Soğuk içeceklerden cool lime, şeftali suyu veya sıcak içeceklerden salep ile güzel bir ortam oluşturabilirsiniz.
Mısır patlatmak için tereyağı yerine sıvı yağ tercih ettiğinizde daha iyi sonuç alırsınız. Çünkü tereyağı mısırların tümü ya da çoğu patlayana kadar yanabilir ve bu da koyu renkli ve acımsı lezzete sahip patlamış mısırlar hazırlamanıza neden olur.
Baharatlı patlamış mısır yapmak için; aldığınız mısırın taze olmasına ve tencerenin taban kalınlığının ince olmasına dikkat edin. Küçük bir kase içine damak tadınıza göre karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı silme tuz koyup, karıştırın. İsteğe göre biraz da kekik ekleyebilirsiniz.
Bir sos tenceresinin içerisinde bir miktar tereyağını eritiyoruz ve ısıttığımız mısırlarımızın üzerine gezdiriyoruz. Tahta bir kaşık yardımı ile nazikçe harmanlıyoruz. Bayatlayan, lezzetini kaybeden, yumuşayan patlamış mısırlarımız artık eskisinden de daha lezzetli bir hale geldi.
İlgili 42 soru bulundu
İlk patlamayı duyduğumuz da tencerenin kapağını kapatıp tencereyi sallayarak patlatıyoruz. Önemli püf nokta burada kapağı kapatırken tencerenin ağzını kapatacak şekilde havlu peçeteyle kapatın ki buharı alsın. Sıcakken değil soğuduğunda yiyoruz ve beklesede ertesi güne kalsa da bayatlamıyor ve ilk çıtırlığını koruyor.
Bazı mısırlar ise patlamaz. Bunun sebebi yine mısırın üzerindeki dış kabuğudur. Bu kabuk öngörüldüğü gibi mısırın içinde oluşan basıncı tutamamasından kaynaklanır. Mısır içindeki oluşan basınç yavaş yavaş dışa kaçar ve bir patlama gerçekleşemez hale gelir.
Ölçülü ve diyet olarak hazırlanan patlamış mısır kilo aldırmaz. Ölçülü olmanın gerektiğini yeniden vurgulamak isteriz. Eğer tuzlu ve yağlı şekilde patlamış mısır yerseniz, bunu da alışkanlık haline getirirseniz zamanla vücudunuzda ödem ve yağ birikecektir.
Yağı, mısırı ve tuzu tencereye alıp altını açıyoruz. Küçük bir kaba istenilen miktarda baharatları koyup hazır ediyoruz. Mısırların rengi değişene kadar karıştırıyoruz. Patlamaya çok yakın hazırladığımız baharat karışımını ekleyip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp patlamasını bekliyoruz.
Tenceredeki yağ cızırdamaya başlayınca içine mısırı atın ve tencerenin kulplarından tutarak 1-2 kez sallayın. Tencerenin kapağını kapatarak mısırların kızmasını bekleyin. Tencereden mısır patlama sesleri gelmeye başlayınca yine saplarından tutarak 2-3 dakika daha sallayarak pişirin.
Patlamış mısır, çoğu atıştırmalığa göre lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Patlamış mısırın bu özelliğini göz önüne alırsak, bilinenin aksine kilo yapmadığını ve zararlı olmadığını söyleyebiliriz. Ancak fazla yağ ile hazırlanmadığı sürece.
Patlamış mısır özellikle sindirim sistemine iyi gelecek çok önemli vitamin ve mineraller barındırır. Sindirim sistemini canlı tutmak suretiyle aynı zamanda kabızlığı önleme konusunda etkilidir. Patlamış mısır aynı zamanda kolesterol seviyesini dengede tutma konusunda oldukça etkili bir besin kaynağıdır.
İçerdiği lif nedeniyle kabızlığı önleyebilir. Sindirim sistemini harekete geçirebilir. Bu sebeple en iyi atıştırmalıklardan biri olarak bilinmektedir.
En iyi sonuç için zeytinyağı veya ayçiçeği tercih etmelisiniz. Mısır tercih ederken de önceliğiniz cin mısır ya da Arjantin mısırı olursa daha iyi bir sonuç alırsınız.
Patlattığınız mısırların yumuşamaması ve tencere içinde oluşan buhardan etkilenmemesi için tencerenin kapağını uzun süre kapalı bırakmamaya da dikkat etmelisiniz.
Tuzun eklenme zamanı da en önemli püf noktayı oluşturur. Mısırların tuzu iyice yemesi için tuzu kavurma yani karıştırma aşamasında eklemelisiniz. Mısırların rengi değişmeye başladığı zaman tencerenin kapağı kapatılmalıdır.
Her tiyatro, patlamış mısırını biraz farklı yapar, ancak petrol hayati önem taşır. Bazıları temiz ve ince bir tada sahip olan kanola kullanır. Diğerleri bir kanola kombinasyonu kullanır ve hindistancevizi yağı Eşsiz bir tat için veya çekirdekleri yağ ve tereyağı tuzu karışımı içinde pişirin.
Tadı Ölçüsü Tam Püf Noktalarıyla Mısır Patlatma Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak sıvı yağımızı yüksek ateşte hafif ısıtıp mısırı ve tuzu ekliyoruz kapağını kapatıp arada sallayarak hep en yüksek ateşte patlama sesi bitene kadar pişiriyoruz.
Artısı: Kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Yüksek lif oranı, nispeten düşük kalorisi ve porsiyon hacmi, patlamış mısırı sağlıklı atıştırmalıklardan birisi yapıyor. Doğru tekniklerle pişirilmiş patlamış mısırın bir bardağı 30 kalori içeriyor.
Yediğiniz her tuzlu patlamış mısır tanesi size ödem olarak dönüyor ve göbek bölgesinde yağlanmaya sebep olabiliyor.
Türk toplumunun en çok tükettiği çaylardan biri olan siyah çay, tek başına kilo aldırmaz. 1 fincan çay 1 kalori içerdiği için bu oranın kilo almaya etkisi çok yoktur. Gün içinde 10 bardak çay içseniz dahi yine de kilo almanız beklenmez.
Mısır yağsız şekilde çelik tencereye konduğunda yapışabilir. Kapağını mutlaka kapatmalı ve patlama süresi boyunca açmamalısınız. Mısırlar patlamaya başladıkça tencereyi sallayarak patlamayan mısırların alta çökmesini sağlayabilirsiniz ama asla açıp karıştırmaya çalışmayın.
Patlatılarak, haşlanarak ya da közlenerek tüketilebilir.
İlk mısır patlatma cihazı ABD'nin Chicago kentinde 1885 yılında Charles Cretors tarafından icat edilmiştir. 1912 yılından beri patlamış mısır ABD'de sinema ve spor salonlarının vazgeçilmez çerezi haline gelmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri