Marka pazarlaması, marka ile tüketiciler arasında ilişki kurma ve bu ilişkiyi geliştirme sürecidir. Marka pazarlamasında, tek başına ürünler veya hizmetler öne çıkarılmaz. Ürün ve hizmetler, markanın vaadini destekleyen kanıtlar şeklinde kullanılarak markanın bütünü tanıtılır.
Markalama, işletmelerin endüstriyel sektörde rakiplerinden ayrışmak, ürünlerinin takibini sağlamak, ürün üzerine kalite-güvence kodlarını, üretim değişkenlerini yazmak için kullanılan stratejik öneme sahip bir prosestir.
Bir alan adı ve marka isimlerinin koordinasyonu, belirli bir ürün veya hizmetin fikrini veya görüntüsünü tanımlayarak, ziyaretçilerin yeni markayı kolayca keşfetmesini sağlar. Markalama aynı zamanda iyi bir üne sahip olan önemli bir şirket varlığını inşa etmenin bir yoludur.
Markalama; yapılacak bir işin, biçim ve motiflerin iş parçası üzerine çizilmesi işlemidir. Markalama için imal edilmiş parçalardan ve markalama aletlerinden faydalanılır. Markalama, parçanın uygunluğu ölçüsünde değer taşır.
İlgili 38 soru bulundu
Temel olarak üç farklı markalama tekniği vardır. Bu teknikler ve işlevleri aşağıda açıklanmıştır. Nokta vuruşlu markalama makineleri, genellikle pnömatik güçle bir pimin nesneniz üzerinde çok yüksek güçle vurmasıyla noktalardan oluşan logo, sayı, kod gibi markalamak istenen görüntüleri markalamada kullanılır.
Marka stratejisi, marka değerini çoğaltmak ve bir markanın geliştirilmesini sağlamak amacıyla izlenen uzun süreli bir plandır. Bir işletmenin bütün yönlerine nüfuz eden ve direkt olarak tüketici ihtiyaçları, talepleri ve duygularına yanıt veren bir kavram, ahlak ve kültür oluşturmayı gerektirir.
Markalaşma, bir ya da birden çok ürünün veya hizmetin, görsel ya da yazınsal ögeleriyle birlikte bir bütünlük arz edecek şekilde; nasıl algılanacağına ve etkileşim yaratacağına ilişkin sürecin stratejik olarak yönetilmesi ve sürdürülmesidir.
İlk kullanımı ile marka sadece ürünü kimin ürettiğini gösteren bir işaretten ibarettir. On yedinci yüzyıla kadar tanımlama fonksiyonu üstlenen markanın, söz konusu dönemlerle birlikte tanımlama fonksiyonuna ek olarak, bir de farklılaştırma fonksiyonu üstlenmeye başlamıştır.
Endüstride markalamanın doğru yapılması, şirketlerin hem yerel hem de global ölçekte rekabet etmelerini sağlar. Markalama, ürünlerin ve hizmetlerin kalitesini, güvenirliğini ve değerini tüketicilere aktarır, böylece potansiyel müşteriler için bir güvence oluşturur.
Markalama, üreticiler, aracılar ve tüketiciler açısından oldukça önemli yarar sağlayan bir pazarlama uygulamasıdır. Marka, tüketicilerin alacakları ürünleri tanımalarında, diğerlerinden ayırt etmelerinde kolaylık sağlayan ve kalite bakımından güven veren bir unsurdur.
Markalama, yapım resmi ile ilgili iş parçasına uygun ve anlaşılabilir olarak çizilmesi işlemlerine markalama denilmektedir. Markalama yapılmasında, yapım resmine uygun işaret ve çizgiler oluşturulması hedeflenmiştir. Doğru ve kolay olması son derece önemlidir.
Bu kapsamda, marka yöneticilerin ürünleri için seçeceği dört temel strateji bulunmaktadır. Bunlar; kişisel marka adı, bütünleştirici ürün grubu adı, ayrı ürün grubu ve kişisel ürün adı stratejisidir.
“Markalaşma, bir ürünü veya farklılaştırılmış bir fikri pazarlama iletişimi enstrümanları (Reklam, Pr, Doğrudan Pazarlama, Fuar vs.) ile potansiyel müşterinin zihnine yerleştirme sürecidir.”
Marka planlaması, markanın başka markalardan farklılığını ayırt, başka deyişle, markanın sahip olduğu ayrıcalığı ortaya çıkarıp marka yönetme faaliyetlerini bu doğrultuda yönlendirme sürecidir [3]. Marka planlama sürecinin ilk aşaması marka vizyonunun ve ve misyonunun belirlenmesidir.
Markalaşma, firmanızla olan tüm etkileşimlerinin ve algıların toplamı olarak tanımlanabilir. Bununla birlikte, pratikte bir markanın gücünü, firmanın itibarı çarpı hedef müşteri grubu içindeki görünürlüğü olarak düşünebilirsiniz. Markalaşmada dikkate alınması gereken boyut, hedef müşteri grubuyla olan ilgisidir.
Bir marka stratejisi oluşturmanın beş temel adımı şunlardır: 1)Markanızı tanımlamak, 2) kitlenizi anlamak, 3) markanızın görsel stilini geliştirmek, 4) marka hikayenizi anlatmak ve 5) çevik ve değişime hazır olmak.
Markalaşma; bir kurumun kendine has oluşturduğu vizyon, isim, renk, şekil ve tasarımların bütününün, tek bir amaca hizmet etmesi ile birlikte müşteride oluşturduğu kimlik algısıdır. Ürün ve hizmetlerin sunumunda şirketleri her zaman öne çıkaracak ilk kavram markadır.
Özellikle meslek resmi çalıĢmaları neticesinde elde edilen çizimlerin iĢ parçası üzerine aktarılması, markalama olarak adlandırılır.
Nokta Vuruşlu markalama (veya pin damgalama), markalama yüzeyini metin, logolar ve 2D Veri Matrisi barkodlarıyla girintilemek için bir karbür pim kullanan kalıcı, doğrudan bir parça markalama işlemine atıfta bulunan yaygın bir ifadedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri