesin içeriğinde bulunan amino asitler ile ciltteki lekelerin yok edilmesi mümkündür. Antioksidan özelliği ile ciltte bulunan kızarıkların ve yaraların daha kolay ve çabuk iyileşmesine destek olur.
Beyazlatıcı etkisi ile bilinen doğal özlerden biri de zerdeçal. Zerdeçal tozu, buğday unu ve limon suyunu karıştırarak yüzünüzde 15 dakika bekletmelisiniz. Ardından ılık su ile cildi yıkayarak temiz ve daha beyaz görünüm elde edebilirsiniz.
İster cilt aydınlatıcı bir kremin, ister bir yüz temizleyicinin içinde olsun, glikolik asit, cildin daha parlak görünmesini sağlar. Rutininize ekleyeceğiniz glikolik asit içeren cilt bakım ürünleri, cildinizi aydınlatacak. Zamanla, cildinizde ölü cilt hücreleri ve kirler birikir.
Çiğ patatesin faydaları
En önemli faydalarından biri kırışıklıkların giderilmesidir. Bunların dışında cilde uygulandığında gözlerde oluşan şişlikleri ve morlukları kısa sürede geçirmektedir. Cilt rengini açmaya da yardımcı olarak pürüzsüz bir tene sahip olmanızı sağlayacaktır.
Yatmadan önce göz çevrenize yapacağınız maske, göz çevrenizdeki lekeleri yaklaşık 1 hafta içinde azaltır. İçerdiği yoğun su miktarı ile cilde uygulanan patates suyu cildinizi kuruluğunu giderir, nemli ve canlı bir görüntü kazanmasını sağlar. Antibakteriyel özelliği sayesinde patates suyu sivilce için de faydalıdır.
Bütün halinde soyulmuş patates buzdolabında soğuk suda üzeri kapalı bir şekilde en fazla 24 saat bekletilebilir. Bir iki damla limon suyu veya sirke ile kararmaları önlenebilir. Patatesin kesildikten sonra kararması veya pembeleşmesi zararlı bir durum değildir.
Patates Suyunun Faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da sık sık dile getirilmiştir çünkü patates suyu aslında öncelikle doğal bir ağrı kesicidir. Genelde yaşlı insanlarda gözlemlenen şiddetli eklem iltihaplanmasını önlemeye yardım ede patates suyu kemik yapısının da güçlendirilmesini sağlar.
Patates ve patates suyu doğal peeling maddesidir, cildi ölü derilerden arındırır.Patates içeriğindeki amino asitler sayesinde ciltteki lekeleri yok etmeye yardımcı olur.Antioksidan özelliği sayesinde ciltteki yara ve kızarıklıkların daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur.Patatesin suyunun cilt sağlığı üzerine en büyük ...
Gözaltı morluğuna iyi gelen önemli besin patates ve salatalıktır. Çiğ patates ve salatalığı göz kapaklarınıza koyarak, 15 dakika uygulayacağınız doğal maske ile gözaltı morluklarından kolaylıkla kurtulabilirsiniz.
Hasat ile son sulama arasında 1 haftalık bir zaman bırakılır. En yaygın sulama yöntemi, karık ile sulamadır.
Vücuttaki selülitlerle mücadele konusunda da patates suyunun faydaları son derece etkilidir. Patates suyu antibakteriyel içerikli olduğu için akne, sivilce, siyah nokta gibi cilt sorunlarının kısa sürede iyileşmesini sağlar.
Bazı özellikler sayesinde iltihaplanmayı yok ederek, eklemlerdeki oluşan ağrıları da azaltır. Kabızlık, mide yanması, şişkinlik, hazımsızlık gibi birçok sindirim sistemi hastalığının tedavisi için çiğ patates tüketilebilir.
Cildi besler ve genel görünümünü iyileştirir. Yoğurt içerisinde bulunan bol miktardaki kalsiyum, sağlıklı ve zahmetsiz cilt yenilenmesine yardımcı olur. Yaşlanmayı önler. Düzenli yoğurt maskesi ile kırışıklık ve ince çizgilerin başlamasını erteleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri