Suyu tencereye koyup sapları içerisine atın. Suyu saplarla birlikte tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kaynatın. Soğutup patlıcan saplarını içerisinden alın. 5 gün boyunca hazırladığınız kürü sabah ve akşam aç karnına bir bardak için. Elde ettiğiniz suyu buzdolabında saklayabilirsiniz.
Basur ameliyatından korkanlar öncesinde patlıcan sapı kürünü hazırlayıp tüketiyor. Patlıcan saplarından fayda sağlamak isteyenler, bu kabukları tencereye koyup kaynatıyor ve birkaç gün düzenli içerek bu kürden yarar sağlamayı hedefliyor.
A, B1, B2 ve C vitaminlerini barındıran patlıcan sapı, hemoroid, cilt ve saç sağlığı gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemini düzenleyen patlıcan sapı, A ve B1 vitaminleri sayesinde göz sağlığını destekler.
Patlıcan sapı suyu kürünüzü, hem sabah hem de akşam olmak suretiyle aç karna günde iki defa toplamda 5 gün yapmanız gerekmektedir. Bu kürü yerine getirdiğiniz zaman diliminde genel anlamda hemoroid ile bağlantısı bilinen turşu, çilek, acı biber, domates, sirke vb. gıdaların tüketilmemesi lazım gelmektedir.
Ayrıca içerisinde yağ oranı az olduğundan patlıcan sapı kaynatılıp tüketildiğinde zayıflamaya yardımcı olur. Doyurucu etki veren patlıcan suyu, kahvaltıdan önce tüketildiğinde kabızlık gibi yaşam kalitesini düşüren rahatsızlıkları önler. Ayrıca bağırsaklardaki zararlı bakterileri vücuttan atar.
İlgili 38 soru bulundu
Patlıcanların acısını alabilmek için suda en az 10-15 dakika bekletmenizi öneririz. Suyunun rengini değiştiğini gözlemleyeceksiniz. Suyu siyahlaşınca o suyu boşaltıp patlıcanları yeniden sudan geçirin. Sudan geçirip kuruttuktan sonra pişirme işlemine geçebilirsiniz.
Kesilen patlıcan saplarını bir tencereye alın ve malzemeleri ekleyin. Kaynayıncaya kadar kapağını açmamaya dikkat edin, hatta soğutmak için dahi açmayın. Yeteri kadar soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı 5 gün boyunca sabah akşam aç karnına için.
Basurun etkili olduğu makat bölgesinde kaşınma, yanma ve tahrişi önlemek adına her öğünde doğal probiyotik içeren ev yoğurdu tüketilmelidir. Ayrıca yoğurda ek olarak papatya çayını da düzenli şekilde tüketebilirsiniz. Beslenmenize keçiboynuzu ve zerdeçal ekleyerek hastalığın ilerlemesine önlem alabilirsiniz.
Nikotin açısından çok zengin olan patlıcan aynı zamanda vücudun nikotinin ihtiyacının yüzde 80'ini karşılar. Aynı zamanda patlıcan saplarının da çöpe atılmaması konusunda uzmanlar uyarıyor. Özellikle de basur hastalığının tedavisinde patlıcan sapı, doğal ilaç olarak öneriliyor.
Sabah akşam birer bardak olarak içilen patlıcan sapı, bağırsaklar üzerinde rahatlatıcı etkilere sahip olması ile bilinir.
Patlıcan suyu içerisindeki vitamin ve minareller bakımından beyin gelişimi için son derece yararlı. Patlıcan suyunu çocuklarınıza bu nedenle gönül rahatlığıyla içirebilirsiniz.
Bir tencerenin içerisinde 10 bardak su ile birlikte patlıcan saplarını kaynatın. ..... Kaynamaya başlayan karışımın kapağını kapatın ve kısık ateşte 25-30 dakika daha kaynamasını sağlayın.
Doktor önerisiyle yaşam ve beslenme alışkanlıklarının edinilmesi; bununla birlikte ilaç kullanımına başlanması ile herhangi bir ilerleme sağlanamazsa skleroterapi, lazer tedavisi, infrared koagülasyon, hemoroidektomi, longo hemoroidopeksi, THD ameliyatı kullanılacak bazı tedavi yöntemleri arasındadır.
Ağrı kesiciler tablet, iğne veya Merhem şeklinde olabilir. Bunlar anal spazmı yumuşatır; ödemi, şişlikleri ve dolayısıyla ağrıyı hafifletir. Gerekirse ağrıyı tamamen gidermek için bir iki gün süre ile günde tek doz ağrı kesici iğne yapılmalı.
Hemoroid hastalarının kaçınması gereken hemoroidi tetikleyen yiyecekler : Mandalina, portakal, greyfurt ve limon. Pul biber, isot, kara biber.
Basura en iyi gelen kremler ise genellikle en fazla önerilen ilaçlardır. Proctolog ve Procto Glyvenol ismindeki iki ilaç aynı etken maddeye sahiptir. Kaşıntıyı ve şişliği indirebilen ilaçlar, basura en iyi gelen kremler arasında gösteriliyor.
Basur memesi hastalığında beslenme ve hijyen önemli bir yer tutar. Basur memesinin inmesi için lif içeriği yüksek olan yiyecekler ve zeytinyağlı gıdalar tüketilmelidir. Bunun yanı sıra sıcak su banyosu da basur memesinin inmesine yardımcı olur.
Dış basur tedavisinde genellikle bir tedavi yöntemi uygulanmamaktadır. Kendiliğinden geçen dış basur memesi bazen makat bölgesinde ağrı ve kanamalara neden olabilir. Böyle durumlarda kişilerin mutlaka uzman bir doktora gitmesi gerekir. Doktorlar dış basur memesi tedavileri için kremler verebilir.
Patlıcanın aşırı miktarda ve çiğ tüketilmesi, zehirlenmelere yol açabilir. Ayrıca mide bulantısı ve sindirim sorunlarına sebep olabilir. İçeriğinde bulunan oksalat nedeniyle, böbrek sorunu olan kişilerin, patlıcanı sınırlı miktarda tüketmesi önerilir.
Ayrıca, beyin fonksiyonları için çok faydalıdır. Patlıcanın sapları kaynatılıp içildiğinde hemoroid sorununu giderebilir. Patlıcanın çiğ ve aşırı miktarda tüketimi, zehirlenmeye yol açabilir. Ayrıca, içeriğindeki oksalat nedeniyle böbrek sorunu olan kişilerin kısıtlı miktarda patlıcan yemesi önerilir.
Antioksidanlar, insan vücudunun kanser gibi hastalıklara ve diğer birçok potansiyel enfeksiyonlara karşı en iyi savunmasından biridir. Patlıcanın birçok yararından biri de, doğal bir antioksidan olan manganez'i de içeriyor olmasıdır.
Vücutta yağ yakımı ve toksinleri atmak için görev gören karaciğerin fonksiyonu azaldığında bölgesel yağlanma ve cilt yüzeyinde sivilce, akne gibi rahatsızlıklar oluşur. Ancak patlıcan suyu karaciğere destek vererek yağ hücrelerinin vücuttan atılmasını sağlar. Bunun aynı sıra akciğeri özellikle bronşları temizler.
- Sindirimi rahatlatarak dışkılamayı kolaylaştırır. - Bağırsakları yumuşatır ve oluşma ihtimali olan taş ve kumu önler. - A, B1, B2, C vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum ve demir minerallerini bakımından da zengindir.
Tencereye dizdiğiniz patlıcanların üzerine sumaklı suyu ve zeytinyağını gezdirip tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri