Özel eğitim kurumlarından Satış ve Pazarlama alanında sertifika alınabileceği gibi üniversitelerin ilgili alanlarında yer alan İşletme Bölümü, Pazarlama Bölümü, Satış ve Pazarlama Bölümü, İktisat Bölümü gibi programlarından da ön lisans ya da lisans eğitim alınabilir.
2 yıllık ve 4 yıllık Pazarlama Bölümü kurum ve kuruluşların; hizmet, ürün, strateji, planlama ve markalarını tanıtacak, duyuracak, hedef kitleye ulaştıracak ve bu alanda uzmanlaşacak öğrencilerin eğitildiği bölümdür.
Pazarlama uzmanı olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Pazarlama, İktisat ve İşletme ya da mühendislik fakültesinde yer alan lisans programlarını tamamlamak gerekir. Şirketler, çalıştıkları pazara göre farklı yeteneklere sahip mezunları pazarlama uzmanı olarak bünyelerine katar.
2 yıllık pazarlama bölümü mezunu, pazarlama ve satış sektöründe müşteri temsilcisi, satış temsilcisi veyahut pazarlama uzmanı olarak görev alır. Mezunlar, pazarlama alanında kurum ya da işletme için hedef kitleyle bağlantı kurar ve pazarlama yöntemlerini uygular.
Pazarlama bölümü 2 yıllık bir ön lisans programıdır.
İlgili 23 soru bulundu
Üniversite Sayısı: Pazarlama bölümü toplam 39 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir.
eleman.net verilerine göre, Pazarlama Uzmanı 2023 yılında ortalama 16.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Pazarlama Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 13.200 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.140 TL maaş alıyordu.
Türkiye'nin dört yıllık ilk Pazarlama Bölümü'dür. Pazarlama; ürünlerin tanıtılması, geliştirilmesi ve en son müşteriye ulaştırılmasındaki süreçlerin tümüdür. Pazarlama uzmanları, sektörün pazarlama ihtiyacının karşılanması için bölümümüzce yetiştirilmektedir.
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümünün temel amacı; ilaç ve medikal sektöründe istihdam edilmek üzere eğitimli satış elemanları yetiştirmektir. Bölüm mezunları tıbbi tanıtım sorumlusu, tıbbi satış temsilcisi, ilaç mümessili, tıbbi mümessil, ürün tanıtım temsilcisi gibi unvanlarla çalışabilirler.
Pazarlama bölümü eşit ağırlık puan türüyle alım yapan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Üniversitelerin Pazarlama Bölümünden mezun olanlar pazarlama elemanı olur. Ancak Pazarlama Bölümü okumayan kişiler de bu alanda çalışabilir. Birçok kurum, üzerinde çalıştığı istihdam alanıyla ilgili bölümlerden mezun olan kişileri pazarlama departmanında görevlendirmek üzere işe alır.
Pazarlama elemanı, markalar ile müşteriler arasında elçi vasıtası görür. Düzenli olarak müşteriler ile görüşmesi ve talepleri markaya iletmesi gerekir. Bu nedenle de sistemli ve düzenli olmak, pazarlama elemanının ilk görevidir.
Satış danışmanı olarak üniversitelerin iktisat, işletme, satış ve pazarlama bölümlerinden mezun olan kişiler istihdam edilmektedir.
Pazarlama müdürü olmak için öncelikle üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren İktisat, İşletme ve Mühendislik fakültelerinde yer alan lisans programlarını tamamlamak gerekir. Daha sonra şirketlerin pazarlama departmanlarında çalışmak ve tecrübe kazanmak gerekiyor.
eleman.net verilerine göre, Pazarlama Müdürü 2023 yılında ortalama 52.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Pazarlama Müdürü , Ocak 2023 yılında ortalama 43.560 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 26.884 TL maaş alıyordu.
Pazarlama bölümü mezunları, tüm sektörlerdeki işletmelerde, reklam ajanslarında, medya şirketlerinde, pazarlama araştırma firmalarında ve kendi işlerini kurarak çalışabilirler.
Pazarlama üniversite bölümü, öğrencileri pazarlama konularında bilgi sahibi yapmayı amaçlar. Bu bölümlerde öğrenciler, pazarlama stratejileri, reklam, satış, satış sonrası hizmetler, tüketici davranışları, pazar araştırmaları gibi konuları öğrenebilirler.
PAZARLAMA VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ
Pazarlama ve Reklamcılık bölümü lise öğreniminden sonra iki yıllık bir eğitim sunmaktadır. Öğrenciler ilgili meslek lisesi mezunları arasından sınavsız olarak ve bunu yanında ÖSYM tarafından yapılan sınav(lar) ile seçilmektedir.
AUZEF'e bağlı olan E-Ticaret ve Pazarlama Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır.
Satış ve pazarlama uzmanı; şirketin sorumluluğunda olan ürün ve hizmetleri, portföyde yer alan ya da yeni kazanılacak olan müşterilere tanıtmak amacıyla projeler hazırlayan, hedef strateji doğrultusunda hizmet veren, müşteriyi şirkete kazandırmak için satış faaliyetleri yürüten kişiye verilen mesleki unvandır.
eleman.net verilerine göre, Yazılımcı 2023 yılında ortalama 33.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Yazılımcı , Ocak 2023 yılında ortalama 27.060 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 16.764 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Bir muhasebecinin maaşı, genellikle ortalama 15.000 TL ile 34.000 TL arasında değişebilir. Ancak, muhasebecilerin aldığı prim, ek ödeme ve diğer yan haklar, özellikle de büyük şehirlerde çalışan muhasebeciler için bu rakamlar daha da artabilir.
eleman.net verilerine göre, Market Elemanı 2023 yılında ortalama 16.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Market Elemanı , Ocak 2023 yılında ortalama 12.650 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.008 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri