Pazı Kavurması Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır? Pazılar doğranarak suda haşlanır. Sonra suyu süzülür. Tencereye yağ konulur ve soğan ve sarımsak doğranarak iyice kavrulur.
Bu tarifi ne kadar beğendiniz? Pazı piştiğinde oldukça sulu bir yemeğe dönüşür. Ancak fazla sulu yemeklerden haz etmiyorsanız kavurarak suyunu çekene kadar pişirmeyi tercih edin! Üstelik kavurarak yaptığınız bu pazıyı ister yoğurtla yemek gibi tüketin, isterseniz üzerine yumurta kırıp afiyetle yiyin.
Pazı suyu, pazı haşlanır suyu tüketilirse damar sertliğinin giderilmesine ve kabızlığın giderilmesine yardımcı olur. Pazı hardal ile birlikte tüketilirse gazları giderdiği ve dalak hastalığına iyi geldiği bilinir.
Ocakta tencereye su koyulur ve kaynatılır. İçine pazı yaprakları 4-5 yaprak halinde atılır ve 1-2 dakika haşlanması beklenerek süzgeçle kaldırılır ve yeni yapraklar tencereye eklenir. Aynı işlem pazı yaprakları bitinceye kadar tekrarlanır ve tüm pazılar süzgece koyulur.
İlgili 45 soru bulundu
Pazı Kavurması Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır? Pazılar doğranarak suda haşlanır. Sonra suyu süzülür.
Bu yaprakları haşlayarak da yapanlar var ama siz benim dediğim şekilde yaparsanız haşlamaya gerek yok.
Su kaynayınca pazılar içine atılır, beş dakika kadar haşlanır, süzdürülür ve soğumaya bırakılır. Pazılar önce sıcak suya bastırılıp ardından soğuk suya daldırılarak canlılıkları daha iyi korunur.
Ocağa koyduğumuz büyük bir tencereye su ilave edip kaynatalım. Su üzerine çıkacak şekilde doğradığımız pazıları sıcak suda rengi sararmadan haşlayıp süzgece alalım. (Pazı hemen haşlanır o nedenle haşlama süresi çok kısa olmalı) Diğer tarafta patatesleri haşlayıp kabuklarını soyalım.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları şeker ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun. Pazı ve fesleğenleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Tuz ve baharatı ilave edip tatlandırın. Orta ateşte 15 dakika kadar pişirin.
Pazı Kavurması Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir? Bu tarifi hazırlamak için toplamda 25 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 15 dakikası da pişirme süresidir.
Pazı folik asit bakımından zengin bir besin türüdür. Anne adayları gebelikte pazı tüketimi yapabilirler. Fakat aşırı tüketim anne ve bebeğe zarar verebilir. Pazı ayrıca anne ve bebeğin gelişimini destekler.
Pazıları ince ince doğrayıp tencereye ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Su, tuz, karabiber ve kuru acı biberi ekleyin ve kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirin. Yemeğin pişmesine yakın nohut, buğday ve nar ekşisi ekleyip biraz daha pişirin, sıcak servis edin.
Pazının sapları kesilir 10 dk sirkeli suda bekletilir. Yapraklar yıkanır ve kaynayan suya atılır. Yapraklar kendini bırakır gibi olunca alıp hemen soğuk suyun içerisine koyulur. Sonra süzgece alınıp suyu süzdürülür.
Semizotu, roka, pazı gibi demet halindeki sebzeleri kökünden kesin. Yaprakları ayırın, sararmış ya da yumuşak yaprak varsa çöpe atın. Ayırdığınız yaprakları temiz su ile yıkayın.
Pazının çeşitli ve en değişik tarifleri, Karadeniz'den çıkmış olsa da ülkemizde her yörede çok nefis yemekleri yapılır. Pazı çorbası, pazı kavurması, pazı dolması, pazı böreği ve zeytinyağlı pazı yemeği en çok pişirilen halleridir.
Pazılarınızı güzelce yıkayıp saplarını kestikten sonra kaynamış suyun içerisine alıp 30 saniye tutun, daha sonra da soğuk su dolu kaseye alın. Bir otuz saniyede soğuk suda bekletin. Fazla bekletirseniz ya da ocakta kaynatırsanız yaprakların hepsi erir. Pazı yapraklarını süzgece alarak, süzülmesini sağlayın.
Pazı kalsiyum, magnezyum, K vitamini ve C Vitamini bakımından oldukça zengindir. Bu sebeple kemikleri güçlenmesinde oldukça etkilidir. Bunun yanında saçların canlı görünmesi ve dişlerin güçlenmesin de rol oynar. Pazının tüketilmesi ya da suyundan saç maskesi yapılması saç sağlığı bakımından faydalı olabilmektedir.
kullanabilirsiniz. Gayet lezzetli bir salata/meze oluyor. Ufak da olsa bir tasarruf yapmış olmanın hazzı ise bambaşka. Pazı sapından başka ıspanak, semizotu gibi sebzelerin saplarını da kullanabilirsiniz bu tarif için.
Yemeklerde yaprakları, sapları ve kökleri kullanılabilen, dolması, yemeği, kavurması ve salatası gibi çok şekillerde yapılabilen pazıyı mevsimi de gelmişken daha çok pişirin ve sofralarınıza davet edin diye en nefis, en farklı tariflerini bir araya getirdik. Hazırsanız başlıyoruz.
Toprağı yağmurlama sulama yöntemiyle serin ve nemli tutmak, toprağın yapraklar üzerindeki gelişimini ve yabani otların büyümesini de azaltır. Kuru koşullarda pazı acı tadı verme eğiliminde olduğundan nemli tutulması gerekir.
Pazı yapraklarını yıkayıp sıcak suyun içinde bir süre bekletiyoruz, sonra soğuk suya bastırıp süzüyoruz, buzdolabı poşetlerine paketleyip buzluğa atıyoruz.
3) Sindirim Dostu
Lif içeren pazı, sindirimi rahatlatmasıyla ön plana çıkıyor. Bu nedenle pazı gaz yapar mı diye endişelenmeyin.
Hazırladığınız salçalı sosu dolmaların üzerine gezdirip düz bir porselen tabakla üzerlerini kapatın. Sarmaları orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte 20-25 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri